30 Kasım 2011 Çarşamba

CHP'de Tarihi Kurultay

Yerel Haber  

CHP'de Tarihi Kurultay
25-05-2010 / 11:44


22–23 Mayısta Ankara 19 Mayıs spor salonunda gerçekleşen CHP 33. olağan kurultayı yeni liderini ve liderin yol arkadaşlarını seçerek görevini tamamladı. Kurultayın ilk gününde Kılıçtaroğlu rüzgârı esti 1249 delegenin katıldığı kurultayın birinci günü geçmiş yönetim ibra edildi ve genel başkan seçimlerine geçildi. Kemal Kılıçtaroğlu 1189 delegenin oyunu alarak CHP nin yedinci genel başkanı oldu.

CHP DE TARİHİ KURULTAY

 Haber/Erdoğan Aksu /Fotoğroflar/Özay Salı

           22–23 Mayısta Ankara 19 Mayıs spor salonunda gerçekleşen CHP 33. olağan kurultayı yeni liderini ve liderin yol arkadaşlarını seçerek görevini tamamladı.
           Kurultayın ilk gününde Kılıçtaroğlu rüzgârı esti 1249 delegenin katıldığı kurultayın birinci günü geçmiş yönetim ibra edildi ve genel başkan seçimlerine geçildi. Kemal Kılıçtaroğlu 1189 delegenin oyunu alarak CHP nin yedinci genel başkanı oldu.
           Kurultay coşkusu salonun içinden sokaklara salonun dışına taştı.  Kırgın küskün partililer de bu değişimi katkı sunmak için salondaydılar. Özellikle Rahşan Ecevit in gelmesi ve sizlere Bülent Ecevit’i getirdim demesi önemli gelişmelerden biriydi. CHP yaptığı bu kurultayla bir anlamda iktidara talibim mesajını da vermiş oldu.
           Kemal Kılıçtaroğlu genel başkanlık konuşmasında sol söylemi öne çıkardı. Baykalı aratmayacak akıcılıkta recep beye salvolarda bulundu. İşçilere, emeklilere, yoksulluğa, işsizliğe, sosyal haklara, yolsuzluğa ve siyasetten zenginleşmeye ayrıntılı vurgu yaptı. Özgürlükçü dürüstlükten yana, ayrışma yerine birleşmeyi öngören mesajlar verdi. Başkanlık manifestosu sunmak yerine, halkın istediği mesajları öne çıkararak, iktidara yüklenerek kitlelere ulaşmayı yeğledi…

              Kurultayın ikinci gününe ise, geceden başlayan ve süren liste tartışmaları damgasını vurdu. Bir ara iki listenin yarışacağı söylentisi salona halim oldu. Yaşanan liste gerginliği ilerleyen saatlerde aşıldı ve tek liste ile seçime geçildi. Sonraki beyanatların hepsi ılımlı ve bütünleştiriciydi. Herkes en mükemmel listeyi de yapsanız daha iyisi vardır gerçeğinde ve yorumunda buluştu. Baykal’a geçmişte muhalefet edenlerin çoğunlukla yer aldığı listede politbürodan sadece dört kişi yer bulabilmişti. Her ne kadar liste üzerinde uzlaşma sağlandı denilse de öyle olmadığı sayım sonucu ortaya çıktı. Ö. Sav ile G.Tekin arasındaki çizik operasyonu her ikisinin de Enez oyu almalarına neden oldu. 80 kişilik parti meclisi onbeşi kadın 52 yeni yüzle Kılıçtaroğlu’na yol arkadaşı oldu.
             CHP’nin 33. kurultayının Türkiye siyasi hayatına ve topluma hayırlı olması dileğimizle…
 Haber/Erdoğan Aksu

Hiç yorum yok: