28 Aralık 2013 Cumartesi

SARIGÜL; “CHP ESENLER İLÇE BAŞKANIMA İSTANBUL’UN ANAHTARINI GETİRECEĞİM…”

SARIGÜL; “CHP ESENLER İLÇE BAŞKANIMA İSTANBUL’UN ANAHTARINI GETİRECEĞİM…” 

Esenler Dörtyol Cumhuriyet Meydanı’nda Saat 17.00′de halkla buluşan Mustafa Sarıgül’ü coşkulu bir kalabalık karşıladı. Esenler’de on binin üzerinde kişinin Sarıgül ile bütünleşmesini diğer partiler şaşkınlıkla izledi. Meydana çıkan ana arterlerde ve meydanda akşam saatleri olmasına rağmen AKP’nin seçim stantları kurması ve stantlarını diğer günlerin aksine açık tutması da gözlerden kaçmadı…

CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığına kesin gözüyle bakılan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, geçen hafta CHP İstanbul İl Başkanlığı ziyareti sonrası “Çarşamba akşamı Esenler ve Bağcılar’dan ‘Bismillah’ diyoruz.” Diyerek seçim startını Esenler’den vereceğini ve seçim kampanyasını Esenler’den başlatacağını ifade etmişti.

Ve Sarıgül verdiği ilk sözü yerine getirdi, Çarşamba akşamı Esenler’e çıkartma yaptı…

AKP’nin kurmuş olduğu barikatları aşarak meydana ulaşan Mustafa Sarıgül, önce kendisini karşılayan on bin Esenlerliye konuştu, sonra CHP Esenler İlçe Başkanlığı, Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve ESDEF’i ziyaret ettikten sonra bir diğer durak Bağcılar’a geçti.

Mustafa Sarıgül konuşmasına;“Sarıgül neden Esenler’den başladı diye merak ediyorlar, Neden Bağcılara gidecek diye soruyorlar. Esenler’e selam verip selamlarını almaya geldim. Bereketli sofraları kurmaya, büyüklerimin hayır dualarını almaya geldim. Esenler ve Bağcılar geçmişte CHP’nin en fazla oy aldığı ilçelerdi. Ben burada tünelin ucundaki o ışığı gördüm de onun için geldim...” diyerek başladı ve şöyle devam etti;

“Kibirlenenleri Ve Böbürlenenleri Allah’ım da Sevmez, Kullar da Sevmez…”

“ Gözümüz aydın seçimi kazandık. Ama niye biliyor musunuz? Aramızda bir arkadaş var. Hiç bir batan gemiye binmez. Yürüyen gemiye biner. O geldiğine göre biz seçimi yüzde yüz kazandık. Makamım, mevkim, yerim, yurdum ne olursa olsun, kibirlenmeden, böbürlenmeden yolumuza devam edeceğiz. Kibirlenenleri ve böbürlenenleri Allah’ım da sevmez, kullar da sevmez. Sarıgül’ün defterinde ayrım yoktur. Ötekisi yazmaz. Bana gelen yurttaşlarıma hangi partiye oy veriyorsunuz diye sormam. Çünkü inançlarımıza saygılıysa, bayrağını vatanını seviyorsa ve büyüklerini sayıyor küçüklerini koruyorsa hangi partili olduğu benim için önemli değil. Herkesin başımın üstünde yeri vardır. Hiç bir endişeniz olmasın. Nasıl 15 yıldır, sizlerden hiç bir zaman ayrılmadıysam, bundan sonra da hiç bir siyasi parti farkı gözetmeden, bütün yurttaşlarımla beraber olmaya devam edeceğim.

’Veren El Alan Elden Daha Hayırlıdır…” 

Bu mübarek ayda evlerimizde aşürelerimizi yaptık, oruçlarımızı tuttuk. Aşürelerimizin içine kattığımız çeşitlilikler gibi halkımızın mozaiğini kollayacağız ve koruyacağız. Muharrem de bizim Ramazan da bizimdir. Bizim ayrımız ötekimiz yoktur. Çare ben değilim asıl sizlersiniz. El ele kol kola olmanın zamanıdır. Bundan sonra girmediğimiz sıkmadığımız el olmayacak. Bunlar yirmi yıl iktidardalar. Kendilerinden Allah razı olsun. Ama şunu unutmayın yirmi yıl evinizin boyasını badanasını, koltuklarınızı bile değiştirmezseniz olmaz. Evinizin eşyaları yirmi yıl dayanıyor mu, eskiyor. Şimdi onlar için gitme zamanı, değişim zamanı geldi. Geçmişte AKP’ye oy verenlerin yüzde 18,7 si Sarıgül’e oy vereceğini söylüyor. Onların elini sıkın selam verin selamlarını alın. ’Veren el alan elden daha hayırlıdır” asla unutmayın.
Allah sizi denemek için para verir, makam verir. Ancak adam olamaz iseniz bunlar ne işe yarar. Şişli’de bütün yurttaşlar yıllardan beri nasıl bizimle oluyorsa Esenler’de de bizimle olmaya hazırlar. Yeter ki siz bu yurttaşlarımıza ulaşarak onlara Allah’ın selamını verin yanlarında olun.

“Güçlü Fikir Rahattır Zayıf Fikir İse Agresiftir…” 

Benim esenlere geleceğim belli olduktan sonra yol boylarına bayraklar asmışlar, seçim stantları kurmuşlar. Başlarında ise AKP’li kardeşlerimiz duruyor. Sakın ha siz bunu yapmayın. Esenler’e gelen hangi siyasetçi olursa olsun sizin misafirinizdir. Onlara misafirperverliğiniz gösterin kendi bayraklarınızı ve afişlerinizi asmayın, var olanları da indirin toplayın. Bu gün bize bu nezaketi gösteremediler. Ben buraya gelmeden önce belediye başkanını aradım. Kendisi yut dışındaymış, esenleri ziyaret edeceğimi söyledim. Ancak ne yazık ki böyle bir durumla karşılaştık.

Biz hiçbir tuzağa düşmeden yolumuza devam edeceğiz, onun için sakin olmalıyız. Çünkü güçlü fikir rahattır zayıf fikir ise agresiftir. Bu gün Esenler’de gördüğüm manzara budur. Bu yapılanlar bu iktidarın gitme vakitlerinin geldiğini gösteriyor. Bizler çalışa çalışa kazancağız. Ben sabah altıda besmeleyle kalkıp Şişli’ye nasıl hizmet ettiysem yarın İstanbul için esenler için ayni şekilde hizmete hep birlikte devam edeceğiz.

Ocakları Söndürmeye Değil Tüttürmeye Geliyorum. 

Bu iktidar yıllardır kendi kadrolarını işe yerleştiriyor. Kendinden olmayanlara ise baskı kurup kıyım yapıyor. Ben kimsenin aşı ve işi ile oynamam. Ben ocakları söndürmeye değil tüttürmek için geliyorum. En kısa zamanda Esenler’e tekrar gelerek yurttaşlarımla esnaflarımızla buluşacağım ve kucaklaşacağım.

Sonuçta İstanbul ve Esenler’de sevgi kazanacak, barış ve demokrasi kazanacak. Biz halktan yana, hukuktan ve adaletten yana olanlarız. Mustafa Sarıgül haktan ve halktan hiçbir zaman ayrılmadı ve ayrılmaz. Seçimleri demokrasi bayramı olarak görün. Seçimlerde rekabet her zaman olacak. Ama hasım değiliz. Kavgadan yana olmayacağız. Kinden yana olmayacağız. Biz istiyoruz ki İstanbul’umuzda kin dönemi, nefret dönemi bitsin. Sevgi dönemi, barış dönemi, özgürlük dönemi başlasın.

“CHP Esenler İlçe Başkanıma İstanbul’un Anahtarını Getireceğim…” 

Her siyasi partiye oy veren yurttaşlarımızı kucaklayacağız. Geçmişte BDP, MHP, ANAP, DYP, SP, DSP ’ye oy veren tüm yurttaşlarımızla konuşacaksınız. Onları mutlaka ve mutlaka ikna edeceksiniz. Bize oy veren yurttaşlarımız, bize oy verdikleri için bir tek gün pişman olmayacak.

Göreceksiniz belediyeleri kazandığımızda şu bilboardlara  Esenler’e hangi siyasi partiden misafir gelen olursa olsun hoş geldiniz diye yazacak. 30 Mart akşamı CHP İlçe Gençlik Kollarında çalıştığım günden bu yana tanıdığım, büyüğüm Esenlerin daima en genç ve emektar ilçe başkanıma İstanbul’un anahtarını getireceğim.

Işığınız bol olsun, Allah’ım sizi her zaman korusun." dedi.





Hiç yorum yok: