17 Nisan 2018 Salı

SEÇİMDEN BESLENME…

SEÇİMDEN BESLENME…
 
Erken, baskın seçimlerden beslenen bir ağustos böceği ötmeye başladı. O yüzden karıncalar daha çok çalışmalı. Çalışmalı çünkü yarından itibaren seçim sathına girilmiştir…
 
Yıllarca yalanlardan beslenildikçe topluma önce nefret, öfke ve şiddet bulaşır. O bulamaç ise toplumu kutuplaştırır. Ve her sıkışıklıkta seçimden beslenenlerin yolu açılır. Bu asla düşünsel olmayan hedefsiz zenginleşme mahsulü, mahsurlu sığlık ruhsal ve duyusal özgürlüğü de yer bitirir. Derinliğine derviş gelenekselliği içinde farz edilen nice kök salmışlık varsa da teker teker budanır umutlar. Unutmalar ve unutulanlar kitabına tapılır ve erkenden seçime gidilir.
 
Üstelik birden uyulur bu uyutmaca seçimden beslenme senaryosuna. Bu merhametsiz gidişin sonunda kim kimi kurtaracak, hangi suçlu, ağır kusurlu kurtulacak hiç düşünmeden. Bitmişlik ve belirsizlik bir çırpıda hep bir çobana gereksinim var duygusu ağır basarak yalanlara bağlanır. Gelecek yalandan baskın seçime bağlanır. İşin aslı seçimden beslenenler ve beslemelerinin hükümranlığının devamıdır istenen.
 
Ve servet dünyası bir damladan çoğalan insanlığı bu ve benzeri seçimden beslenme ve baskın seçimlerle bir güzel köleleştirir…
 
Paletli tank sesleriyle sabahın alacasında uyanma günlerinden bugüne sosyal dokusu zedelenen, yurtseverleri örselenen memleketin başına beladır bu erken, baskın seçimler. Ve en darda bir söz söyleme sanatı şahbazlığı ile bir tarih ortaya atılır. Attırılır. Zanaatkârlık bu dozda planlanır. Sonucu ise, rastgele akıllara boşaltılan nice safsata ile savaşmak zorunda kalan bir millet. Saflaşan bir millet. Seçimlerden beslenenlerin aymazlığında yalpalayan bir devlet.  Ve yeni nesillere de bulaşabilecek bir illet. Kaçak dövüşmek.
 
Bin yıllardır aynı hikâye. İşlenir de işlenir. Aynı tipler. Düşünenler için mahrumiyet. Seçimden ve yalandan beslenenler ve beslemeleri için sahte masumiyet. Büyük sermaye tarafından az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için üretilen sorunlar damarları aşırı zorlayınca hemen seçim atağı. Yararlanılan oy kaçağı. Melun çözümsüzlük boyutunda seçim kışkırtması. Tek adamlı koalisyon ortaklığının iflası…
 
Seçim ihtiyaç bağlamında densiz dengesiz provokasyonlara da altyapı hazırlanıyor. Hücrelere protiplik şırıngalanıyor. Yer altı yer üstü zenginlikleri ile acayip bir aldatmacaya daha sürükleniyor memleket. Sonuç tıkanıklık, nedeni iktidar sürdürülebilir değil. Hangi inanca mensup olunursa olunsun doğruyu seslenme yerine sıkışınca seçimden beslenme.
 
Ruh bozukluğu ile kurgulanan bu seçimlerden beslenme zindanı yeni beslemeleri de kurtarır, sırasını bekleyen işbirlikçileri de kurumsallaştırır. Erken modda seçime sarılışın nedeni kurumsallık tehlikeye düştüğü için değildir. Kurum kurum kurumlanan tehlikededir.
 
Bu seçimden beslenme sevdasıyla yeryüzü evrenselliği de yakalanamaz. Ancak gök yarılmasa da hedeflenen yollar yarılanır. Tüm tasvirler hiçe sayılar. Ve gökyüzü yine özgürlüğe mahkûm edilir. Zaten çürüme hücrelerden başlayınca yalanlardan ve seçimlerden beslenmek daima iktidar açlığını hızlandırır. Birbirine benzeyen konjonktür atmosferi zehirler. Temiz bir hava alınacak her an kirlenir. Yarınlarda yaşam kâbusa döner.
 
Seçimlerden ve yalanlardan beslenmenin sonucunda öfke kontrolü zorlaşır ve imkânsızlıklar nefrete dönüşür. Doğruya adanmışlığı bile hizaya çeker. O çekiliş ile şiddet artar. İffet sıfırlanır. Oysa tek boyuta hapsedilmişlik yeni bir fasıl açılmasının da işaretidir.
 
Her saklı kaçış, takıntı haline getirilen seçimden beslenme ve aşırı hırslanma bazen detaylarda boğulmayı da çabuklaştırır. İç içe girmiş gerisin geri gelişim süreci titizlikle kontrol edildiğinde iki cihana sığmayış da doğabilir. Kurtuluş yolları yalandan seçimlere sığınmacılıkla kurgulansa da bazen niyetler boşa çıkar. Çıkabilir.
 
İşte o zaman akıllarda kalan boşa zaman edebiyatıdır. Ciltlere sığmayan, rüya tabirlerine endeksli paranoyak bir tarihin armağanıdır bu seçimden beslenme. Bu besleme başkalaşım. An ve an hayal kırıklığı yaratan bir dünyadan beslenmedir, seçimden beslenmek adına katılaşma. Katlanılır yalanlar değildir erkene alınan seçim yalanları.
 
Yarından itibaren seçim sathına girilmiştir. Seçimlerden beslenen yeni ağustos böcekleri de pek yakında ötmeye başlar. Bu yüzden kara kışa dönmüş toprakların karıncaları çok çalışmalı…

Hiç yorum yok: