30 Kasım 2011 Çarşamba

ERDOĞAN AKSU HABER; MÜLKİYET YOKSA TAHSİS VAR…

ERDOĞAN AKSU HABER; MÜLKİYET YOKSA TAHSİS VAR…

Esenler Belediye Meclisi’nin 4. seçim dönemi 3.çalışma yılı 2011 yılı ağustos ayı ikinci birleşimi yapıldı. Meclis 08.08.2011 Pazartesi saat 13.00'te “Afrika'ya yardım ve yardım yapılacak bölgeler” kapsamlı özel bir gündemle yeniden-olağanüstü toplanacak…

04 Ağustos 2011 - 13:54:19

MÜLKİYET YOKSA TAHSİS VAR…

Esenler Belediye Meclisi’nin 4. seçim dönemi 3.çalışma yılı 2011 yılı ağustos ayı ikinci birleşimi yapıldı. Meclis 08.08.2011 Pazartesi saat 13.00'te “Afrika'ya yardım ve yardım yapılacak bölgeler” kapsamlı özel bir gündemle yeniden-olağanüstü toplanacak…

Bir önceki birleşime ait tutanak özetinin ardından açılış ve yoklama yapıldı ve raporların görüşülmesine geçildi. SP bina cephelerine cam mozaik giydirilmesi ve Kentim gazetesi hakkında iki yazılı önerge verdi. 9 rapor sırasıyla görüşüldü ve üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

1. Rapor: Çiftehavuzlar mahallesi aile sağlık merkezinin istek ve ihtiyaçlarının karşılanması hakkında hukuk-plan ve bütçe komisyonu raporunda, Komisyon bu talebi uygun ve yerinde görmeyen bir sonuç bildirdi. Komisyon sözcüsü belediye başkan yardımcısı Çiftehavuzlar’daki bu sağlık ocağı binasının iki yıl evvel belediyece yapıldığını ve hizmete açıldığını söyleyerek onlarında kendi bütçelerinin olduğunu, bu kadar küçük istekleri kendi bütçelerinden yapmaları gerektiğini, talep küçük olduğu için komisyon olarak reddettiklerini ifade etti.

CHP’li meclis üyeleri bu rapor hakkında söz aldılar. İşin sağlık yanının gözetilmesi gerektiğini ve istenenlerin bir yekûn tutmadığını, önce insan- insana değeri, vurgulayarak komisyonun bu raporu yeniden gözden geçirmesi hususunda ısrarcı oldular.

Rapor oyçokluğu ile kabul edildi.

2. Rapor; Birlik mahallesi 246DT3d pafta, 744 ada 27 parsel hakkında hukuk komisyonu raporu, kültür merkezinin 10 yıllığına Büyükşehir belediyesine tahsisi ile ilgiliydi. Komisyon sözcüsü belediye başkan yardımcısı, bu tahsisin gerekçesi kendi imkânlarımızla burayı bitirmemiz zor, ayni içinde bulunduğumuz bina gibi olacak, ön görüşme ve mutabakatlar yapıldı. Büyükşehir yatırımı yapacak ve bize teslim edecek şeklinde konuyu açıkladı.

Rapor oybirliği ile geçti.

3. Rapor: Oruç reis mahallesi, 246DT4b pafta, 1054 ada 6 parsel hakkında hukuk komisyonu raporu; Turgut reis ve oruç reis arasındaki çocuk parkının ile Aksoy ilkokulu civarındaki boş alanın BİLGİ EVİ yapılması için, yapılıp teslim edilmesi için Büyükşehir belediyesine tahsisini içeriyor.

Rapor oy çokluğu ile kabul edildi.

4. Rapor: Kazım Karabekir mahallesi 2. pafta 1360 ada 7 ve 9 parsel hakkındaki hukuk komisyonu raporu oy çokluğu ile meclisten geçti.

5. Rapor: oruçreis mahallesi 1057 ada 6 parsel ile ilgili hukuk komisyonu raporunda; yine Aksoy ilkokulu’ndan keleşin meydanına yakın bir alanda, AİLE YAŞAM MERKEZİ olarak inşa edilecek parselin, 10 yıllığına Büyükşehir belediyesine tahsisini gerçekleştirmek için esenler belediye başkanına protokol yetkisi vermeyi içeriyor. Komisyon sözcüsü başkan yardımcısı bu yatırımın büyük bir yatırım olduğunu, ciddi bir yatırım olduğunu vurgulayarak, büyük bir alana büyük bir yapı yapılacak ve bize teslim edilecek şeklinde ifadede bulundu.

Rapor oybirliği ile kabul edildi.

6. Rapor: tuna mahallesi 922 ada, 7 ve 15 parsel hakkında hukuk plan bütçe raporu, kanun gereği iki parselin il özel idaresine devrini kapsıyor. Komisyon sözcüsü belediye başkan yardımcısı meseleyi,  tuna mahallesinde düzensiz bir yaşam bölgesi var. Burası eğitim alanı olarak belirlenmiş ve çalışmalara başlanmıştı. Kamulaştırma şu an devam ediyor. Bu eğitim alanı içinde belediye 77 ve 165 metre kare parsele sahip. Yasalar gereği bu mülkiyetler bedelsiz olarak bila bedel il özel idaresine ilköğretim alanına dâhil edilmek üzere devredilecek diye açıkladı.

Rapor oy birliği ile geçti.

7. Rapor: Devrekâni belediye başkanlığının yardım talebi hakkındaki rapor, oy çokluğu ile kabul edildi.

8. Rapor: tertipler hakkındaki aktarma hakkında plan ve bütçe raporu, belediyeden kamulaştırmaya ayrılacak aktarılacak tutarları içeren plan ve bütçe komisyonunu raporu idi.
Rapora ilişkin görüş bildiren CHP’li meclis üyesi Hasan Babacan harcama kalemlerinin kod şeklinde yapılırken izah edilmesi gerektiğini, küçük bir izah edici yazının yazılmasının iyi olacağını ve herkesin rahatlıkla anlayabileceğini vurguladı.

Rapor oy çokluğu ile geçti.

9. Rapor: Oruç reis mahallesi 246DTb pafta ve 1057 ada 6 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli plan notu tadilatı hakkındaki imar komisyonu raporu; Büyük Şehir Belediyesince yapımı için tahsis edilen yerlerin kat sayısından, diğer yapılacaklara kadar plan tadilini içeriyor.

Rapor oy çokluğu ile meclisten geçti.

Meclis çalışma tutanağının okunmasının ardından birleşim kapatıldı…

Bu haber toplam 299 kez okundu

Hiç yorum yok: