30 Kasım 2011 Çarşamba

KÖRLER VE SAĞIRLAR

Yerel Haber  

KÖRLER VE SAĞIRLAR ÇARŞISI…
26-01-2011 / 16:31


“Uzun bir süreden beri Esenler’de olmamama rağmen siyaseti ve Esenler’deki gelişmeleri gazeteniz aracılığı ile takip ediyorum.” Diyen CHP eski ilçe yöneticilerinden Muharrem Erol “kimse körler çarşısında ayna sallamasın, sağırlar çarşısında da gazel okumasın, akıl akıldan üstündür” biçiminde ifade de bulunarak devamla, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Aksu-Hasan Gürsoy-Hüseyin Koç/gazete esenler
KÖRLER VE SAĞIRLAR ÇARŞISI…
“Uzun bir süreden beri Esenler’de olmamama rağmen siyaseti ve Esenler’deki gelişmeleri gazeteniz aracılığı ile takip ediyorum.” Diyen CHP eski ilçe yöneticilerinden Muharrem Erol “kimse körler çarşısında ayna sallamasın, sağırlar çarşısında da gazel okumasın, akıl akıldan üstündür” biçiminde ifade de bulunarak devamla, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.
ESENLER DIŞARDAN YÖNETİLİYOR,
“Dört dönemdir AKP zihniyetinin yönettiği Esenlerde nefes alacağımız alanlar kalmadı. İlçenin toprakları parça parça satılarak, bir şekilde Esenlerin geleceği karartılıyor. Burada üzerinde durulması gereken iki hassa konu var. Birincisi belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerinin çoğunluğunun Esenler dışından oluşu. İkincisi ise mecliste yeterli ve aktif muhalefetin yapılamayışı. Partimizin belediye meclis üyelerini dikkatle izliyorum. Çok dertliler ve sayısal azlıktan şikâyetçiler. Böyle bahanelere sığınarak beyanat vermek onlara yakışmıyor.
ESENLERE KATKI SUNMAYANLAR ALKIŞLANIYOR.
Esenlerimize hiçbir katkı sunamayan bu zihniyeti alkışlayan kim olursa olsun kınıyorum. Övünülen projelerin içinin boş olduğu yakında görülecek. Bir kesime çıkar diğer kesime zarar oluşturacak çalışmalar planlanıyor projelendiriliyor Esenlerde. Esenler de iyi şeyler oluyor yapılıyor diyenlerle ileride oturup hesaplaşacak bu halk, böyle de bilinsin. Şimdi, Bu beyan ve söylemleri yapan belediye meclis üyelerinin, tavrı kesinlikle CHP örgütünü bağlamaz diye düşünüyorum. Çok iyi yönetiliyoruz mecliste çok iyi anlaşıp uzlaşıyoruz söylemleri bir safsatadır. Bir CHP’liye yakışan çağdaşlaşmanın ve modern kentleşmenin önündeki engelleri kaldırmaktır.
ŞARK KURNAZLIĞI İÇİNDE SİYASET.
Şark kurnazlığı ile Esenlerin kentleşmesini, gelişmesini, kentine sahip çıkmasını önleyen bir tutum partimize yakışmaz. Diğer partiler yapıyor ise eğer, belediye başkanı yapıyor ise eğer, bu da Siyasi etiğe de uymaz.  Yani CHP’li meclis üyelerine düşen gerektiği gibi muhalefet yapmaktır. Uzlaşmacı bir mantık çerçevesinde hareket ederek Esenlerin yok oluşunu görmezden gelmek, CHP ideolojisine yakışmayan bir davranıştır. Çok ciddi sorunlarımız varken bu sorunlara elle tutulur gerçekçi hiçbir çözüm üretilmez iken arkadaşlarımızın CHP program ve tüzüğüne göre ilkeli bir siyaset yönlendiremediklerini görmekteyiz. Arkadaşlarımız Esenlerin bu yok edilişi karşısında yürekli bir duruş sergilemeleri gerekirdi.  
CHP GELECEĞİN PARTİSİDİR…
CHP örgütü ve örgüt emekçilerinin Esenlerin değişim ve dönüşümüne ait proje ve planları vardır. Her zaman vardı bundan sonrada olacak. Şimdi esenlerde yapılanlara bir bakın hangisi yıllardır CHP belediye başkanı adayı olan arkadaşlarımızın seçim bildirgesinde yer almadı. Daha halkın yararına yüzlerce proje sundu CHP. Hepside gerçekçi projelerdi. Öyle büyükşehir belediyesine, bakanlıklara havale edilerek işin içinden sıyrılınacak projeler değildi hiçbiri. Kimse tutup da yok diyemez. Derlerse önlerine yığınla proje koyarız. İlericilik ve yurtseverlik, çağın gerisinde kalarak ucuz ve suni gündemin peşine takılarak siyaset üretmek değildir. Her CHP’liye yakışan siyaset yapma biçimi, bu günü değil geleceği görerek onlu yirmili yıllar sonrasının projeksiyonunu hazırlayıp yapma girişimlerinde bulunmak ve gerekli kaynaklarını da üretmektir.
ŞAHIS OLARAK İYİ İNSANLAR.
Şahıs olarak değerlendirdiğimizde bu dört arkadaşımızda iyi insan olabilirler. Ama sadece iyi olmak yetmez. Bırakın partinin gündeminin gerisinde kalmayı, kendilerini geliştirerek partinin çok ilerisinde Esenlerin geleceğinde karar ve söz sahibi olmalıdırlar. Ufuklarını dar ve kısıtlı tutmayarak, sığ düşüncelere kapılmadan halk adına siyaset yapmalıdırlar.
DEĞİŞİMDEN NASİPLENMEDEN OLMAZ.
Partideki genel başkan ve üst yönetim değişikliği ile beraber bu arkadaşlar da artık kafalarını değiştirmelidirler. Bir partili olarak beklentim akıl ve öngörüyle siyaset yapmalarıdır. Yetersiz kaldıkları her konu ertesinde belediye meclisinde azınlığız, isteklerimizi yapamıyoruz deme hakları olduğuna inanmıyoruz. Bu nedenle CHP ilçe başkanı ve yöneticilerine büyük görev düşüyor. Tüzük gereği ayda bir yapılması zorunlu örgüt toplantılarını sektirmeden yapmalılar. Hatta yetmez ay içinde genişletilmiş yönetim kurulu toplantıları yaparak örgütün öncü güçlerini bir araya getirmelidirler. Böylece mecliste uygulanabilecek muhalefet türü netleştirilmelidir.
ÖRGÜT TOPLANTISI ŞART.
Bildiğim kadarıyla ayda iki belediye meclisi oturumu yapılmakta. Bu oturumlar öncesi ve sonrasında örgüt toplantıları yapılarak meclis değerlendirilmelidir. Eksik yönler tamamlanmalıdır. Meclis üyelerimizde örgütten aldıkları bilgi ve önerileri dikkate alarak hem Esenler hemde il meclisine taşımalıdırlar. Dişe diş tartışmalarla alternatifi ortaya koyarak, örgüt öneri ve taleplerini oralarda savunup, kabul ettirmelidirler. Devrimcilik ve yurtseverlik de budur.
ÖRGÜTSÜZ OLMAZ…
Örgütü dikkate almadan, sorunlar çözülemez. Bu arkadaşlar AKP zihniyeti ile uzlaşsın diye seçilip meclislere gönderilmedi. Söz ve karar anlamında etkisiz kalındığını anlayabilirim. Düşünce ve ideolojiden tavizler verilmesini anlamak zor. Tüm partililer gibi meclis üyesi arkadaşlarda Kılıçdaoğlu ve ekibini iyi anlamaya çalışmalıdırlar. Var olan, yaşanan değişimi eski alışkanlıklarına alet ederek baştan savmacı, hoşgörüsüzce” ben bilirim, biz yaparız” mantığıyla hareket edilmemelidir. Sanılmasın ki üst yönetim yapılanları görmeyecek, değerlendirmeyecek. Gerektiğinde parti üst kurullarının hesap soracağını da bilmek gerekir. O yüzden arkadaşlar analizlerini ve etütlerini parti çizgisi dışına çıkmadan yapmalı ki partinin diğer organlarına aday olabilsinler. Ama görüyorum ki bu arkadaşlar görevlerini iyi ifa edemedikleri halde başka görevlere talip olma hevesi içindeler. Mademki belediye meclisi üyeliği ve diğer görevlerden haz alamayacaktınız baştan niye aday olup birilerinin önünü kestiniz. Sizinde gün gelip önünüzün kesileceğini göremiyormusunuz?
Erdoğan Aksu

Hiç yorum yok: