30 Kasım 2011 Çarşamba

Saadet Partisinde Mutsuzluk!

Yerel Haber  

Saadet Partisinde Mutsuzluk!
23-08-2010 / 18:14


Parti içi hiyerarşinin ve sükûnetin bir an önce sağlanması gerekirken geçenlerde SP il başkanlığının vermiş olduğu ve Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un da katıldığı iftar, Erbakan taraftarı olduğu söyleyenlerce provoke edildi. Sloganlar atıldı, masalar devrildi, nimetler yere saçıldı. SP’in ideolojisinin uzaktan yakından ilgisi olmayan bu tavır karşısında Genel Başkan Numan Kurtulmuş iftar programını da terk etti. Bu Çarşamba günü Esenler Yenice Kültür merkezinde SP ilçesinin de bir iftar programı var.


Erdoğan Aksu/Hüseyin Koç/foto:Özay Salı/gazete esenler

Saadette Mutsuzluk!
Saadet Partisinde şu günlerde ilçelerinden illere, illerden genele büyük bir mutsuzluk yaşanıyor. Saadet Partisi yapılan kamuoyu yoklamalarında oy yüzdesinde ciddi bir artış söz konusu. Barajı zorlayan, aşma noktasına gelen bir ivme yakalamıştı. Saadet Partisindeki bu artış ve referandumda “evet” oyu verecek olması iktidar partisini rahatsız etmeye başladığı gözlemleniyor. Belli başlı duyumlara göre Saadet Partisindeki bu iyi gidişin referandum öncesinde ve Milletvekili seçimlerine az bir süre kala ne hikmetse düğmeye basılmış gibi sekteye uğratılmaya çalışılıyor. İktidara koşut her gelişmede AKP’nin yararına olmayan her durumda olduğu gibi Saadet Partisi üzerine de temsili bir oyun söz konusu. Daha düne kadar partinin tek önderi ve daimi lideri Necmettin hoca ile Sayın Genel Başkan arasında hiçbir sorun yokken, parti oylarını artırırken kişisel kavgalardan kaynaklı partiyi yakından etkileyen ve yaralayan durumlar ortaya çıktı.
 
Parti içi hiyerarşinin ve sükûnetin bir an önce sağlanması gerekirken geçenlerde SP il başkanlığının vermiş olduğu ve Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un da katıldığı iftar, Erbakan taraftarı olduğu söyleyenlerce provoke edildi. Sloganlar atıldı, masalar devrildi, nimetler yere saçıldı. SP’in ideolojisinin uzaktan yakından ilgisi olmayan bu tavır karşısında Genel Başkan Numan Kurtulmuş iftar programını da terk etti. Bu Çarşamba günü Esenler Yenice Kültür merkezinde SP ilçesinin de bir iftar programı var. Aynı şekilde Esenler ilçe iftarının da bazı şahıslarla basılacağı duyumunu aldığımızdan ilçe başkanı Buhran Kocamanla da bir görüşme yaptık. Görüşmede ilde olanlar ve Esenler ilçesi iftarında olabilecekler konusunda duyumlarımızı kendisine ilettik. SP’ de ki olumsuz gelişmeleri şimdilik ramazan süresince bir kenara koymamız gerektiğini söyleyen Kocaman ilerde konuşuruz diyerek iftar programı ile ilgili şunları söyledi; SP Esenler ilçesi iftarı belirlenen gün ve saatte yapılacaktır. İl iftarında olanlardan üzüntü duyduğunu belirten Burhan Kocaman, aynı üzüntünün Esenler için duyulmaması yönünde çaba harcayacağını beyan etti. İftar programının sağlıklı, huzurlu geçmesi ve sabote edilmeden bitirilmesi için çalıştıklarını söyledi.
  
Gazete Esenler olarak bu mübarek günlerde, özellikle iftar programlarında SP’ de yaşanan bu olumsuzlukların bir an önce bitmesi ve kamuoyuna bu şekilde yansımaması tek dileğimizdir… Ayrıca Esenlerde SP ilçesi iftarında da Gazete Esenler olarak yerimizi alacağız ve iftarda bulunacağız. Dileğimiz İstanbul iftarındaki görüntünün burada tekrarlanmamasıdır…
Erdoğan Aksu/

Hiç yorum yok: