29 Kasım 2011 Salı

SAPKADAN TAVSAN CIKARMAK...

Erdoğan Aksu/  
SAPKADAN TAVSAN CIKARMAK...
 
Email: yerelgazeteci@hotmail.com

Geceden aydinliga cikalim isterken hayatin akisini degistirdigimizin ayirdina vardik. Normal seyrinde giden ne varsa tum zamanlarin sirrina tas koyduk. Kara tas degdirdik bil cumle tabloya.




SAPKADAN TAVSAN CIKARMAK...

Geceden aydinliga cikalim isterken hayatin akisini degistirdigimizin ayirdina vardik. Normal seyrinde giden ne varsa, tum zamanlarin sirrina tas koyduk. Kara tas degdirdik bil cumle tabloya.
Reklam tanitim deryasinin bu kadari olurdu her halde. Orta Avrupanin bir kenar koyunde bile kendini hissettiren bir reklamasyon. Hem de bedava.

Tabulasmis her seyi yikalim, gemileri yakalim derken, haksiz kutsiyet kazandirmayalim sorgulamalarina el fenerleri ile isik tutarken, zrveye ulastik hep beraber.

Zarari kim gordu acabayi tartisacagimiz gunler ilerde ve pek yakinda, Ramazan, oruc da dinlemediler kestiler akillarinca cezayi. Avrupa avrupa duy sesimizi tezahuratini nasil da duydular...

Bir suredir ailecek ailevi nedenlerden dolayi yurt disindayiz. Zaten yazidan da belli. Baska bir klavye kullaniyoruz burada. Ottoman`in en uc liman sehirleri ile denizden ulastigi topraklardayiz. Kalinti eserleri ve yikintilariyla hatiri sayilir bir ragbete maslahat guzariz burada.

Azinlik turk-tatar toplulugunun halen varligini surdurdugu bir dogu avrupa ulkesindeyiz. Icinde Turk Sehitligi bulunan bir kentte simdilik misafiriz.

Konumuza gelince: kimse cikip ta ahkam kesmesin, futbol su dur bu dur diye. Aile baglarinin otesinde enternasyonal bir bag futbol. Kabul gorsun gormesin ama gercek boyle. Futbol fanatikligi bir yana hic tanimadiginiz insanlarla rahatca konusabileceginiz bir film arkasi futbol. Dunyasini lisanini tam bilmeseniz de guvenli bir ateskest sagliyor her turlu yavan ve yaban didismeye.

Kimsenin bizim ulke basbakaninin fenerli oldugundan zerre haberi yok. Ama fenerden haberliler alabildigine.
Bir kez daha kendimize zarar verdik. Kas yapayim derken goz cikti, gozden olduk. Burada tum spor kanallari fenerin kuraya katilamayacagini alt yazi gectiler. Son torbadan Trabzonun grubu dortleyecegini ana haberlere tasidilar. Sanilmasin ki bizden baska kimsenin haberi yok olan bitenden.

Turkiye ye bakis acisi futbol penceresinden de tahrip oldu. kaleler yikildi, tonluk kesme taslar altinda kaldi futbolumuz. Turkiye`de sike var, fener sike yapmis soylentileri bu ulkenin ucra koylerine bile yayildi. her ne kadar daha cok cimbomla hasir nesir olsalar da, beyaz kaftanli bir umut yeserdi yaban ellerde. Paranin kilictan daha buyuk kuvvet oldugu cagimizda, futbol para, para atilan gol, goller prestij demek en harbisinden. Biz acayip prestij kaybina ugradik bu sike vesilesiyle.

Kafamizi kuma gomup is yapma huyumuzdan vazgecemedikce daha cok madara oluruz buralarda. Sapkadan tavsan cikacak cikmayacak diye de daha cok papatya fallari tutar, daha cok bekleriz. Ofsayti bilmeyenlere bile ofsayta dustuk rezil olduk. Turkiye`de en buyuk takimlar bile sike yapiyormus deniyor burada. Evet sike yapiyormus diyorlar futboldan anlamayanlar bile. Icerde aklanacagiz belki ama kapikule disinda ak mak yok, kapkara bizim icin bundan sonrasi.

Altin yumurtlayan tavuk, sike baglantili kuluckaya yatirildi kesmekten beter edildi, yumurtadan ne ciktigini gorecegiz. ilk hamle de Ilk atak da golu yedik Avrupadan; icin icin sevindi elin garipleri, yikanalim temizlenelim onlarin umuru degil.

"Biz uzulduk yine, bir kez daha, buralarda"...

26.08.2011 Bu Yazı 177 Kez Okunmuş

Hiç yorum yok: