30 Kasım 2011 Çarşamba

AYNI NAKARAT

Yerel Haber  

AYNI NAKARAT
14-09-2010 / 12:25


Anayasa halk oylamasında evet çıktı. Hayır da çıkabilirdi. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu kamplaşma ve kamplaştırma sonrası beraber, birlikte yaşamak zorlaşacak gibi görünüyor.
Anayasa halk oylamasında evet çıktı. Hayır da çıkabilirdi. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu kamplaşma ve kamplaştırma sonrası beraber, birlikte yaşamak zorlaşacak gibi görünüyor.
Aslında Türk, laz, kürt, çerkez bütün etnik kökenlerden gelip asla birbirinden farkı olmayan insanımız, iki farklı insan prototipi oluşturularak parçalanıyor.
Özgürlük sınırları zorlanarak zeka testi yapar gibi halkın bir kısmının aklından ve vatan sevgisinden şüphe ediyor bu hükümet. Devletle dalga geçilen, geçtirilen bir dönemin suçluları her kimse eninde sonunda gereken cevabı almalı. Sürgün gibi atamalarla,caddeden caddeye yapılan atamalarla evet ile hayırın özünü oluşturan bir ikilem yaratıldı. Herkes bilmeli ki ramazan ayında böylesine yoğun siyasi propaganda ve baskının olması, sonlara doğru gittikçe artması hiç de kabullenilir bir olgu değil.
Ayrıca etnik köken siyasete karıştığında demokrasinin zarar göreceği de unutulmamalı. Evet çıkması için her yolu mubah sayan bir anlayışa “ Biz halkın ahını  almak için değil, duasını almak için çalışıyoruz. Bize güvenin! “ denilse de inanmak insana güç geliyor. Ülke referandum geçince görüleceği gibi açlığa ve yoksulluğa itiliyor. Karanlığın aymaz girdabına sürükleniyor. Ramazan paketlerinin içi dolduruldukça ekonomik paketlerin içi doldu sanılmasın. Ramazan paketleri dağıtıldıkça siyasetin özü zedelenmiyor sanılmasın. Üç beş kuruşu olan duyarlı, temiz insanlar bu kirlenme karşısında şoka girmiş olsalar da ileride gereğini yaparlar.
Bu güzel ülkede bugün adam sendecilik, boşverdimcilik, araştırmazlık aşısı tutmuştur ama bu aşının yanlış aşı olduğu elbet hissedilecektir. İktidar, esen rüzgarlara göre şekillenen bir iktidar. Önermeyen, üretmeyen, bolca tüketen bir toplum oluşmasını önlemek için kılını kıpırdatmayan bir hükümet. Muhalefet, esen rüzgarlara göre biçimlenen bir muhalefet. Kaset, kırpık bir kaset bir genel başkan yedi. Referandum ve adres zafiyeti umarım bir genel başkan daha yemez.
Ya anayasa referandumu, ne değişti ki. Yine 12 Eylül anayasası yürürlükte. 12 Eylül faşist cuntasının dayattığı %90 evet oyu alan anayasa. Bu kez AKP’ce budandı, eklendi,güncellendi %60 evet oyu aldı. Yani 12 Eylül anayasası 30 sene sonra oy kaybına uğradı. Faşist dayatmalara karşı bu da bir gelişme. Sonuç ne AKP başarısı, ne de CHP’ nin başarısızlığı. Yargılama yolu açılan Kenan Evren’in başarısı.
14.09.2010

Hiç yorum yok: