28 Aralık 2013 Cumartesi

MENDERES MAHALLESİ 325. SOKAKTA “KONU KOMŞU İFTARDAYDI”...

MENDERES MAHALLESİ 325. SOKAKTA “KONU KOMŞU İFTARDAYDI”...

Esenler’de “Konu komşu iftardayız”  sloganıyla 2 yıldır yürütülen Mahalle İftarları bu yıl da yöre derneklerince sürdürülüyor.

Erzurumlular  Derneği program kapsamında 2013 Ramazan Ayı Mahalle İftarı’nı Menderes Mahallesi 325. Sokakta  gerçekleştirdi.

Erzurumlular Derneği Başkanı Ömer Savaş ve Belediye Başkanı Danışmanı Mehmet Kaya’nın iftar öncesi birer konuşma yaptığı sokak iftarının dualarını genç imam adayı Ziya Çandır Hoca yaptı.

Mahalleli genç imam adayı Ziya Çandır Hoca’nın akşam ezanını okumasıyla hep birlikte oruçlarını açtılar, iftar sonrası hep birlikte dualar ettiler.

Esenler Menderes Mahallesi 325. Sokakta düzenlenen Mahalle İftarında aynı mahallede, aynı sokakta ve aynı binada oturan vatandaşlar, imece usulü paylaştıkları iftarlıklarıyla komşularıyla aynı sofrada iftar yapma hazzını yaşadılar.

Sokağa kurulmuş masaların tamamen dolduğu iftarda vatandaşların hep birlikte oruçlarını açmasının ardından Erzurumlular Derneği Başkanı Ömer Savaş bir teşekkür  konuşması yaptı;

" Esenler’de  Ramazan ayında her mahallenin cadde ve sokaklarında derneklerimiz iftar programı yapıyor. Bu gün burada her memleketten insan bir arada iftarımızı yaptık. Katılan mahalle sakinlerimize, komşularımıza çok teşekkür ederim. Bu iftarımızı geleneksel hale getirerek seneye de devam edeceğiz. Şimdiden yaklaşan kadir gecenizi ve bayramınızı tebrik ederim.”


Hiç yorum yok: