28 Aralık 2013 Cumartesi

“ENGELLEMELERİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ HALKIMIZIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM…”

“ENGELLEMELERİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ HALKIMIZIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM…”

Cumhuriyet Halk Partisi Esenler İlçe Başkanı Halil Özden, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Esenlere gelmesini değerlendiren açıklamasında, Esenler Belediye Başkanı ve AKP’li yöneticilerin tavrını eleştirdi...

CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden;

 “Ben, örgütüme ve Esenler Halkına bir söz vermiştim. esnaf gezilerim sırasında Esenler Halkı Sarıgül’ün CHP’den Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını için girişimler yapmamı benden istemişlerdi. Aynı zamanda Sarıgül’ü Esenlere getirmemi söylemişlerdi. Bende verdiğim sözü yerine getirerek Şişli Belediye Başkanı Sarıgül’ü Esenlere getirdim. Kendisi ile siyasi ilişkilerim geçmişe dayanıyor. Bir ağabeyi olarak beni kırmadı ve ilk ziyaretini Esenler’e gerçekleştirdi.

Sarıgül’ün Esenlere gelmesi bizim açımızdan zor olmadı. Ancak, meydana girişi bir hayli zor oldu. Çünkü demokrasiden nasiplenmeyenler barikatlar kurarak Sayın Sarıgül’ün alana girmesini engellemek için her türlü oyunu oynadılar. Esenler Belediye Başkanı hepimizin belediye başkanıdır. Öyle olması da gerekiyor. Ancak, belediye başkanı seçildiği günden beri AKP gömleğini üstünden bir türlü çıkarmadı. Alana girişteki dubaları açmama eyleminde bulunanlar şunu iyi bilsinler ki bu meydan yalnız AKP’lilerin Meydanı değil tüm Esenlerlilerin meydanıdır. İsmi de Cumhuriyet Meydanıdır.



Sarıgül’ün, alanda konuşmasını yapmak için tüm yazışmalarımızı yapmamıza rağmen önümüze çıkartılan engellemelerin ne anlama geldiğini halkımızın takdirine bırakıyorum. CHP’liler yasalara riayet eden, kanunlara saygılı olan, demokrasiye inanan ve cumhuriyetin değerlerine sonuna kadar sahip çıkanlardır. Şunu da iyi bilsinler ki CHP halkın partisidir, Kuva-yi Milliye ruhunu damarlarında taşıyanların partisidir. CHP kavgadan yana değil, barış, demokrasi ve özgürlüklerden yana olanların partisidir. Öyle önümüze kurulan engellerle yılacağımızı zannetmesinler. CHP’liler kurtuluş savaşı verenlerin, yedi düvel'e karşı meydan okuyanların partisidir. CHP zihniyeti Sevr’i yırtmış Lozan’ı yapmıştır ve bu Cumhuriyeti kurmuştur. Kendi araçlarıyla istedikleri zaman bu alanı doldururken bizlere yasaklar getiren keyfi uygulamalarının demokratik yollarla elbette hesabını soracağız. Yapmak istediklerini kestirmemek mümkün değildi. Biz bu oyunlara gelmeyiz. Cumhuriyet Halk Partisinin üyeleri yasalara riayet ederler ve parti disiplinine uyarlar. Onun için biz hakkımız olanı söke söke alırız, hakkımız olmayan her hangi bir konuda da sessiz kalmayı yeğleriz.

AKP’li Belediye Başkanı, AKP Esenler İlçe başkanı ve AKP Esenler Belediye Başkan Yardımcısına, Sayın Sarıgül bu yapılanların etik olmadığını siyaseten yanlış olduğunu nezaketen anlattı. Sarıgül, seçim aracının üstünden “Bizim ötekimiz yok. Bizler Anadolu Kültüründen gelenleriz. Sosyal Demokrat terbiyesi almış insanlarız. Büyükşehir’i kazandığımız zaman biliniz ki Esenlere hangi siyasi partiden kim gelirse gelsin Billboardlara o gelen kişinin ismini yazarak Esenlerimize hoş geldin yazılarını yazacağız” diyerek belki de onları utandırmış oldu. Biz kimse ile hasım değiliz. Siyasi partilerde, seçimler demokrasinin gereğidir. Bizleri birçok etkinlikte üzen hareketlerde bulundular. Bazı derneklerin etkinliklerine davet edildik. Sayın AKP’li Belediye Başkanının söz aldığı etkinliklerde kendi partisinden başka siyasi partileri yok sayarak, kırıcı sözlerde bulundu. Kutsal aylarımızda bile incitici sözler sarf etmesi bizleri defalarca üzdü. Hâlbuki Ramazan ve Muarem Ayları en önemli aylarımızdır. Bu aylarda kırıcı söz söylemek ve birilerinin kalbini kırmak dinimizce günahtır veyasaklanmıştır. Bunların din anlayışı da bu kadardır. Bir korkuimparatorluğu kurmuşlar iktidar güç ellerinde ben bilirim, ben yaparım anlayışında hareket ediyorlar. Şunu iyi bilsinler ki kurmuş oldukları bu korku düzenini, arkasına almış oldukları iktidar gücünü sandığa gömeceğiz. Bu belediye başkanının aracının da freni patlamış farkında değil, partisinin de motoru stop etmiş, duvara çarpacaklar.


Kendiliğinden meydana toplanan halk kitlesi bunların ezberini bozdu. Şaşkınlık içerisindeler. Alana toplanan kalabalık hiçbir çıkar beklemeksizin ve bizim hiçbir çalışma yapmamamız neticesinde toplanmıştır. Yaşlısı genci ellerine bayraklar alarak Cumhuriyet Meydanına geldiler. Esnafımız dertli, halkımız ise ekonomik sorunlar ile boğuşuyor. Umarım ki alana gelenlerin yeter artık sizden bıktık, sizi sandığa gömeceğiz mesajı kulaklarını çınlatmıştır. Artık taban uyanmıştır. Şunu iyi bilsinler ki taban uyandığı zaman önünde hiçbir güç duramaz. Hiçbir iktidar, varlığını sürdüremez.

AKP’li Belediye Başkanının demokrasiden nasiplenmediği gibi geçmişten de ders almadığını görmekteyim. Kendisinden şunu beklerdim. Geçmişte Esenlerimizde siyaseten bir bedel ödendiğini, küçük bir meseleden cana kıyıldığını hatırlamalıydı ve bu yanlışın içine girmemeliydi. Ne olmuştu ki Atışalanı’ndan Dörtyol’a adım başı stantlar açmışlar. Cumhuriyet Meydanında kalabalığın içinde stant açarak seçim çalışması yapıyormuş gibi görünmek ne demek. Demokrasiye ve insanlara yapılan bir saygısızlık olduğunu anlamayanların doğabilecek tehlikenin de farkına varamadıklarını üzülerek görmüş olduk.  Ama biz bunların yaptığı provokasyona gelmedik hem kendi stantları önünde hem de Sarıgül’ün aracının önünde güvenlik çemberi kurduk hiçbir menfi olaya meyil vermedik. Örgütümüzü uyardık. Emniyet mensuplarına da teşekkür etmek istiyorum. Onlar da insanüstü bir gayretle herhangi bir olayın çıkmaması için çalıştılar. Biz emniyet güçlerinin işlerini zorlaştırmadık ama AKP İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı bu konuda hiçte hassas davranmadılar. Bu meydan kimsenin babasının malı değildir. Meydanlar halka aittir. Buralarda sanatsal, kültürel ve siyasal çalışmalar yapılır. Siyasi partiler kitlelerine ulaşarak gelişmeleri partilileri ile paylaşırlar. Bunlar korktular. Kolay değil iktidarları elden gidiyor.

Bizler seçimlere hazır bir partiyiz. Tüm örgütüm ile beraber gerekli çalışmaları yaptık. İçe dönük bütün çalışmalarımızı tamamlayarak projelerimizle demokratik kurallar çerçevesinde seçim çalışmalarını yürüteceğiz. Bundan sonra, ev ev, kapı kapı dolaşarak yaptıkları tüm yanlışları halkımıza anlatacağız. Yapacaklarımızı projelerimizi tanıtarak halkın iktidarını kuracağız. Hedefimiz belli. Önce, hakka sonrada halkımıza güvenerek Esenler de seçimleri alacağımıza inanıyorum. Biz birilerine zarar vererek, birilerini üzerek iktidar olmak istemiyoruz.

Göreceksiniz ki renkli bir seçim olacak ve bunların iktidarını yıkarak halkın iktidarını kuracağız. Birileri gibi rövanş alma düşüncesinde hiç olmadık. Olmayacağız. Bizler yoksulun yoksulluğunu, işsizin işsizliğini, haksızlığa uğrayanların acısını hep yüreğimizde taşıdık. Haksız kazanç peşinde olanların yakasına yapıştık. Onların, iktidarını yıkmak için bu daha başlangıç mücadeleye devam edeceğiz…” dedi.

Hiç yorum yok: