28 Aralık 2013 Cumartesi

BUNLARIN ARAÇLARININ MOTORU STOP ETTİ…

BUNLARIN ARAÇLARININ MOTORU STOP ETTİ…

CHP ilçe Başkanı Halil Özden, açıklanan demokrasi paketi ve yaklaşan yerel seçimlerde partisinin izleyeceği politikalar ile ilgili bilgi verdi ve halkın Kurban Bayramını tebrik etti…

Sadece Yerel Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Yönelik Bir Demokrasi Açılımı 

Çok beklenen demokrasi paketini Başbakan geçtiğimiz günlerde açıkladı. Paket belli konulara cevap verdi ama geniş halk yığınlarının istemlerine cevap veremedi. Beklentisi olan her kesim hüsrana uğradı. Partimiz daha önceden 17 maddelik demokrasi ve özgürlük broşürleri çıkararak kamuoyuna neler yapılması gerektiğini duyurmuştu. İktidar da bizim broşürlerimizi alarak kopya çekerek işlerine geleni pakete ekleyerek bir paket hazırladılar. Bunlar halkımızın çıkarlarını, demokrasimizin gelişmesini düşünmüyorlar. Bunların tek düşüncesi iktidar koltuklarıdır. Sadece Yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bir demokrasi açılımı yaptılar.

Kafalarının arkasındaki tek düşünce ise 1965’den beri cumhuriyetimizin değerlerini yok etme ve Atatürk’le hesaplaşmadır. Bunlar andımızı kaldırarak, kendi isteklerine hizmet ediyorlar. Andımızın ne zararı vardı kendilerine. Resmi dairelerde, okullarda başörtüsünü serbest bırakarak cumhuriyetten rövanş alıyorlar. Başörtüsünü kaldırmakla ne karları oldu. Endişelerimiz var ancak korkumuz yok. Endişem bunlar zaman içinde İstiklal Marş’ımızı da kaldırabilirler.

Demokratikleşme İstemiyorlar, Ötekileştirme Yapıyorlar 

Yapmak istedikleri Cumhuriyet değerleri ve Atatürk ilke ve inkılâplarından küçük küçük parçalar koparmak suretiyle Cumhuriyeti yok etmektir. Gördüğüm budur. Ama Halkımızın bu zihniyete demokratik yollarla derslerini vereceğine inanıyorum.

Bunlar demokratikleşme istemiyorlar, ötekileştirme yapıyorlar. Şayet demokrasiyi getireceklerse bizler 17 maddelik bir rapor hazırlamıştık. O maddelere bakarak neden seçim barajını düşürmüyorlar? Aleviler, Kürtler, Türkler açıklanan paketten hiç memnun değil. Toplumun hiçbir kesiminin bu paketten umudu yok. Halk mağdur, aç işsiz, yoksul ve çaresizlik içinde bir umuttur düşüncesiyle bu paketi bekledi. Bekledi ama beklentiler boşa çıktı.

Alevilere ne verdiler. Alevi yurttaşlarımız televizyon kanallarından AKP’li vekiller tarafından hakarete maruz kalıyor öteki taraftan demokratikleştik diyeceksiniz bu yalan değil de nedir? Cem evleri hangi suçu işlemiş hangi terör olayına karışmış? Birileri çıkar da Türkiye’deki bütün terör olaylarını yapanlar camilerde yetişiyor derse doğru mu söylemiş olur. Maraş’ı, Çorumu, Sivas’ı yapanlar cemevlerinde mi yetişti.



Araçlarının Motoru Stop Etti

Bunların araçlarının motoru stop ettiği gibi frenleri de patlamış. Cumhuriyetimizin değerlerini sattıkları yetmiyormuş gibi cumhuriyetin değerleri ile oynuyorlar halkımızın sabrını zorluyorlar.

Önümüzde bir seçim var; göreceksiniz zulüm ettikleri bu halk onlara gereken dersi verecektir. Göreceksiniz Esenler’de de derslerini alacaklar. Onları yerle bir edeceğiz. İçi boş bir paketle halkımızı uyuttuklarını zannedenler aslında suç ve günah işliyorlar. Varsa yoksa tek düşünceleri başörtüsü. Köy isimlerini değiştirme ile bu işler hallolmaz. Zaten herkes köylerinin eski isimlerini kullanıyordu. Ne değişti şimdi. Açıkladıkları paketle fırsat eşitliği, eşit yurttaş olma hakkı, sendikal haklar ve ibadet özgürlüğümü getirdiler?

Zaten genel başkanımız Salı günü grup toplantısında pakete cevabını verdi; ‘bu paket uyduruk bir pakettir’ dedi…

İlçemize Başkan Aday Adaylığı İçin Dört Kişi Müracaat Etti

Esenlerde belediye başkanı aday adayı çıkmadığı konusu gerçeği ifade etmiyor. CHP Esenler’de Belediye Başkan aday adayı sıkıntısı çekmedi ve çekmeyecek. Şu ana kadar ilçemize başkan aday adaylığı için dört kişi müracaat etti. Ancak bu isimleri açıklamak istemiyorum. Biliyorsunuz partimizde aday belirleme yöntemi daha belli değil, belirlenecek. Yani ön seçim mi, merkez yoklaması mı yapılacak bu durum netleştikten sonra göreceksiniz. Esenler’i daha ileriye taşıyacak bir adayla halkımızı buluşturacağız. Partimiz içinde başkanlığa layık yüzlerce arkadaşımız var. CHP büyük partidir ve küçük işlerle uğraşmaz.

Ben halkın içinde olan bir kişiyim. Esnafları geziyorum, sokakları dolaşıyorum. Bir korku imparatorluğu kurmuşlar vatandaşlarımız korkudan bunlar hakkında söz söyleyemiyor. Bunların alışkanlıklarının tümünü yıkarak demokrasiyi getireceğiz ve halkın iktidarını kuracağız. CHP Cumhuriyeti kuran, halkın çıkarlarını koruyan, emeğin en yüce değer olduğunu kabullenen bir partidir.

Sabri Erbakan’ın Adaylığını Ben de İnternet Sitelerinden Öğrendim. 

Bizim ötekimiz yoktur. Bizim hedefimiz seçimi kazanmaktır. CHP’nin tüzüğünde partiye kayıtlı herkes aday olabilir, yalnız örgütün olurunu almak kaydıyla. Sabri Erbakan’ın adaylığını ben de internet sitelerinden, basından öğrendim. Biz insanların etnik kimlikleri, dini, cinsi ve kimliği ile uğraşmayız. Sosyal demokrasiye inanan ve onun gereklerini yerine getirebileceğine dair söz veren ve kararlılıkta olan herkese kapımız açıktır gelir aday olabilir.

Aday adaylığı başvurularımız 1 Aralığa kadar devam ediyor. Belediye meclis üyelikleri için kırk dosya alındı ve yirmi altısı geri dönüş yaptı, aday adayı oldu. Partimize üye olan herkes aday adayı olabilir. Partimizde iç demokrasi işler. Demokratik temayüller içinde devam edeceğiz. Eğilim yoklaması konusunda bu gün de ısrarımız var. Ancak tüzükte üç çeşit aday belirleme yöntemi var. Ama talebe göre hangi yönteme karar verilirse liyakat göstererek sorunlarımızı çözeriz.

Propaganda sürecinde modern ve farklı bir üslupla halkımızın önüne çıkacağız. Siyasi kadrolarımızla yeni bir siyaset yapma ve seçim propaganda yöntemi geliştireceğiz. Başkalarının mutsuzluğu üzerine mutluluk kuran bir anlayış içinde değiliz. Onların çok yanlışı var. Yanlışlarını elbette söyleyeceğiz.



Bunların İşi Göstermelik Ve Reklama Dayalı 

Bakınız bizim anlayışımızda halka yalan söylemek yok, yapmadıklarımızı yaptık diyerek halkı kandırmak yok. Biz Esenler halkına gerçekleri her zaman söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Göksu doğru şeyler söylemiyor “Dört yılda dört yüz proje” yaptım diyor. Allah aşkına birileri bana dört proje gösterebilir mi? Boyunu aşan işleri kendisinin yaptığını söylüyor. Okulları, Kaymakamlık binasını, hastaneyi ve daha birçok işleri yaptığını söylüyor. Tüm bu yatırımları yapmak ilgili bakanlıkların görevi değil mi. Daldan dala konan bir belediye başkanı var Esenler’de.

Bunların işi göstermelik ve reklama dayalı işler. Biz vatandaşlara yapacaklarımızı anlatacağız.

Kentsel dönüşümde panel yaptık halkımızı bilgilendirmek istedik zorlarına gitti “siz halkı neden bu konularda uyandırıyorsunuz” diye. Bakınız tekrar söylüyorum bunların anlayışı mağduriyetler getirecek, sosyal patlamalar yaratacaktır. Halkımız karşısında muhatap bulamıyor, tapularını alamıyor. Bahaneler üretiyorlar havaalanı Mahallesinin altından nehir geçiyormuş. Peki, sormazlar mı size yıkmadan önce neden analizlerinizi, yapmadınız?

Ben bilirim ben yaparım anlayışı içindeler ve bu anlayışın sonucu vatandaş acı çekmeye başladı. Mimara, mühendise, bilim adamlarına danışmadan onların görüşlerini almadan bir şeyler yaparsanız işte böyle duvara toslarsınız.  Bunların yanlışlarının cezasını da günahsız halkımız çekiyor. Turgutreis’te bin ikiyüz insanımıza hala tapu veremiyorlar. Vatandaş binaların içinde oturmuş bekliyor.

Ve tüm acılar önümüzdeki yerel seçimleri tüm ülkede partimizin kazanmasıyla sona erecek. Halkımızı şimdiden oy verirken esenlik, gönenç ve huzur içinde yaşaması için düşünmeye ve hassas davranmaya davet ediyorum.

Yurttaşlarımın Yaklaşan Kurban Bayramlarını Tebrik Ediyorum 

Öncelikle tüm yurttaşlarımın yaklaşan Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum. Bayramlarını Sağlıklı, müreffeh ve gönenç içinde geçirmelerini diliyorum. Ayrıca garip gurabanın, sahipsizlerin, kimsesizlerin bayramını da kutluyorum. Partimiz kimsesizlerin kimsesi, sahipsizlerin sahibi ve garip gurabanın en yakınıdır, herkes bu gerçeği böyle bilsin.
Dünyadaki bütün Türklerin ve İslam âleminin kurban bayramı kutlu olsun.     
                                                                                             

Hiç yorum yok: