28 Aralık 2013 Cumartesi

ESENLER RUMELİLER DERNEĞİ’NDEN ATATÜRK VE VATAN ŞEHİTLERİ İÇİN GELENEKSEL RUMELİ MEVLİDİ…

ESENLER RUMELİLER DERNEĞİ’NDEN ATATÜRK VE VATAN ŞEHİTLERİ İÇİN GELENEKSEL RUMELİ MEVLİDİ… 

Esenler Rumeliler Derneği’nin Atatürk ve vatan şehitleri için geleneksel 4. Rumeli Mevlidi bu yıl Hacı Karşılama Programı ile birleştirilerek dernek merkezinde okundu…

Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Dernek Merkezi’nde gerçekleştirilen programa İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan Vatansever, Esenler Belediye, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Kızılay Şube Başkanı Lütfü Kahveci, Siyasi partilerin Esenler  İlçe Başkanları, Esenler Belediye Meclis Üyeleri, ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri Rumelili dernek başkanları ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.


Esenler Rumeliler Dernek Başkanı Fettah Dindar programın açılış konuşmasında;
 
“Esenler Rumeliler Derneği’nin geleneksel olarak tertiplemiş olduğu 4. Rumeli Mevlidi ve 4. Hacı Karşılama Programına öncelikle hoş geldiniz. Bildiğiniz gibi Esenler Rumeliler Derneği her yıl Kasım ayının ikinci Pazar günü Atatürk ve Silah arkadaşları ile birlikte camiamızdan hakkın rahmetine kavuşmuş olan üyelerimiz için bir mevlit düzenlemektedir.

Aynı zamanda bizim hacı uğurlama etkinliğimiz vardı ama Belediye Başkanımızın önerisiyle artık hacılarımızı karşılama programı da düzenlemeye başladık. Düzenlediğimiz iki programın birbirine yakın tarihlere denk gelmesi nedeniyle ikisini aynı anda yapmak istedik.
Kısaca derneğimizle ilgili bilgide vermek istiyorum. Bizim derneğimiz 1999 yılında kuruldu ve 14 yıllık bir dernektir. Derneğimiz ESDEF’e, Rumeli Vakfı’na ve 70 derneğin bağlı olduğu Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonuna bağlı bir dernektir.

Dernek olarak üyelerimize ve halkımıza yönelik birçok sosyal etkinlik düzenlemekteyiz. Aynı zamanda 50 öğrenciye karşılıksız burs veriyoruz. Ve yine maddi durumu iyi olmayan 50 aileye de çeşitli yardımlar yapıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim…” dedi.

Selamlama Konuşmalarında;

ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci;

“Esenler Rumeliler Derneği sosyal dayanışmanın en güzel örneğini teşkil eden yeni bir etkinlikte bizleri bir araya getirdi. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75. Yılını andığımız bu günde, hacı adaylarımızın da mübarek topraklardan gelmeleri bu etkinliğin önemini iki katına çıkartıyor. Ben düzenlenen bu mevlidin hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve programda emeği geçen herkese teşekkür ederim…”

Rumeli Balkan dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı;
 
“Bugün burada hem hüznü hem de mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Bundan 75. Yıl önce küllerinden yeni bir ülke yaratan, bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni silah arkadaşları ile beraber bizlere bahşeden hemşerimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybetmenin burukluğunu yaşıyoruz.

Diğer taraftan Allah’ın emri olan o güzel topraklara gidip gelen hacı abilerimizi karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yani kısaca iki duyguyu bir arada yaşıyoruz. Ben Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle yad ederken, yüce rabbim kutsal topraklardan dönen hacı kardeşlerimizin de haclarını kabul etsin diyorum.

Ayrıca 5-6-7 ve 8 Aralık tarihleri arasında bağlı olduğumuz vakfımızla ve federasyonumuzun çatısı altındaki derneklerle birlikte Feshane Günleri düzenleyeceğiz. siz değerli üyelerimizi ve dostlarımızı Feshaneye bekliyoruz…”
 
SP Esenler Belediye Meclis Üyesi Fevzi Başoğlu;

“Hacılarımızın haccını Allah kabul etsin ve tekrarını nasip etsin. Gitmeyenlere de oraya gitmeyi nasip etsin. Böyle önemli bir programda fazla konuşmak istemiyorum. Çünkü önümüzde de yerel seçimler var. Onun için Milli Görüş’ün tek partisi Saadet Partisi olarak vatan mevzu bahisse gerisi teferruattır diyoruz ve ülkemizle ilgili konuları gündemde tutmaya devam ediyoruz…”
 
MHP Esenler İlçe Başkanı Ahmet Fidan;

“Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşuna vesile olmuş sizlerin de hemşerisi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü münasebeti ve yine her Müslüman kardeşimizin gitmek istediği kutlu mekanları ziyaret eden değerli hacılarımızın karşılama programında bir araya geldik. Ben böyle anlamlı bir program düzenledikleri için dernek başkanı ve dernek yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Ve böyle anlamlı bir günde siyaset yapmamak gerektiğini düşünüyorum…”
 
CHP Esenler Eskimez İlçe Başkanı Şuayip Vardar;

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen mevlit ile birlikte kutsal topraklara uğurladığımız hacı arkadaşlarımızın dönüşleri için burada toplanmış bulunuyoruz. Allah hacılarımızın haccını ve dualarımızı kabul etsin…”

AKP İlçe Başkanı Umut Özkan;

“ Rumeli Derneği yönetimini tebrik ediyoruz ve Allah onların bu gayretlerini arttırsın. Çok güzel vazifelere imkân veriyorlar ve yapıyorlar. Bugünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu ülke için şehir olmuş silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Ayrıca kutsal topraklara uğurladığımız hacı arkadaşlarımızın dönüşleri içinde burada toplanmış bulunuyoruz. Allah tüm hacılarımızın haclarını kabul etsin…”

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu;

“Bu toplantıda üş şey birbiriyle tevafuk etti. Bir tanesi hacdan dönen kardeşlerimizin dönüşüne tesadüf etmesi, ikincisi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 75. Yıl dönümüne tevafuk etmesi, üçüncüsü ise bizim medeniyet tarihimizde Ramazan ayından sonra en kutsal addettiğimiz Muharrem ayına tevafuk etmesidir.     
 
Cenabı hak hacdan dönen kardeşlerimizin haclarını mebrur eğlesin. Allah nasip ederse 18 Kasım da ben Kabe’nin açılış töreni var ona gideceğim.

Bugün Rumeli Derneğimiz evladı Fatiha’nın gelmiş geçmişlerinin ruhlarına ve  Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mevlüt okutacak. Bu çok önemlidir.

Üçüncüsü ise Muharrem ayıdır. Ramazandan sonra bizim medeniyetlerimiz açısından en önemli ikinci ay Muharrem’dir. Muharrem ayında tutulan oruçların ecri çok farklıdır. Muharrem’i Muharrem kılan şey ise; tarihte yaşanan olaylardır. Ama Alevi kardeşlerimiz için matem diye tanımlanan aslında hepimiz içinde bir matem karşılığı olan Hz. Hüseyin’in şehadeti de bu aydadır.

Bizim için Ramazan’dan sonra bu ay çok önemlidir. Çünkü Hz. Peygamber bize bu ayın önemine vurgu yaparak söyler. Bir vesile ile Muharrem ayınızı tebrik ediyorum ama bir vesile ile de Muharrem ayında yas tutan kardeşlerimizin de yasına katılıyorum.

Biz bu topraklarda hiçbir zaman yezidin yanında yer almadık, hep Hz. Hüseyin’in yanında yer aldık. Ve Allah’ın izni ile Hz. Hüseyin’in yanında da yer almaya devam edeceğiz Allah’ın izni ile. Onun için bu topraklar hiçbir zaman yezidin toprakları olmamıştır ve olmayacaktır”

İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan Vatansever;

” Bugünün maneviyatı çok yüklüdür. Hacılarımızı önce hacca uğurladık ve onlarda güzelliklerle geldiler. Ama günün anlam ve önemi bizler için çok daha büyük.
 
Bizler evladı Fatiha’nın torunlarıyız. Bizler aynı zamanda Çanakkale şehitlerinin torunlarıyız. Babam hep kızım bayrağının olmadığı yerde namazını kılamazsın derdi. Evet, bize bu bayrağı göklerde dalgalandıran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Çanakkale şehitlerinin torunları olarak onların ruhlarına okuyacağımız dualar için buradayız. …” Dediler…

Protokol konuşmalarından sonra Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, vatan şehitleri ve ebediyete intikal eden dernek üyeleri ruhuna mevlüt okundu ve misafirlere mevlüt yemeği ikram edildi…
 

Hiç yorum yok: