28 Aralık 2013 Cumartesi

ESENLER "HUZUR" İÇİN TOPLANDI...

ESENLER "HUZUR" İÇİN TOPLANDI...

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği Esenler’de genel asayiş ve güvenliğe ilişkin sorunlar ile çözüm önerilerinin huzura getirildiği bu yıl ki “Huzur Toplantısı”, 13.11.2013 tarihinde Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi…

Esenler Kültür Merkezi’nde saat 15.00’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Huzur Toplantına;

Esenler İlçe Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı M. T. Göksu, İlçe Emniyet Müdürü Dr. Erhan Akgün, İlçe Müftüsü Halil Şekerci, Siyasi Parti İlce Başkanları ve Yöneticileri, Devlet Kurum Müdürleri, Amirleri, Oda Başkanları ve Başkan Vekilleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Yöneticileri, Yerel Basın ve Vatandaşlar katıldılar…

Esenler İlçe Emniyet Müdürü Dr. Erhan Akgün, göreve başladığından bu yana son üç aylık Esenler’deki güvenlik ve asayiş çalışmaları hakkında rakamlar, oranlar vererek  sinevizyon eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi;


“Bu huzur toplantısını düzenlememizin amacı halkla birleşmek, sorunlarımızı tespit etmek, sizlerin tespit ve önerilerinizi alabilmek ve gerekli çözümleri üretmektir. Ben sizlere bugün verilerle ve görselliğe yakın bir sunum yapmak istiyorum.
Evet, Esenler’de suç işleniyor. Ama İstanbul’un genelinde de suç işleniyor. Esenler’de madde bağımlılığı var ama İstanbul’un bazı ilçelerinde daha çok var. Evet, Esenler’de hırsızlık var Ama birçok yerde de var.

Onun için bunlar sadece Esenler’in sorunları değil. Bunlar ilk önce İstanbul’un daha sonra ise Türkiye’nin sorunudur. Oranlara bakarsanız bu oranlar Esenler’de diğer ilçelere göre daha az gözüküyor. Belki dışarıdan görüntü ve algı farklı olabilir. Bizler de görüntü ve algıyı sizlerle paylaşmak için buradayız. Emniyet güçleri olarak bizler kesinlikle sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bu sorunları çözmek için çabalıyoruz.



Şu an gördükleriniz size kötü bir tablo olarak gözükebilir ama bu rakamlar bizim aldığımız tedbirleri ve çabamızı da gösterir. Son üç ay içerisinde tüm mahallelerde yakaladığımız uyuşturucu kullananların sayısı 649’dur. Yakalanan satıcı ise 23 kişidir. Bu yakalanan uyuşturucu satıcılarının hepsi de tutuklandı.

Tüm mahallelerimizde hırsızlık olayı var. Üç ayda 623 hırsızlık olayı olmuş ve bizde 95 tane hırsız yakalamışız. Ayrıca abartılı egzoz ve modifiyeli araçlarla ilgili de 40 araca ceza kesmişiz ve bunların 13 tanesi de trafikten men edilmiştir.
Esenler’de bir de kumar sorunumuz var. Biz son üç ayda 14 ayrı işyerine baskın yapmışız ve 56 kişi hakkında işlem yapmışız. Ve bu tür uygulamalarımıza da ara vermeden devam edeceğiz.

Esenler’i 41 MOBESE kamerası ile yakından izliyoruz. Bu sayı yeterli mi? Değil ama bu sayıyı her geçen yıl arttırmaya çalışıyoruz. Kameralarla ilgili bazı projelerimizde var. Kıyıda köşede kalan bazı riskli gördüğümüz okullara 360 derece dönen kamera sistemleri koyacağız. Ve bu sayede en çok şikâyet gelen okul önleri ile ilgili en önemli tedbirimizi almış olacağız.

Özellikle altını çizmek istiyorum; şüphesiz bizim eksiklerimiz var, şüphesiz bizim zaman zaman yetersiz kaldığımız yerler var ama emniyet güçleri olarak refleksimiz çok güçlüdür. Bize intikal ettirilen tüm olayların sonuna kadar takipçisiyizdir. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın”




Esenler İlçe Emniyet Müdürü Dr. Erhan Akgün’ün sunumundan sonra söz verilen Esenler Belediye Başkanı;

“ Esenler’in bütün kanaat önderleri şu an burada. Her biriniz Esenler iyidir ve geleceği iyidir diye söylerseniz, Esenler’in geleceğini farklı inşa edersiniz. Ama Esenler battı batıyor derseniz Esenler’in geleceğini farklı inşa edersiniz.

Esenler güzel derseniz Esenler güzelleşmeye devam eder. Esenler kötü derseniz Esenler kötüleşmeye devam eder. Hani derler ya, bir adama 40 gün deli derseniz deli olur, bir adama 40 gün veli derseniz veli olur. Sizleri bu koltuklara oturtan Esenler halkına zerre kadar vefanız varsa toplumun geleceği için gelecek tahayyülü kurgulamak zorundasınız…” dedi.




Katılımcıların dilek ve temennilerinden önce son konuşmayı Esenler İlçe Kaymakamı Yüksel Ünal yaptı;

“Bizim amacımız gayemiz Esenler’de en güzel hizmeti verebilmektir. Esenler’de ne tür vukuatlar olduğu günlük olarak raporlar halinde bana geliyor. Bu raporlara baktığınız zaman uyuşturucu, hırsızlık ve aile içi şiddet gibi konular ön plana çıkıyor.

Tabi Anadolu’da daha çok olan güven duygusu maalesef burada yok. İnsanlar birbirlerine güvenmiyorlar. Ama bir yerlere güvenmeden, kendimize nasıl güven duyabiliriz ki? Bizim toplum zihniyetimiz gittikçe bencilleşiyor ve ben zihniyetine dönüyor. Tıpkı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi gittikçe bencilleşiyoruz. Yani bizler şehirleşmeyle beraber aslında birazda özümüzü kaybetmeye başladık. 
 
Bir fıkra var; Melekler gidip Tanrı’ya efendim Çinliler savaşa girdi ses yok, efendim Almanlar savaşa girdi ses yok, efendim Amerikalılarda savaşa girdi ses yok, Türklerde savaşa girdi deyince, Tanrı hemen Meleklere benim çizmelerimi getirin demiş. Bunun üzerine Melekler efendim Çinliler savaşa girdi, Almanlar girdi, Amerikalılar girdi ses çıkarmadınız da Türkler savaşa girince neden çizmelerinizi giydiniz? Diye sorumuşlar. Bunun üzerine Tanrı da, Türkler her işini bana havale eder. Bunun için iş başa düştü demiş.

Yani artık bizler her işimizi Allah’a havale ediyoruz. Birbirimizi suçluyoruz ve birbirimizle dayanışmıyoruz. Belgesellerde izlediğimiz antiloplar gibi davranmak yerine mandalar gibi dayanışma içinde olamıyoruz. Bizler birbirimizle daha çok dayanışma içerisine girersek, ben inanıyorum ki, suç oranları düşecektir…”

Hiç yorum yok: