28 Aralık 2013 Cumartesi

AYAR; “ESENLER MİNİBÜSÇÜ ESNAFIMIZ UZUN SÜREDİR MAĞDUR…”

AYAR; “ESENLER MİNİBÜSÇÜ ESNAFIMIZ UZUN SÜREDİR MAĞDUR…”

Esenler minibüsçü esnafı UKM’nin sorunlarına ilgisiz kaldığı ve Esenler Kamyon, Kamyonet, Otomobil, Minübüs ve Şoförler Esnaf Odası’nın sorunların çözümüne yönelik UKM'ye ilettiği taleplerine yanıt verilmediği gerekçesiyle İstanbul Caddesi’nde bir süre trafiği kapattılar…

İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Esenler Kamyon, Kamyonet, Otomobil, Minübüs ve Şoförler Esnaf Odası’nın önünde gerçekleştirilen boykotun ardından Oda’ya çıkan esnaf sorunlarının çözümü konusunda Oda Başkanı Hasan Ayar ile bir toplantı gerçekleştirdiler.

Toplantı sonrası Oda başkanı Hasan Ayar Esenler Time’e önemli açıklamalarda bulundu;

“Haziran ayında Esenler Kirazlı Metrosu faaliyete geçti. O günden itibaren Esenler minibüsçü esnafı mağdur oldu. Şu an Terazidere, Esenler Metrosu, Kazım Karabekir, Ebubekir ve Bağcılar Metrosu minibüs güzergâhımızdan geçiyor. Bu güzergâhta 220 minibüsümüz mevcut. Minibüsçü esnafımız bu nedenle çok mağdur durumda. Mağduriyetimizi Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na hem yazılı hem de sözlü olarak bizzat ilettik. Büyükşehir Belediye Başkanı da ulaşımdan sorumlu daire başkanı Yakup Bey, Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Bey’e Esenlerin bu sorununu çözün dedi. Ne yazık ki altı yedi aydır bir çözüm bulamadık.

Her ay UKM toplanıyor, bu ay sizin durumunuzla ilgili uzatma yapacağız, sizin haklarınızı iyileştireceğiz, minibüslerinizin bir kısmını dağıtacağız, dokuz artı bir yapacağız diyerek, taleplerimiz doğrultusunda bizi oyaladılar.

Dün UKM’nin toplantısı vardı. Toplantı öncesi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Bey ile görüştüm. Saat üçte UKM toplantısı var, iyileştirme yapılması için Esenler esnafımız beklenti içinde ne diyorsunuz dedik. Bize gereğinin yapılacağı söylendi. Ancak dünkü UKM’de de Esenler Minibüsçü Esnafı ile ilgili bir iyileştirme yapılmadı.

Bu olumsuz gelişmeyi duyan esnafımız bu günkü boykotu gerçekleştirdi. Esnafımız haklı olarak bağlı bulunduğu Esnaf Odası önüne minibüslerini çekerek, odamızın önüne yığıldılar. Bize de haklı tepkilerini göstermeye başladılar.

Bizim niyetimiz esnafımızla beraber Büyükşehir Belediyesi önüne gidip Büyükşehir Belediye Başkanı’na verilmiş olan sözlerin yerine getirilmediğini, sıkıntılarımızın devam ettiğini anlatmaktı ve bu hazırlık içerisindeydik.

Oda önündeki kalabalığı Esenler Belediye Başkanımız görünce, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne haber verilmiş. Emniyet mensupları olay yerine geldi. Belediye Başkanımızda olay nedir diye bizimle görüşmek istedi. Biz de kendisine durumu izah ettik. Esenler Belediye Başkanı yanımızda Büyükşehir Belediye Başkanını aradı, verilen sözlerin yerine getirilmediğini, durakların açılmadığını, şikâyetlerimizi, esnafın Esenlerde trafiği kapattığını ve Büyükşehir’e yürüme yapacağını iletti. Olaya kendisinin müdahale etmek istediğini ifade ederek bu konuda ne dersiniz deyince, Büyükşehir Belediye Başkanı da en geç ocak ayının on beşine kadar taleplerimizin değerlendirilerek, esnafımızın lehine kararlar alınacağının sözünü verdi.

Bu söz verildikten sonra Esenler Belediye Başkanımız bu mesele artık benim meselem dedi. Ayın on beşine kadar bu meselenin çözülmesi için sizinle beraber gayret sarfedeceğim, çözülmez ise sorumluluk benim, ben muhatap olacağım ve ben işinize yardımcı olacağım dedi.

Orada almış olduğumuz bilgileri sizinde şahit olduğunuz gibi esnafımıza aktardık ve esnafımız da güven içinde işlerinin başına döndüler. Şimdi ayın on beşine kadar bekliyoruz.

Büyükşehir Belediyesinden iki üç etaplı beklentilerimiz var. İstanbul’da 152 minibüs hattı var. Bu hatların yetmiş seksen tanesi çok iyi durumda olan hatlar. Bu hatlar yolcu fazlalığından gereğince taşıma yapamıyor. Biz bu hatların bir kısmına minibüs aktarmayı talep ettik. Bunun dışında Tekstil Kentten Marmaray’a bir hat açılmasını talep ettik. Ayrıca 2009 yılında yetkililer ile minibüslerimizi dokuz artı bir dolmuş yapma konusunu görüştük ve teklifte bulunduk. Bir reform ve bir değişiklik olsun diye bu projemizin alt yapısını Büyükşehir Belediyesinde anlattık. Büyükşehir Belediye Başkanı projemizi beğendi ve yetkililere talimat verdi.

Ayrıca Esenler’den başlayıp Vatan caddesinden İTO’ya, Fındıkzade’den girerek sahile, Samatya ve Cerrahpaşa’ya dokuz artı birlerle yeni hatlar oluşturulması konusunda taleplerimiz var.

Bu taleplerimizden hangisini uygun görürler ise görsünler biz bekliyoruz. Bu taleplerden hangisi olur ise esnafımızı rahatlatacaktır.

Bizim talebimiz bu hattan en az seksen minibüsün dağıtılması yönündedir. Bu talebimiz alt komisyonda görüşülmüş. Ya yeni hatlar açılarak bu minibüslerin o hatlara aktarılması, ya da ihtiyacı olan hatlara dağıtılması taleplerimiz halen devam ediyor.

Odamıza kayıtlı binin üzerinde taksi, bin beş yüzün üzerinde kamyon ve kamyonet, on binin üzerinde şoför var. Otobüsçüler ve servis araçları var. Çok geniş kapsamlı bir odayız. Biz tüm bu esnafımızın sorunlarını gidermek üzere çalışmalar yürütüyoruz. Şimdi önemli olan minibüsçü esnafımızın sıkıntısını gidermek ve hakkınca rahat para kazanmalarını sağlamaktır.”


 

Hiç yorum yok: