28 Aralık 2013 Cumartesi

ESENLER RUMELİLİLER DERNEĞİ BAYRAM ÖNCESİ ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ…

ESENLER RUMELİLİLER DERNEĞİ BAYRAM ÖNCESİ ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ…

Esenler Rumelililer Derneği Ramazan bayramı öncesinde beş yüzden fazla çocuğu baştan ayağa bayramlık giydirerek sevindirdi…

Esenler Rumelililer Derneği öğrenci bursları, ihtiyaç sahibi ailelere her ay kumanya ve ramazan ayında temel gıda yardımlarının yanı sıra, Dernek yetkililerince geleneksel hale getirilen her bayram öncesi veren el ile alan el arasında köprü olup çocukların bayramlıklarını vererek topluma hizmet yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

Esenler Rumelililer Derneği’nin Mimarsinan mahallesindeki dernek merkezine başvuran ihtiyaç sahibi ailelerin her yaştan çocukları baştan ayağa giydiriliyor, okul çantaları da veriliyor. Önceden belirlenmiş çocuklara bayramlık kıyafetleri ve hediyeleri hafta sonu bitimine kadar iftar sonrası verilecek.

Kim ve hangi memleketli olduğuna bakılmaksızın, hiçbir ayrım gösterilmeden derneğin yardım işiyle ilgilenen yöneticilerinin dağıttığı önceden yaş, cinsiyet, beden ölçüleri yazılı kartları ile gelen ailelere ve çocuklara bayramlıkları dernek üyelerince dağıtılıyor.

Esenler Rumelililer Derneği esnaf, işadamı ve hayırsever hemşerilerinin verdiği bağış, zekât ve ayni yardımlarla oluşturulan eşyaları dağıtarak bu ramazan bayramı öncesinde beş yüzden fazla  çocuğun ve ailelerinin mutluluğunu artırarak hayırlara vesile oldu.

İlk dağıtım günü, anne ve babalarıyla hediyelerini almak üzere dağıtım yerine gelen çocukların kendilerine giysi, ayakkabı ve çantalarını seçme şansı da verilmesi yüzlerindeki mutluluğun bir kat daha artmasını sağladı. Gözlemlenen o eşsiz mutluluğun paylaşılması insani değerlerin ve erdemlerin en güzeli olan toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın önemini bir kez daha ortaya çıkardı...



Hiç yorum yok: