9 Şubat 2017 Perşembe

COĞRAFYADA ILIMLI İSLAM PROJESİ ÇÖKTÜ


Çift kutuplu dünya doksanlar başında çökünce iki binler başında yeni dünya düzeni başlığında tam sömürücü bir sistem lanse edildi. Uygulamaya geçildi. Bu sistem emperyalist girişimlerle özellikle enerji bölgelerine kaydırıldı. Çağın geçerli enerji kaynakları İslam ülkelerinin topraklarındaydı. Oraya kadar uzandı semin eli.  
 
Yeni dünya düzeni, global dünya, küresel sermaye derken tek kutuplu yeni dünya düzeni kavramı çöktü yeryüzüne. Ve yeni dünya düzeni çökmeye yakın öyle veya böyle kendi kaderini kendi tayin etmiş İslam ülkelerinin içişlerine müdahale planları devreye sokuldu. Mezhepti, ırktı, terördü, tirandı diyerek ilk terör örgütleri hortlatıldı. Derken ortak paydası İslam ve payı ılımlı İslam projeleri olan bir kalkışma Arap baharı adıyla devreye sokuldu.
 
Yeni dünya düzeni ılımlı İslam projelerini yürütecek çok uluslu işbirlikçilerini de hareketlendirdi. Dini figürlerin siyaset yapması, siyasi fikirlerin dini motiflerle işlenmesi, uygun düşenlerin ise dine kapılanması için acayip finansal kaynaklar yaratıldı. Bu sayede uydurma ılımlı İslam anlayışı itibar kazanırken antikapitalist ve antiemperyalist direnç yeni modele düşman kaydedildi.
 
Çamur atanın eli kirlenir, atılan çamurun izi kalır ama kirlenmez. Kimse on yıllarca böyle çamur batak durum göremedi…
 
Öyle siyasi analizler ve dini saptırmalarla öyle bir model yaratıldı ki ılımlı İslam modeli Kuzey Afrika'dan Ortadoğu'ya kadar uzadı. Bahar azgınlaştı. Popülist ve agresif formatta dinle buluşan bu uzanışın yörüngeleri koordinat landı. Ve yol göstericileri Müslüman olsun olmasın dinden sayıldı. Planların tutmayacağını, programın yürümeyeceğini söyleyenler, bu yöndeki söylemler din dışı ilan edildi.
 
Ilımlı İslam ve bahar denile denile tüm İslam ülkelerinin iktidarları bir bir yıkıldı. Rejimleri değiştirildi. Yönetimler dinci kesimin zibidilerine bırakıldı. Sonuç tüm İslam coğrafyası dinci terörün eline düşmüş bölgeler olarak anıldı, anılıyor.
 
Yeni yönetimler ahaliyi milleti göçebeye döndürdü. Ayırdı kayırdı. Eski yeni onların üzerine de geldi emperyal güç. Ülkeler bölünüp parçalandı. Hakkıyla yönetilemeyen memleketler çoğaldı. Yeni haritalar çizildi.
 
İcazeti gayri Müslüm emperyal egemen güç, halifesi büyük sermaye, temsilcileri dinci provokatörler olan ve zavallı Müslüman ülkelere dayatılan ılımlı İslam düzeni de çöktü. Bahar kara kışa döndü.
 
Yeni dünya düzeni çöktü, Arap baharı, ılımlı İslam hülyası ve büyük Ortadoğu projesi de çöktü. Yaklaşık on küsur yılda bölge yaşanmaz hale geldi getirildi. Detayları bol yürek yakan bir çizgide tüm dünya İslam'a karşı kutuplaştırıldı. Kendi dinine din düşmanlığı yapanlar türetildi.
 
An itibariyle dışarıda yağmur yağıyor ve zavallı Arap kızları şu fakir memlekette camdan bakıyor. Bıçkın delikanlıları ise parklardaki kamelyalarda nargile çekiyor, selfi çekiyor. Daha ne olsun.
 
Bu gidişle bu coğrafya artık 2020’ler ve sonrasında dini ve siyasi zaruretten sayılacak ve yapılacak iç savaşlar ve yeni paylaşım savaşlarının hakimiyetini sürdüreceği bir arena.
 
Arena, hangi gladyatör ve garantör ülkeleri de içine çekecek zaman gösterecek…

Hiç yorum yok: