30 Kasım 2011 Çarşamba

Yeşil Giresun’lular İftarda Buluştu

Yerel Haber  
Yeşil Giresun’lular İftarda Buluştu
03-09-2010 / 18:20


Yeşil Giresunlular Derneği Namık Kemal mahallesindeki merkezinde hemşerilerine iftar verdi. İftarda Karadeniz bölgesinin doğal kültürel yaşamına vurgu yapılarak fındık üreticisinin sıkıntıları ve bölgede yaşanan heyelanlar dile getirildi.

Erdoğan Aksu/Hüseyin Koç/gazete esenler

Yeşil Giresun’lular İftarda Buluştu!


Yeşil Giresunlular Derneği Namık Kemal mahallesindeki merkezinde hemşerilerine iftar verdi. İftarda Karadeniz bölgesinin doğal kültürel yaşamına vurgu yapılarak fındık üreticisinin sıkıntıları ve bölgede yaşanan heyelanlar dile getirildi. Karadeniz’de yaşayan insanların mağdur olduğu devlet desteğinin yeterince bölge halkına ulaşmadığı hakkında sitemler vardı.  Konuşmacılar, Devletin fındık üreticilerine düşük taban fiyatı vermek yerine fındık ocakları dikerek heyelanı önledikleri için ödüllendirilmesi gerektiğini söylediler.
İftar programına, üst düzey katılım dikkat çekti. Belediye başkan yardımcısı Faruk Aydın, AKP belediye meclisi üyesi Musa Ada, CHP belediye meclis üyeleri Cemal Kaya, Cihangir Kaymakçı, Hasan Babacan, MHP ilçe başkanı Ahmet Fidan, GİRDEF Genel başkanı Sıtkı ada, diğer Giresun dernek başkanları, mahalle muhtarı ve imamı, yerel basından gazete esenler ve ilk haber temsilcileri katıldılar.
İftar sonrası konuşmalara geçildi. Dernek yetkilisi Erdoğan aksunun açılış konuşmasında”yeşil Giresunlular derneğinin kırk yıllık dernek olduğunu, dostluk kardeşlik ve hemşeriliğimizin birlik ve beraberlikle artacağını, bu yemeklerin devamını diliyorum dedi. Diğer konuşmacılara da söz vererek, siyasetin işlenmediği, ramazan etkinliklerinin siyasete alet edilemeyeceğini, Karadeniz halkının sıkıntılarını ve özellikle fındık üreticisinin çilesini dile getirerek dostluk ve kardeşlik mesajları verdiler.

Hiç yorum yok: