30 Kasım 2011 Çarşamba

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun.

Yerel Haber  

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun.
24-11-2010 / 14:40


 “ Öğretmenler Günü” kutlama etkinlikleri ve töreni yapıldı. Program sabah saat 09′da Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk koyulmasıyla başladı. Saat 10.30′da Esenler Belediyesi Kültür Merkezinde devam etti. Kültür Merkezi’ndeki program “Baş Öğretmen Atatürk”, hayatını kaybetmiş ve şehit olmuş bütün öğretmenler anısına saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.

Hasan Gürsoy-Erdoğan Aksu/GAZETE ESENLER
24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun.
 “ Öğretmenler Günü” kutlama etkinlikleri ve töreni yapıldı. Program sabah saat 09′da Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtına  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk  koyulmasıyla başladı. Saat 10.30′da Esenler Belediyesi Kültür Merkezinde devam etti. Kültür Merkezi’ndeki program  “Baş Öğretmen Atatürk”, hayatını kaybetmiş ve şehit olmuş bütün öğretmenler anısına saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.
İlk konuşmayı, emekli öğretmenler adına yeni emekli olan Esenler Hasip Dinçsoy ilköğretim okulunun değerli öğretmeni Hamdiye Aksoy yaptı. 34 yıllık öğretmenliğinin ardından duygu yoğun bir konuşma yapan Hamdiye Aksoy; emekli olduğunu ancak daima eğitim camiasının içinde kalacağını, görev verilirse severek üstleneceğini belirttikten sonra, genç öğretmenlerle gurur duyduğunu söyledi.   
İkinci konuşmayı genç öğretmenler adına Esenler Kazım Karabekir İ.Ö.O. Türkçe öğretmeni Yaşar Hançer yaptı. Devamla İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan bir sunum yaparak, tüm öğretmenlerin 24 Kasım öğretmenler gününü kutladı.
Esenler belediye başkanı M.Tevfik Göksu da yaptığı konuşmada öğretmenlerin hakkının ödenmesinin çok zor olduğunu vurguladı.
 Son konuşmayı yapan Esenler İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu   konuşmasında eğitim ve öğretimin önemine değindi. Eğitimin iyileştirilmesi için herkesin katkı vermesi gerektiğini vurgulayan ilçe kaymakamı sonraki etkinlik ve törenlere okul aile birlik başkanlarının da davet edilmesini istedi. İstanbul’un orta yerinde bir ilçe de % 10’luk okuma yazma bilmeyen olmasının oldukça üzücü olduğunu belirten, Esenler İlçe Kaymakamı  Madenoğlu  herkesin sorumluluk alması  gerektiğini anımsatarak, tüm öğretmenlerin 24 Kasım öğretmenler gününü kutladı.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun kutlama mesajının ardından, Öğretmenlerden kurulu koro küçük bir konser verdi. Konser sonrası emekli olan öğretmenlere plaket ve şeref  belgeleri takdim edildi.  Resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Tüm öğretmenlerin “Öğretmenler Marşı”nı okumasının ardından program, staj öğretmenliği bitenlerin “öğretmen andı” yapmasıyla son buldu.

Hiç yorum yok: