28 Aralık 2013 Cumartesi

KEPENKLERİMİZİ İNDİRMEK ZORUNDA KALACAĞIZ…

KEPENKLERİMİZİ İNDİRMEK ZORUNDA KALACAĞIZ…

Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın “Esnafı Dinliyoruz” Programı kapsamında bu hafta “Tekel Bayii  Esnafının”  sorunları masaya yatırıldı...

Esenler Birleşik Esnaf   ve Sanatkarlar Odası daha önce Oto Tamircileri,  Berberler  ve Pastaneci  Esnafıyla toplantılar yapmıştı.  Bu kez Esenler’de faaliyet gösteren Tekel Bayii Esnafıyla toplantı yapıldı.

Esenler Oruçreis Mahallesinde bir Düğün Salonundagerçekleşen toplantıda Kurban Bayramı sonrasında yeni  bir toplantı daha yapılmasına ve bu toplantıda beş kişilik bir komisyon kurulmasına karar verildi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının açılış konuşmasını  Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Şükrü Şahin yaptı. Şükrü Şahin konuşmasında;

” Kıymetli esnaf arkadaşlarım  özellikle siz Tekel Bayilerimizin çok önemli iş saatlerinde  dükkanlarınızı kapatarak bu toplantıya iştirak ettiğiniz için sizlere  çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başladı. Devamla;

”Değerli esnaf arkadaşlarım malumunuz Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odasının faaliyet gösterdiği   bina kendi mülkü  yani siz esnafımızın  yeridir.

Ve yine Odamızda esnafımızın emrinde çalışan personelimiz vasıtasıyla bundan böyle lehinize ve aleyhinize gelişen konular  anında cebinizde olacak. Odamıza cep telefonlarınızı güncelleyin”

Şükrü Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü;



“İlçemizde faaliyet gösteren  odamıza kayıtlı  esnafımızın ilçeden dışarı taşınmalarıyla ilgili gerekli girişimlerimizden aldığımız sonuç  oto tamirhaneci esnafımız adına olumlu sonuçlanmıştır.

Yine İlçemizde  faaliyet  gösteren Berber Esnafımızın 1 TL ye traş edenler tarafından mağdur edilmeleri sonucu verdiğimiz hukuk mücadelesini de kazanmamız   Berber Esnafımızın yüzünün gülmesine  sebep oldu. Haftada bir gün Pazar günü tatil yapmalarını da birlikte karar alarak sağladık.

Yine geçen hafta ilçemizde faaliyet gösteren Pastaneci  Esnafımızla yaptığımız toplantı sonucu aldığımız karar gereği  Pastane haricinde Poğaça, Simit ve Börek satan yerlerin Pastane kriterlerine uyup uymadığının araştırılması ve çıkan sonuca göre değerlendirilmesi hakkında ortak görüş sağladık.

Pastaneci  Esnafımız Kırtasiye ve bunun gibi yerlerde  Poğaça ve Simit satışı  yapanların İlçe Tarım Müdürlüğü ile irtibata geçilerek bu yerlerde satışın engellenmesi noktasında hemfikir olduklarını belirttiler.

Bundan sonra kahveci esnafımızla toplantı yapacağız.  Yapacağımız bu toplantıya tanıdığınız Kahvehaneci Esnaflarımızı yönlendirmenizi rica ediyorum” dedi.



Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Şükrü Şahin’in konuşmasının ardından Esnaf sorunlarını dile getirdi.
Esnaf kendi sorunlarını tek, tek dile getirirken Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ettiler.

Tekel Bayii Esnafının 9 eylül 2013 de çıkan kanun neticesinde saat 22.00’den sonra satış yapma yasağıyla tamamen bittiğini ifade eden esnaflar,  yetkililerin bu duruma bir an önce çare bulmaları gerektiğini söylediler.  Yoksa dükkanlarının kepenklerini indirmek zorunda kalacaklarını ifade ettiler. Kar oranlarının da oldukça düşük olduğunu ifade eden  esnaf  yeni çıkan bu yasanın çıkarılacak tebliğlerle düzeltilmesini istediler. Büyük kentlerde satış yasağını 24.00 olmasının daha uygun olabileceğini dile getirdiler…

Hiç yorum yok: