“DERGİMİZİ 800 İLÇEYE VE 81 İLE GÖNDERDİK…”
Esenler İlçe Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Mart ayında Dörtyol Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen “Ekmek İsrafını Önleme Projesi” kampanyası verilerini bir dergi de toplayarak Türkiye’de ve dünyada bir ilki gerçekleştirdi… İlçe Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Turgut Şişman’ın düzenlediği kahvaltılı basın toplantısına; İlçe Sağlık Müdürü Dr.Doğan Uysal, İlçe Müftüsü Halil Şekerci, İlçe PTT Müdürü İsmail Hakkı Durmaz, Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Salih Kaptan Öner, Esenler Fırıncılar Odası Temsilcisi Mustafa Çiçek, Esenler Birleşik Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Şükrü Şahin, unlu mamuller esnafı temsilcileri, Esenler İlçe Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ve yerel basın katıldı… Esenler İlçe Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Turgut Şişman yaptığı konuşmada uygulanan projenin dergiye dönüştürülmesi sürecini kısaca anlattı ve şöyle devam etti; “Mart ayında Esenler’de düzenlediğimiz “Ekmek İsrafını Önleme Projesi” kampanyası çok başarılı geçti. Bu projede bize yardımcı olan ve beş yıl birlikte çalıştığımız eski kaymakamımız Sayın Nazım Madenoğlu’na da çok teşekkür ediyorum. Ekmek israfını önleme projesinde Nazım Madenoğlu’nun bize çok büyük katkısı olmuştur. Esenler’de yapmış olduğumuz bütün projelerde katkı sağlayan çalışma arkadaşlarıma da gönülden teşekkür ediyorum. Yine Esenler yerel basın mensupları da kampanyamıza önemli destek sağlamışlardır. Ekmek israfıyla ilgili proje faaliyetlerimizi kamuoyuna duyurmuşlardır. Ekmek israfıyla ilgili proje faaliyetlerimizi bir dergide toplayarak toplumumuzun bilinçlenmesi konusunda bir adım daha atmış olduk. Dergimizi 800 ilçeye ve 81 ile gönderdik. Projemizi bu yolla Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırmış olduğumuzu söylemek istiyorum. Yemek yarışmasında jüri üyeliği yapan Kurtuluş bey’e de teşekkür ediyorum. Muhtarlarımıza, yemek yarışmasına katılan ev hanımlarına ve halkımıza teşekkür ediyorum. Bu projenin kamuoyuna duyurulması anlamında yerel basınımıza, mesai arkadaşlarımın her birine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Projemiz kamuoyunda çok olumlu bir etki yarattı. Bu proje bir başlangıç oldu ve faaliyetlerimizden fayda göreceğimize inanıyorum. Önümüzdeki yıl da bu projelere devam edeceğiz. Ekmek İsrafını Önleme” kampanyası kapsamında beş yıllık bir çalışmamız olacak. Öğrenciler hedef kitlemiz. Bayat ekmekten yemek yapma ve yeme kültürü alışkanlığının topluma kazandırılması gerekiyor. Ekmeğin toplu tüketildiği yerler ve nüfusun yoğun olduğu mahallelerde alan ve eğitim çalışması yapmayı da düşünüyoruz…” Toplantıda; Bu proje kapsamında ekmek israfının önlenmesine yönelik bayat ekmekten yapılan yemekleri içeren bir yemek kitabı çıkarılması, Belediyenin ilçe merkezlerinde kurduğu dijital ekranlarda ekmek israfını önleyici reklamların dönmesinin sağlanması gibi öneriler de dikkat çekti… |
28 Aralık 2013 Cumartesi
“DERGİMİZİ 800 İLÇEYE VE 81 İLE GÖNDERDİK…”
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder