28 Aralık 2013 Cumartesi

ÇATAR; “ANADOLU’YU GERÇEK MAYALAYANLARI GÖREMEDİK...”

ÇATAR; “ANADOLU’YU GERÇEK MAYALAYANLARI GÖREMEDİK...”

Esenler Belediyesi Ramazan etkinlikleri bir ay boyunca Anadolu’yu Mayalayanların kimler olduğunu Dörtyol Cumhuriyet Meydanı’ndaki çalışmaları tamamlayarak Esenler halkına panolarla sundu...

Anadolu’yu gerçek anlamda mayalayanların panoda resimlerini görmeyen vatandaşlar ve Esenler Pirsultan Abdal Derneği Şube Başkanı Nadir Çatar tepkilerini dile getirdiler.

Bazı vatandaşlar bu panoda ki kişilere ilişkin şikâyet ederek şöyle konuştular;

”Evet güzel Anadolu’muzu değerlerimizle buluşturan belediyemize çok şeyler borçluyuz. Bizleri bu değerlerimizle buluşturan Belediye başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kendilerinin yapmış olduğu en büyük hizmetlerden birisi bizi bu Anadolu mayacıları ile buluşturmasıdır. Eksikler elbette var, unutulan birçok değerimizin resmini göremedik, olsun başka ramazanlarda onlarında bu meydanda yaşamasını arzu ediyoruz” dediler.

Esenler Pirsultan Abdal Derneği Şube Başkanı Nadir Çatar;

 “Ramazan ayı birlik beraberlik ve ibadet aydır. Bu ayda dostluk, kardeşlik, barış ve birlik de yaşamdan örnekler yansıtılarak, ülkedeki huzura katkı sunmak hepimizin görevi olmalıdır. Toplumumuzu ötekileştirmeye ayrıştırmaya meyil vermeden etkinlikler düzenlenmelidir. Ancak görmekteyiz ki panoya asılan resimlerin içinde Anadolu’yu gerçek anlamda mayalayanların resimlerini göremedik, bu nedenle üzüntümüzü ise gizleyemedik.

Anadolu’yu aydınlatan bu değerlerimizin gerçekten Anadolu’muzu, Balkanları, Asya’yi ve Kuzey Afrika yi mayaladığı Teolejik bir gerçektir. Mademki Esenler belediyesi Anadolu’yu mayalayanları Esenler halkına tanıtıyor. Burada Dede Korkut, Mevlana, Pirsultan Abdal, Hacı Bektaşi Veli, Yunus Emre, Şeyh Bedrettin, Sarı Saltuk ve Şeyh Edibali gibi insanlığa hizmet eden, toplumların bir arada kardeşçe yaşamasına ve kaynaşmasına vesile olan bu değerlerimize Esenlerde Belediyece düzenlenen Ramazan etkinliklerinde yer verilmesi gerekirdi.

Tüm olumsuzluklara rağmen esenler halkının ramazan ayının ülkemize ve Esenler’e dostluk, kardeşlik ve barış getirmesini diliyorum...” dedi.

Hiç yorum yok: