29 Kasım 2011 Salı

YUNUS EMRE`DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Yerel Haber  

YUNUS EMRE`DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ

25-11-2011 / 15:59

24 Kasım öğretmenler günü Esenler`de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Esenler Yunus Emre İlköğretim Okulunda da öğretmenler günü nedeniyle bir program düzenlendi. Törende öğretmenler adına konuşmayı emektar öğretmen Ergün Usta yaptı.

Erdoğan Aksu-Hasan Gürsoy/gazeteesenler

YUNUS EMRE’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 Kasım öğretmenler günü Esenler’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Esenler Yunus Emre İlköğretim Okulunda da öğretmenler günü nedeniyle bir program düzenlendi. Törende öğretmenler adına konuşmayı emektar öğretmen Ergün Usta yaptı.

Usta konuşmasında “ öğretmen bilgi beceri ve davranış düzeyleri farklı şahsiyetlere gereksinme duydukları bilgi ve becerileri değişik öğretim teknikleri uygulayarak kazandırır” diyerek çevresine rehber olduğu gibi, şahsiyet hamuruna şekil veren bir sanatkardır vurgusu yaptı.

Konuşmasında Öğretmenlik oldukça karmaşık ve zevkli bir uğraştır diyen Usta devamla ” bir harf öğretenin kölesi olunduğunu düşünürsek öğretmenlik mesleğinin çok zor ama zor olduğu kadar onur verici bir görev olduğunu her zaman anımsamalıyız” açıklamasında bulunarak genç öğretmen arkadaşlarına da mesaj verdi.

Öğretmenin amacını ise; “ Atatürk’ün gösterdiği yolda onun özlemlerine ve ilkelerine sahip çıkarak ve uygulayarak, ulusumuzu, çağdaş uluslar seviyesinin üstüne çıkarmak, Türk öğretmenin tek amacıdır” şeklinde ifade etti.


Usta konuşmasının son bölümünde de 21 yıldır görev yaptığı yunus emre ilköğretim okulunun eski günlerine gönderme yaptı; “tam 21 yıldır Yunus Emre’de hizmet veriyorum. Buraya ilk geldiğimde okul inşaat halindeydi. Okulumuzun yokluk içindeki o günlerinde öğretmen odasındaki üç sandalyeye sıra ile oturuşumuzu, okulu baştan sona öğretmen arkadaşlarımla yıkayışımızı, halk oyunları İstanbul birincisi olduğumuzdaki sevincimizi ve birçok anıyı asla unutamam.” Diyerek sözlerini şöyle tamamladı;

“1975 yılında öğretmenliğe başladığım günden bu güne, öğretmenlik mesleğinin ilkbaharında okuttuğum öğrencilerim ile mesleğimin sonbaharında ayni dizeleri okumaktan onur duyuyorum.

Karanlıklar bizden korksun
Aydınlık günler parıldasın
Eğitim meşalesi alevlensin
Biz gönül bekçisi öğretmenleriz.”

Hiç yorum yok: