29 Kasım 2011 Salı

% 100 AYIP OLDU

Erdoğan Aksu  
 
% 100 AYIP OLDU
 
 
 
Email: yerelgazeteci@hotmail.com

İlçe Belediye Başkanının, Partisinin ilçe gençlik kongresinde kendi gençlerine nasihatler içeren konuşmasında Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanına “Gençleri gaza getirmek veya gazını almak için” yaptığı yakışıksız salvoyu etraflıca kamuoyu ile paylaşacakken Belediye Meclisi ekim ayı ilk oturumundaki “Proje Kutsalsızlığı” gündemimizi %100 etkiledi.

% 100 AYIP OLDU

İlçe Belediye Başkanının, Partisinin ilçe gençlik kongresinde kendi gençlerine nasihatler içeren konuşmasında Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanına “Gençleri gaza getirmek veya gazını almak için” yaptığı yakışıksız salvoyu etraflıca kamuoyu ile paylaşacakken Belediye Meclisi ekim ayı ilk oturumundaki “Proje Kutsalsızlığı” gündemimizi %100 etkiledi.

Başkan gençlere; Hayaliniz Olacak, geleceğe dönük hayalleriniz olacak ve kendinizi kıymetli kılmak için, bir hedefiniz, amacınız olacak; en önemlisi “Kutsalınız Olacak.” Diye ders verirken sınıfta çakmalarını sağlayacak bir cümleye de ev sahipliği yaptı maalesef. Ve bu bir affedilesi ilk gaf da değil.

Bir ilçe belediye başkanı “Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kutsalı var, bu millet bunu iyi biliyor ve ona göre oy veriyor. Toplum Başbakanımızın  kutsalını da biliyor, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kutsalsızlığını da.” Diyebiliyorsa ve bu normal karşılanabiliyorsa birilerinin tası tarağı toplayıp ayrılması lazım bu ilçeden. Genel başkanını savunamayan bir parti üyesi olarak tescillenmemek için.

Emrolunduğu gibi dosdoğru olan, furkan sahibi, tuttuğu takımı iyi belirlemiş bir belediye başkanına bu sözler hiç te yakışmadı. Veya gençlere 6 maddelik dersin içerisine usulen sığdırdığı `empati kurma eylemini hiçe sayar` bu sözleri ince ayarlı, damardan ve maksatlı dile getirdi. Oysa Kılıçdaroğlu’na böyle bir yakıştırma yaparken “kutsalsız” olarak varsaydığı kişinin yerine kendisini koyması gerekirdi. Gençlere verdiği ayaküstü dersin icabı da buydu. Birilerinin kutsalına söversen veya kutsallarını yok sayarsan o birileri de, sonra senin için empati kurmazlar. Sempati ve saygı duymazlar, o zaman telepati kurmak zorunda kalırsın ağabeylerinle. Geleceğe dönük projelerin de %100 batar, gider anında.

Gençlik kongresinde böyle ayıplı cümleler sarfetmeden önce, pazartesi meclis gündemini işgal eden meşhur gençlik projesinin, madde bağımlılarının yararına hayata geçmesine çalışmak en erdemli “kutsallık” olmalıydı işin doğrusu. Çünkü birkaç gündür, belediye başkanının “2011 gençlik projeleri” dalında kendi partisinden ödül aldığı “%100 hayat” projesinden onca ITO desteğine rağmen olumlu neticeler alınmadığını yazıyor yerel gazeteler. Ortada proje var ve proje mağduru olduğunu ifade edenler de var. Artık ne sözler verilmişse sözlerin tutulmadığını, projenin birkaç haftadan sonra rafa kaldırıldığını beyan edenler var.

İcili-bicili, renkli kapsamında madde bağımlılarının tedavisi, rehabilitesi ve meslek sahibi edilmesi yer alan proje, mecliste gündeme oturunca belediye başkan yardımcısı kutsalına saldırılmış gibi feveran etti. Demek ki ciğeri yakıyor bazı ithamlar.

“Arkadaşlar muhatap olduğumuz insanlar problemli, bu insanlar ile muhatap olduğunuz zaman çok ciddi riskler altında oluyorsunuz. Yani alan riskli bir alan, bu insanları kim istihdam etmek ister ki. Esenler Belediyesi her şeyi mükemmel yapmıyor olabilir ama bu projeyi mükemmel yaptı. Belki de bu proje Esenler Belediyesi’nin en başarılı olduğu proje. Arkadaşların ifade ettiği kişi ile ilgili problemde bile biz %100 haklıyız. Haklı olmasaydık da bunları söylemeye hakkınız yoktu.” İşte Furkanlık böyle olur, hakkınız yok diyerek yanlışların üstü kapatılır, eleştirilerin önü alınır.

Hani empati, hani dosdoğruluk, hani kutsallık. Hayallendik belki ama, kayda geçti herşey. Siz %100 denginiz olmayan bir genel başkanı kutsalsızlıkla itham edeceksiniz sonra kalkıp ufacık eleştirilere %100 set vuracaksınız. %50 ile % 100 hayata gem vuracaksınız. Bu gemi bu gidişle karaya oturur beyler ağalar. Bu dünya Sultan Süleyman’a bile kalmadı…

Yarın bu toplum geçmişte sayısız örnekleri bulunduğu gibi bu belediye başbakanına oy vermezse karşı cenahtan birileri çıkıp “Toplum belediye başkanının kutsalsızlığını oyladı” derse yakışık alır mı? Biri de biz isek böyle bir söylem ayıp kaçar. Yakışık almaz. Kutsalıma söversen kutsalına söverim şeklinde bir siyasi yarışın tarafı olmayız, olmamalıyız, olmayalım da.

Emrolunduğu gibi dosdoğrular olarak doğruluktan ödün vermeden "Hayatı %100" kucaklamak için
05.10.2011

Bu Yazı 343 Kez Okunmuş

Hiç yorum yok: