30 Kasım 2011 Çarşamba

RESTOK-ESTOK!

Yerel Haber  

RESTOK-ESTOK!
05-01-2011 / 17:29


İnsanlar yılın son günü yeni yıl hazırlığı yaparken, bütçelerine uygun yılbaşı alışverişi peşinde koştururlarken, biz ve “Gazete Esenler Bireysel Destekçileri” Esenler’de cadde, sokak, dükkân gazetemizi dağıtıyorduk. Yeni yıl mesajları içeren pankartları da bu vesileyle görüp inceleme şansı bulduk.

RESTOK-ESTOK!!
İnsanlar yılın son günü yeni yıl hazırlığı yaparken, bütçelerine uygun yılbaşı alışverişi peşinde koştururlarken, biz ve “Gazete Esenler Bireysel Destekçileri” Esenler’de cadde, sokak, dükkân gazetemizi dağıtıyorduk. Yeni yıl mesajları içeren pankartları da bu vesileyle görüp inceleme şansı bulduk.
En garibimize giden sivil toplum kuruluşlarının astırdığı pankart grubuydu. Bir kere platform isminden vazgeçmişler. Sadece Esenler sivil toplum kuruluşları ibaresi kalmış, onu uygulamayı öngörmüşler anlaşılan. Platform kelimesini sol bulmuş olduklarını ve CHP’li ESTOK olmaktan korktuklarını gösterdiler böylece. Ancak restok diye anılmaktan çekinmedikleri ortada. Başta bir il derneğimizin yılbaşı kutlama pankartı, yanında estok pankartı, birbirine iliştirilip asılmış. Ve olmuş size Restok. Hayırlısı olsun.
Şimdi bunda ne var denilebilir. Diğer derneklerin bu pankart arkadaşlığı için ne düşündüklerini de izleyeceğiz. Biz CHP’li ESTOK deyince kıyamet kopuyorsa, estok -restok olunca sessiz kalınması niye anlamak güç. Başbakanımız bir vilayetten olabilir. Onun için “rest” çekildiyse, bilesiniz ki; bu halk bu resti görmez beyler. Yarın Başbakan Sivas’lı olursa, ses getirelim diye kuruluşun adı “sestok” mu olacak. Diyelim başbakan Tunceli’li oldu, şimdi bunlar bizi test edebilirler diye kuruluşun adı “testok” olarak mı değiştirilecek. Ya Başbakan Malatya’lı olursa mest olanlar oluşuma “mestok”  adını mı verecekler. Uydu oluşum peşinde ve gayreti içindeki bu temsilcileri mülki erkânın gözlemlediğine inanıyorum. Bize sadece uyarmak düşer. Eski hesaplar kapanmadan da yeni ve temiz sayfa açılmaz…
“Zaman içinde bir arada yaşamanın, etnik ve yerel kökene duyulan özlemin sonucunda Esenler’de dernekleşildi. İl, ilçe ve köy dernekleri vasıtasıyla bir arada yaşama tutundu Esenler’liler. Yetinmeyip federasyon konfederasyon kurma konumuna geldiler. Yöresel bağlılıkların Esenlere taşındığı bu süreç ne yazık ki iyi yönetilemedi ve yönetilemiyor. Sanal ve sosyal paylaşım alanlarından gerçek sosyal paylaşım alanlarına maalesef inilemedi. Oysa Esenler’e kalıcı işler bırakmanın yolu buydu.
Bu anlamda sivil toplum örgütlerinin amacı; onurlu bir yaşamı savunmak, barış ve kardeşliği güçlendirmek, sosyal ve kültürel projeler üretmek, etkinlik ve organizasyonlara öncülük etmek, yöreler arası dialoğu geliştirmek, sorumlu katılımcı birey olmak gereğini yerleştirmek olmalıdır. En önemlisi de, kamu mallarının ve kamu yararının korunmasını sağlamak için güç birlikteliğini ve dayanışmayı esas görmektir. Esenler’in yararına hizmetleri desteklemek, yolsuzluğa ve Esenler’e zararı dokunacak icraatların tümüne karşı durup direnmek de hedef olmalıdır.
Ancak bu amaçlara hizmet ederken siyaset, dil, din, ırk, cinsiyet, engelli ayrımına gitmeden, eşitlikçi çizgiden sapılmamalıdır.”
Biz de bir yöresel dernek üyesi olarak Esenler’in makûs talihinin yenilmesinin, yenilenip gelişmesinin bir ekip çalışmasından geçtiğine yürekten inanıyoruz. Ancak gönüllülük bilincinden, toplum bilincine ulaşan bu uğraş restok-estok ikilemiyle çıkmaza sürükleniyor…
Erdoğan Aksu

Hiç yorum yok: