29 Kasım 2011 Salı

12 EYLUL`U YASAMAK...

Erdoğan Aksu/  

12 EYLUL`U YASAMAK...
Email: yerelgazeteci@hotmail.com

78 kayip-yitik kusaktan biri olarak yakalandik o gece yarisi bastiran tufana, 12 eylul de. 12 Eylul 1980 idi. Yarim kaldi bir seyler icimizde, dunyamizda ve ruyalarimizda. Yazilasi ne varsa yazildi, bize de yasadiklarimiz veya yasayamadiklarimiz kaldi...



12 EYLUL`U YASAMAK...

78 kayip-yitik kusaktan biri olarak yakalandik o gece yarisi bastiran tufana, 12 eylul de.
12 Eylul 1980 idi. Yarim kaldi bir seyler icimizde, dunyamizda ve ruyalarimizda. Yazilasi ne varsa yazildi, bize de yasadiklarimiz veya yasayamadiklarimiz kaldi...

Hangi duygularla neyi yazalim ki; darbe sonrasi ve bu gunku iktidarlar hep o melun darbenin eseri. Icimiz kaniyor hala. Hangi birini anlatalim ki.

Otuz yil gecmis 12 eylul fasist darbesinin uzerinden. Ataturk 100 yasina daha yeni girmisti. Sozde `Ataturk` adina, ozde kapitalizmin ve emperyalizmin menfaatleri adina dugmeye basildi. Pentagon merkezli ve isbirlikci destekli kafalar ulkede herseye elkoydu. Herkese musallat oldular pervasizca.

Putlar kirilacakti puta tapilir oldu, putlastirildi tum degerler. 17 yasindaki cocuklari bile sahte raporlarla astilar, sehpaya gondermediklerini pencerelerden attilar...

`Asmayalim da besleyelim mi` dediler utanmadan, `Intihar etti` dediler arsizca. Omzu kalabalik bir `besibiryerde` ye peskes cekildi ulke ve ulkenin onurlu, durust, yurtsever insanlari. Gelecegi kotaracak devrimci-ilerici gencleri zindanlarda curutuldu, sindirildi, yok edildi.

Yolcusu, solcusu, devrimcisi, demokrati iskenceden gecirildi Allah yaratti denmeden. Gomonesttir, Allahsizdir dediler asil Allahsizligi yaptilar gozu donmus caniler gibi.

30 yil sonra hangi birini hatirlatalim, 12 eylulu gormemislere ve gormezden gelmislere...
Etnik ve dinsel ayrimciligin temeli saglamlastirildi, kart-kurt, caput-bez denilerek. Teror yasallastirildi, palazlandirildi `yok ettik` denilerek.

Marmaris pasasinin takimina kupa bile hediye edildi. Futbol federasyonu alsa ya geri o sike abidesi kupayi.
Yuzbinlerce gozalti, tutuklama. Faili mechuller, iskence ve idamlar. Hala hesabi acik, kapatilamamis bir lanetli cicek 12 Eylul. Kan icen, kanla beslenmis kafadan bacak bir bitki 12 eylul fasist darbesi.

Turk Solu belini dogrultamayacak sekilde tirpanlandi, yokedildi.

Darbe saksakcilari sasali yasamlar surerken, daha dun aklananlar var otuz yil suren davalar sonrasinda. Kimine iktidar tahti, kimine kara baht oldu bu hain, ulkeyi yuz yil geriye goturen fasist darbe.
Yuz yil gecse de animsanacak, animsatilacak ve unutturulmayacak bir hastaliktir, kangrendir 12 eylul 1980 ve sonrasi...

Sark cibani gibi ulkenin gul yuzunde durur hala `fasist darbe anayasasi`.

Beslemeyip asan vicdansizda bunca yildan sonra utanmadan eser yok, 30 yildan sonra bile yargilamayip Marmaris`te besleyenler de var midir? Allah bilir...

Yazmaya isinma turlari attigimiz su koseden en cok zorlandigimiz gunu yeniden yasadik. Biliyoruz yeterince hakkinca yakalayamadik konuyu candamarindan, yazamadik yani.

Cunku; " 12 Eylul`u yasadik..."

12.09.2011 Bu Yazı 350 Kez Okunmuş

Hiç yorum yok: