30 Kasım 2011 Çarşamba

CHP ESENLER ADAYLAŞTI...

Yerel Haber  

CHP ESENLER ADAYLAŞTI...
01-02-2011 / 16:02


Cumhuriyet Halk Partisi Esenler İlçe Başkanı Şuayip Vardar ilçe örgütünü toplayarak” iktidara yürüyüş startını” verdi. Durmak dinlenmek yok, iktidara yürüyüş var sloganı ile milletvekili aday adaylarını tanıtma toplantısı yaptı.
CHP ESENLER ADAYLAŞTI...
Hüseyin Koç-Eray Tüfekçi/gazete esenler
Ufukta önseçim yok
Cumhuriyet Halk Partisi Esenler İlçe Başkanı Şuayip Vardar ilçe örgütünü toplayarak” iktidara yürüyüş startını” verdi. Durmak dinlenmek yok, iktidara yürüyüş var sloganı ile milletvekili aday adaylarını tanıtma toplantısı yaptı.
Toplantıda ilk konuşmayı yapan Hasan Babacan önseçim olduğu takdirde aday adayı olacağını belirterek” Esenlerden yükselen bu serzenişi üst yönetimlerin dikkate alması gerekir. Biz hep kendi bilek gücümüzle bir yerlere geliyoruz. Kimse bizim önümüzü açmak için çaba sarfetmiyor. “dedi.
Neden örgüt emekçileri adaylaştığında horlanıyor…
Hasan Babacan’dan sonra söz alan diğer adaylardan Erdoğan Aksu gündemi belirleyen ve gündeme damgasını vuran konuşmasında; “uzun yıllardan sonra ilk defa meclis kürsüsünden daha çok önemsediğim örgüt kürsüsünden size hitap ederek görüşlerimi paylaşmak istiyorum” dedi.
“Biz adayız dediğimizde herkes acı bir tebessüm yapıyor. Şunu da bilmeniz lazım: ben demokrasi gereği aday oluyorum. Neden örgüt emekçileri adaylaştığında horlanıyor, dışlanıyor bunu da anlamış değilim. Dün partili olanlar bugün yönetici yarın atamalı, destekli milletvekili adayı; hem de genel merkez destekli kafadan aday oluyorlar bunlar. Bunlara her şeyden mübah. Ama ben ve arkadaşlarım aday olunca kıyamet kopuyor. Bize her şey günah. Bizim layık olduğumuz yerler bize layık görülmüyor. Siyasal yaşamımda erdemliliğe, yeteneğe ve sarf edilen emeğe göre yükselmek esastır ilkesini benimsedim. Tüzük de böyle diyor. Partililer buna uyacak, yöneticiler de uygulayacak. 
Önseçim arzumuzdur…
“Önseçim yapılmamaksızın eğilim yoklamasını es geçerek yapılacak adayların seçilmesi durumunda temsil ettikleri kesim de biz olmayacağız. Böyle bir yapım meçhule giden bir yapıdır. Biz meçhule giden bir gemiye binmek istemiyoruz. Yaptığımız siyasete yabancılaştırılıyoruz. Siyaset yapıyoruz. Emek veriyoruz. Karşılığında da ödül olarak vefasızlık görüyoruz. Biz kimin nerelere ne şekilde kimin adamı olarak seçildiğini çok iyi biliyoruz. Bu kürsülerden ahkam kesmiyoruz. Gerçekleri her zaman söyleme misyonu üstlenmişiz. Yerini şaşıranlara bir uyarımdır. Liderler geleceğin projelerini yapar; yöneticiler de uygular. Ama bizleri izleyici konumunda görmek istiyorlar. Çalış oyunu ver; hiçbirşeye karışma demek istiyorlar.”
Hem de inadına adayım!
“Biz de bu konulara seyirci kalmamak için Ankara’da -kurtuluş meclisi- kurmak için ben de adayım diyorum. Önseçim yapılırsa da adayım, önseçim yapılmazsa da yine adayım. Hem de inadına adayım. Daha sonra Aksu, başkana dönerek bu söylediklerime bir şey söylerlerse çekinmeyin bunları Esenler ilçe örgütünden Erdoğan Aksu’nun söylediğini söylersiniz. Bize de sorarlarsa bu inadına adaylık nedir diye  onlara da vereceğimiz cevaplarımız var” dedi.
Ben bu vekil adaylarının yeteneklerine güveniyorum…
Eski bakanlardan Hasan Fehmi Güneş ise konuşmasında, “burada konuşan aday arkadaşlar çok güzel konuşmalar yaptılar. Mevcut milletvekillerinden daha iyi vekillik yapacaklarına inanıyorum. Bu arkadaşları desteklemenizi yürekten istiyorum. Benim de istediğim önseçimdir. Çünkü örgüt adayı ben belirledim ben seçeceğim der ve daha istekli çalışır. Niye buralarda duruyorsunuz, ihtiyarlıyorsunuz, maaş almıyorsunuz hatta kamuya herhangi bir işiniz düştüğü zaman horlanıyorsunuz,  hiçbir işinizi yapamıyorsunuz. Hakkınızı önseçimde alabilirsiniz. Yarın parti yönetimlerinde yer aldığınız zaman bütün seçimler örgütün iradesinde olmalıdır deyin ve haykırın. Önümüzdeki seçimler herhangi bir seçim değildir. Laik cumhuriyetin yaşayıp yaşayamayacağının kararının verileceği bir seçimdir. Aksu arkadaşımızın dediği gibi, kurtuluş mücadelesinin seçimidir. Aydınlanma ve devrimlerin yaşatılacağı bir seçim olacaktır.
20 yıldır neden sustunuz
Milletvekillerinden Necla Arat ise konuşmasında, “parti içi demokrasinin gelişmesi için örgüt toplantıları devamlı yapılmalıdır. Yirmi yıldır neden sustunuz da bugün ayağa kalktınız? Bundan önceki seçilenleri sanki siz seçmediniz. Size zoraki oy kimse kullandırmadı. Büyük bir coşku ile liderlere bağlı kaldınız. Şimdi ise Kılıçdaroğlu ile esen bir rüzgar var. Bu rüzgar yetmez, hepimiz çalışacağız. Hem de çok çalışacağız. Bugüne kadar yapılan hataları tekrarlamamalıyız. Yapılan hataların hepsinde birey olarak ayrı ayrı sorumluluğumuz vardı. Şimdi sizler örgütten gelmiş olabilirsizin. Haklı olarak emeğinizin karşılığını isteyebilirsiniz. Karşılık ülke meselesi ise o zaman vekil olup olmamanız çok önemli değildir. Önce ülke sonra parti sonra da ben demelisiniz.” Dedi.
Diğer milletvekili aday adaylarından Yüksel Kılıç, Halil Özden, Tuğba Ütebay, Çetin Aksoy da aynı konulara değinerek önseçim isteklerini dile getirdiler. Birlik ve beraberlik mesajları vererek örgütün seçimlerde özverili çalışmaları isteklerinde bulundular. Ayrıca ilçe dışından ikinci bölge aday adayları da misafir olarak katıldılar. Eyüp eski ilçe başkanı Ali Galip Mamal ve Kağıthane belediye başkanı adayı Zeynel Öztürk birer konuşma yaparak görüşlerini dile getirdiler…  

Hiç yorum yok: