22 Haziran 2013 Cumartesi

REKLAMCISIN, ŞOVCUSUN, TELEVİZYON ÇOCUĞUSUN...

REKLAMCISIN, ŞOVCUSUN, TELEVİZYON ÇOCUĞUSUN... 

Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı iki ay aradan sonra yerel basınla sabah kahvaltısında bir araya geldi...

Kahvaltılı toplantıda Ülke ve Esenler’de ki aylık gelişmeler değerlendirildi. Kahvaltı sonrasında ise yerel basın emekçileri plaketle ödüllendirildi. SP Esenler İlçe Merkezi’ndeki kahvaltıda İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya “Kapımıza dayanan sıkındıklardan nasıl kurtuluruz, hiçbir ayrım yapmadan kardeşliğimizi nasıl sürdürebiliriz” diyerek ülke ve Esenler gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu;

SESSİZ KALMAMALIYIZ... 

Yalçınkaya; ” Bir buçuk yıldır düzenli olarak her ay yerel basınla bir araya geliyoruz. Son iki ay gerçekleştiremedik. İki ayda görüldü ki memleketin huzuru bozuluyor. Bu duruma biz sessiz kalmamalıyız. Sessiz kaldıkça çok da huzurlu olmayan bir dünyada yaşadığımızdan sorunlar gittikçe artıyor. Mevcut durum itibariyle bölgemiz ve ülkemiz için durum daha da ağırlaşıyor. Bölgemizdeki kardeş kavgası bizim de kapımızı çalmaya başladı. Bu sıkıntılardan nasıl kurtulacağız. Nasıl çıkış yolları bulacağız. Bu anlamda derin düşünceleri artık  faaliyete geçirmemiz gerekiyor.

70 MİLYONLUK BİR AİLEYİZ...

Biz bu memleketin gerçek sahipleriyiz. Biz 70 milyonluk büyük bir aileyiz. Hepimiz değişik görüş ve mizaca sahip kardeşleriz. İçimizde solcumuz farklı sağcımız farklı mizaca sahiptir. Milliyetçisi veya bir başkası da ayrı bir mizaca sahip olabilir. Ama nihayetinde hepsi de kardeştir. Bizim evimiz jeopolitik açıdan dünyanın en iyi ve en güzel yerinde. Bu durumdan yararlanarak aile saadetimizi ve evimizin düzenini bozmaya çalışabilirler, bu oyuna gelmemeliyiz. Bu dış güçlerin oyununu biz bozmalıyız. Yuvamızı dağıttırmaya varacak durumlarda uyarmalıyız. Biz bu uyarı görevimizi yerine getiriyoruz.

KURTULUŞ SAVAŞI VERİYORUZ DA YUNANA KARŞI MI SAVAŞACAĞIZ...

Bize diyorlar ki hangi taraftansınız, sanki kurtuluş savaşı veriyoruz da yunana karşı savaşacağız. Fransızlarla veya dış ülkelerle savaşta mıyız? Biz ülkemizi inşa etme peşinde olan, dimdik duran bir partiyiz. Bu millete yazı tura attırma dışında bir şey söylenmiyor, sadece hangi tarafta olacağı söyleniyor. Biz bu kardeş kavgasının ortasında oluruz ve her iki tarafa da telkinde ve tavsiyelerde bulunuruz. Merhametimizi ise her zaman adaletin önüne koyarız. Bu insanlığın ulaşamadığı en yüce değerdir. Kırk yıllık duruşumuz da budur.

BİR MİLYON TOPLARIM İNATLAŞMASI DOĞRU BİR TAVIR DEĞİLDİR. 

Ancak hak arama yöntemlerinde terörizm yoktur. Ama başbakanın dediği gibi ben %50’yi evde zor tutuyorum demesi de başbakanlığa yakışmaz. Ümüğünüzü sıkarım diyen bir başbakan olamaz. Bir milyon toplarım inatlaşması doğru bir tavır değildir. Bu davranışlar toplumu kardeş kavgasına götürür. Son on yıldır şov yaparak meydanlarda bağırarak gelinen durum bellidir. Hükümet tam bir sorgulanma aşamasına gelmişken muhalefet ve AKP oy artırma çalışmaları yapıyor. Ve her durum da AKP’ye yarıyor. Bu oyunu ve filmi biz sürekli izliyoruz ve uyarı görevimizi yerine getiriyoruz. Gündemi sağlıklı takip etmeyen bir durum oluştu. Biz kargaşanın bir an önce sonlandırılması için çalışıyoruz ve çalışacağız.

400 GÜN UĞRAŞSAN BU 400 PROJEYİ BULAMAZSIN...

Esenler’e gelince; biz didik didik ettik, araştırdık ama söylenen 400 projeyi bulamadık. 400 gün uğraşsan bu 400 projeyi bulamazsın. Belediyenin bir katalog, kitapçık bastırarak bu projeleri belgelemesi gerekir. Basın aracılığıyla toplumla paylaşması gerekir. Siyasi Partilere ve STK’lara göndermesi gerekir. Muhalefet ediyorsunuz alın bakın belediyemiz neler yaptı diyebilmesi gerekir.

Bu belediye başkanı laflarla 400 proje yapıyor. Camiye tuvalet tamiratı, cadde kenarına dört basamaklı merdiven yapmak proje olarak değerlendiriliyor. Bunları proje saymak hiç de doğru değildir. Belediye Başkanının yüz bin hastalığı var. Al Baraka ile anlaşarak belediye yüz bin kredi kartı dağıtacak ve Esenlerliler bundan yararlanacak denildi. Kart sahibinin de ayrıca bireysel sigortalı olduğu bir kart verilecekti. Hiçbir işe yaramaz bu karttan banka benim adıma da çıkarttı. Daha sonra inkar ettiler, yüz bin kişi dağıtılacak denilen kartı iki üç bin kişiye zor verdiler. Ancak hiç işe yaramayan bir kart oldu.

73 TRİLYONLUK BORÇ HİZMETTEN KAYNAKLANAN BİR BORÇ DEĞİL... 

İşleri yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Her şeyi abartarak on katı göstererek halkı kandırmaya çalışıyorlar. Esenler’i borç ile yönetmeye çalışıyorlar. 139 trilyonluk bütçesi olan bir yerde 73 trilyon borç yapıyorlar ve sonra borç umurumda değil diyorlar. Kimse kimseye karşılıksız olarak, bedel ödetmeden borç vermez. Biz korkuyoruz yakında belediye eskiden olduğu gibi çok zor durumda ve aciz kalacak. Öyle bir aymazlık içindeler ki borçla iş yapmanın finansal maliyetini hiç düşünmüyorlar, görmüyorlar. Borçların kaynağı ise hizmet değil tamamen israftan kaynaklanıyor. Bu 73 trilyonluk borç asla hizmetten kaynaklanan bir borç değil.

SEN REKLAMCISIN, ŞOVCUSUN, TELEVİZYON ÇOCUĞUSUN... 

Belediye bütçesinden 7 trilyon reklama harcanmış. Belediye başkanına Sen reklamcısın, şovcusun, televizyon çocuğusun deniliyorsa diyenler hiç de haksız sayılmaz. Bu milletin parasını har vurup harman savurmaya hiç kimsenin hakkı yok. Böyle harcamaya da hakkı yok. Belediye başkanı ve Belediyeyi yönetenler Esenler’i mahvediyor, borç batağına sürüklüyorlar.

BASININ BASKI ALTINA ALINMASINI DA KINIYORUZ... 

Bu ve benzer gerçekleri yazan basının baskı altına alınmaya çalışıldığını duyuyoruz.  Basının baskı altına alınmasına da karşıyız. Basın gerçekleri özgür habercilik anlayışı ile tabiî ki yayınlayacak, yayın yapacak. Yayın yapmanın engellenmesi çok yanlıştır. Belediye Başkanı da basını baskı altına almaya çalışmamalıdır. Biz böyle baskıcı bir durumu, basının baskı altına alınmaya çalışılmasını kınıyoruz."

Toplantının sonunda SP İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya yerel basın temsilcilerine partilerinin " Objektif ve seviyeli hizmet kalitesi ile taktir ve taltiflerini topladıkları" için plaket vererek basın hayatında başarılarının devam etmesi dileğinde bulundu...








 
 

Hiç yorum yok: