28 Aralık 2013 Cumartesi

YAPTIĞIMIZ ADI HOŞ İÇİ BOŞ PROJELER DEĞİLDİR…

YAPTIĞIMIZ ADI HOŞ İÇİ BOŞ PROJELER DEĞİLDİR…

Esenler İlçe Kaymakamlığı’nın Avrupa Birliği Proje Merkezi ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütmüş olduğu 483.766 TL. Bütçeli ”Esenler Kişisel Gelişim Ve Yaşam Merkezi” projesinin kapanış töreni Engin Can Güre İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi…

Tören öncesi katılımcılara Esenler İlçe Kaymakamlığı’nın hazırladığı ”Esenler Kişisel Gelişim Ve Yaşam Merkezi, Proje Kitabı” dağıtıldı.
Engin Can Güre İlköğretim Okulu Konferans Salonunda tertiplenen törende proje sorumlusu Esra Fırat proje hakkında, projenin ana fikri gerekçesi, amaçları, hedef kitle, merkez ve atölye çalışmaları ile eğitim faaliyetlerine ilişkin bir sunum yaptı.

Sunum sonrasında Esenler İlçe Kaymakamı Yüksel Ünal davetlilere hitap etti;

“ Gönül isterdi ki bu önemli projenin başlangıcında da ben olayım. Ancak bu projenin tatlı kısmı bana nasip oldu. Projenin başlamasında emeği olan Eski İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu’na,  projenin yürütülmesine yardımcı olan İlçe Milli Eğitimine ve projeye destek olanlara teşekkür ederim.

Proje görünürde bitiyor denilebilir ama devam ediyor. Başka projelerle de çalışmalarımız sürecek. Çünkü insan bu dünyaya öğrenmeye geliyor. Mikroplu bir dünyada yaşıyoruz ve ölümden başka her şeyin çaresi var. Onun için geliştireceğimiz projeler de en az parayla en üst faydayı nasıl sağlarız düşüncesi ile bu projeleri gerçekleştiriyoruz.

Bir şeyin geri dönüşümü sağlandıkça insan mutlu oluyor. Kaymakamlık olarak bu faaliyetlerimize devam edeceğiz. Geri dönüşümlerini gördükçe de başka projeler geliştireceğiz.

İstanbul Kalkınma Ajansı ile ortak yürüttüğümüz bu projede 12-18 yaş arasında yoksun ailelerimize mensup yüz gencimiz kişisel gelişmelerine katkı sağlayacak eğitim fırsatından yararlanmıştır. Bunun yanı sıra zararlı alışkanlıklarla ilgili seminerlerde gençler bilinçlendirilmiştir.

Esenler Kişisel Gelişim Ve Yaşam Merkezi’nde verilen enstrüman, ebru, İngilizce, bilgisayar eğitimi ve spor faaliyetleri ile kursiyerler bu projeden faydalanmıştır.

Yaptığımız adı hoş içi boş projeler değildir…”

Hiç yorum yok: