28 Aralık 2013 Cumartesi

BELEDİYE BAŞKANI NİNEHATUN 106. SOKAK ESNAFINA BEŞ YILDA BİR KERE BİLE UĞRAMAMIŞ…


BELEDİYE BAŞKANI NİNEHATUN 106. SOKAK ESNAFINA BEŞ YILDA BİR KERE BİLE UĞRAMAMIŞ…

Davutpaşa kapalı caddeye çıkan ve Ziraat Bankası Sokağı olarak bilinen Nine Hatun Mahallesi 106. sokağa zamanlı zamansız günün ve gecenin her saatinde araç park etmeler sokakta yayalara yürünecek alan bırakmıyor…

Hal böyle olunca sokak sakini apartmanına giremez,  sokak esnafı müşteri kaybetmenin yanı sıra araç par ketmeler yaya trafiğini engellediğinden işi gücü bırakıp yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlara sık sık yardım eder durumda çaresiz. Belediye problemi yıllardır bildiği halde çözüm üretmiyor.

Esenler Nine Hatun Mahallesi 106. sokak esnafı ve sakinleri aşırı araç parkı yüzünden çile çekiyorlar, apartman ve dükkân girişlerini kullanamıyorlar. Esnaf ve sokak sakinleri rahatsızlıklarını imza toplayarak Belediyeye ve yetkili mercilere birçok defa iletmelerine karşın probleme üç yıldan beri çözüm üreten yok…

Mağduriyetlerinin boyutu günden güne artan106. Sokak sakinleri ve esnafını temsilen, Hakan Ortaşengün, Hüseyin Alkan, Özgür Eroğlu, Serdar Hacıoğlu ve İsa Koç üç senedir çözüm üretilemeyen sorunlarına Esenler Belediye’sinin bir an evvel bir çözüm bulmasını istiyorlar.

Esenler Belediye Başkanı’nın bazen kapalı caddede esnaf gezdiğinden haberdar olduklarını, ancak seçildiği günden bu yana belediyeye sorunlarını üç yıldan beri iletmelerine rağmen Başkanın 106. sokak esnafına bir kere bile uğramadığını, haliniz nedir diye sormadığını ifade ederek, üzüntülerini dile getiriyorlar.

Belediye Başkanı ve belediye hizmetleri ile ilgili anket yapan Belediye anketörlerinin bile sorunlarını söylediklerinde kendileriyle anket yapmadığını söyleyen sokak esnafı derdimizi nasıl ve kime anlatacağız bilemiyoruz diyerek çaresizliklerini dile getiriyorlar.

Belediyeden beklentilerimiz boş umuda dönüştü diyen sokak esnafı bu tip konuma sahip sokağın tek kendi sokakları olmadığını ancak bu yoğunlukta araç park edilen tek sokak olduklarını söyleyerek umutlanmayı sürdüreceklerini söylediler.

Laleli’de ve Osmanbey’de de benzer sıkıntılar olduğunu ve belediyenin oralarda problemi çözdüğünü söyleyen 106. sokak esnafı otomatik kazık sisteminden, çiçeklik saksıları ve sokak girişinin araç trafiğine kapatılması yönünde her çözüme hazır olduklarını ifade ederek Esenler Belediyesi’nden beklenti içindeler.

Sokak esnaflarından Özgür Eroğlu başvurularına ilişkin şunları aktardı;

“ İlk başvurumuzu 2010 yılında yaptık. Belediyeye dilekçe yazdık imza topladık fakat hiçbir işlem yapılmadı. Dilekçemizi aldılar ilgileneceklerini söylediler ama ilgilenilmedi. Biz de biraz takip edemedik meseleyi. Son olarak ayni şekilde şikâyetimizi başlattık. Yine ilgileneceği söylenildi bize. Birkaç kez çekici araç gönderdiler. Araç anons yaptı, ceza kesileceğini söyledi. Ama birkaç kereyle kaldı. Bir daha o gün bu gün gelen kimse yok. Şu an gördüğünüz gibi hem kaldırımlar, hem de sokak işgal altında. Esnaf olarak mağduruz. Bu mağduriyetimizin giderilmesi için daha ne yapmalıyız bilemiyorum.”

Bir diğer esnaf Hakan Ortaşengün ise;

“ Bu sokağa araç park edenlerin bir kısmı da kapalı cadde esnaf arkadaşlarımız. Onlarla da bazen maalesef sürtüşme yaşayabiliyoruz. Park etmeyin dediğimizde faklı tavırla karşılaşıyoruz. Bu aşırı park trafiği ticaretimizi de etkiliyor. 2013’ün temmuzunda tekrar bir dilekçe ile belediyeye başvurduk. Biraz daha iddialı başvuru yapalım dedik ve bütün esnaf arkadaşlarımızın da görüşlerini aldık, bir araya getirdik. Bizi önce Zabıta müdürlüğüne, Zabıta müdürlüğü fen işlerine, fen işleri de Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğüne yolladılar. En sonunda Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünden bir arkadaş geldi ve sokağın fotoğraflarını çekti. Sokakta park edilmez tabelası olduğu halde burada park eden araçları gördü, esenler emniyet müdürlüğü’ne bir yazı yazacağız onun dışında bir şey yapamayız dedi ve gitti.

Dükkânlarımıza giremeyecek durumda kaldığımız günlerde emniyetten çekici istememize rağmen çekici gelmiyor. Belediye hiç ilgilenmiyor. Fen işleri ile görüştük, sokak trafiğe kapatılmasın ama kaldırımlara çiçeklik koyulabilir dedik yine bir sonuç alamadık. Artık nereye gideceğimizi şaşırmış durumdayız. Belediye burada bu işi çözmüyor ise biz kime işimizi yaptıracağız. Sabah saat 8.00 ile 12.00 arası trafiğe kapalı Davutpaşa Caddesi araç girişi olduğundan 106. sokakta herhangi bir sıkıntı yok. Ama 12.00’den sonra kapalı caddenin bütün esnafın tedarikleri bizim sokağımızdan yapılıyor.

Bizim buradaki günahımız ne. Mal getiren de, kapalı caddeye gezmeye giden de aracını bu sokağa park ediyor. Park yapılamaz dubalarını ezip geçenler bile var. Mallarımızı devirenler bile var. Bu anlamda gerçekten çok mağduruz…”

Esnaf Hüseyin Alkan;

“ Bu sokaktaki çoğunluk esnaf arkadaşımız Esenler’de ikamet ediyor. Kapalı caddeye yakınlığımız zaten eşitsiz ticaret ortamı yaratıyor, üzerine bu araç parkı eklenince ticari eşitsizlik daha da artıyor. Biz belediyenin tüm mercilerine başvurduk. Yasal yollardan yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Ancak büyük sıkıntı içindeyiz.

Hayatımızı idame ettiremeyecek raddeye geldik. Ticari anlamda sekteye uğradığımız açık. Tüm kaldırımlar işgal altında. Yayalar yürüyemiyor. Sokak girişinde kapan var ama bu kapan da kullanılmıyor. Bu tuzağın faaliyete geçirilmesini istiyoruz. Kapak kırıldı kilidi çalındı, kendimiz yaptık. Belediyeden gelenler demirleri kaynatıp gittiler. Kapak işlemez durumda şimdi.

Esnaf Serdar Hacıoğlu;

“ Sokağa, kaldırımlara yoğun araç park edildiği için araçlar iyice dükkânlarımıza yanaşıyorlar. Dükkânlarımızın kepenklerini kaldıramıyoruz, çocuk arabası ile hanımlar yol bulup geçemiyor. Engelli kardeşlerimiz tekerlekli sandalye ile sokakta gidemez halde. Dükkânlarımızın kapılarına teğet park edildiğinden müşteri olsa bile içeri giremiyor. Biz içeride müşteri dışarıda ticaret yapmaya çalışıyoruz…”

106. sokak esnaflarından İsa Koç ise;

“Benim bütün konuşacaklarımı kardeşlerimiz söyledi. Komşularım sorunu en güzel ve mükemmel şekilde anlattılar. Kendileriyle hemfikirim elimden ne gelir ise yapmaya hazırım. Yanlarındayım her söylediklerinde haklılar. Mesele dövüşe kavgaya kadar varacak boyuta geldi. Şahit olduğumuz olaylar var. Hiç tanımadığımız yabancılar buraya park ediyorlar ve birbirleriyle kavgaya tutuşuyorlar. Biz de esnaf arkadaşlarımızla bu tartışanları ayırıyoruz ki işlerimize bakalım. Park edenler vatandaşım çekerim diyor, Allah muhafaza kötü şeyler olacak bu sokakta. Tek kelime bunun ilacı buraya araç çekilmemeli. Yarın burada bir olay olsa hepimiz üzülürüz. Ricam Belediyemiz, Emniyetimiz buraya bir el atsınlar…”


Hiç yorum yok: