26 Ocak 2017 Perşembe

TEORİK EZBERCİLİĞİN ÜÇ BOYUTU

TEORİK EZBERCİLİĞİN ÜÇ BOYUTU
 
Sözde teokrasi mücahidi teorik ezbercilerin, teokratik düzen dayatan üst başlıkları daima doğru zamanı yıkmak, donatılan alt başlıkları ise doğru yolda direnmeyi hedefinden saptırmak ve milleti resmen yanıltmak amaçlı atılıyor sanki. O üç boyutlu yanılgıların başka başka hayranlıkları da doğurduğu, doğuracağı bilinircesine bir yarış. O yüzden özellikle rüzgârın tersine döndüğü anlarda en korkulması gerekenler işte bu teorik ezbercilerdir…
 
Onurlu bir duruştur alicenaplık. Lakin alicenaplık bile her şeyleri elde etmek için her şeyi yapmayı hoş görmez hor görür. Bu teokrasi şakirdi teorik ezberciler ise her şeyi ele geçirmek için her şeyi boş görürler. Hele hele üç boyutlu düzenekte fırıldak gibi yemin bozarak harcıâlem şartlanırlar. Hoş şartı şurtu, abdesti namazı bir yana Nisana şurada ne kaldı ki. Karamanın koyunu dereyi geçebilecek mi görülecek. Sonradan çıkar oyunu ise, bahar yaza durduğunda anlaşılacak. Yakın temas, sıcak temas o zaman hissedilecek…
 
“1 Mart 1924 günü Büyük Millet Meclisi'nin beşinci çalışma yılı dolayısıyla verdiğim söylevde şu üç noktayı özellikle belirttim.
 
1-Ulus, Cumhuriyetin bugün ve gelecekte bütün saldırılardan kesin ve sonsuza kadar korunmasını istemektedir. Ulusun isteği cumhuriyetin denenmiş ve olumlu sonuçları görülmüş olan bütün ilkelere bir an önce tam olarak dayandırılması şeklinde ifade edilebilir.
 
2-Ulus kamuoyunda tespit edilen eğitimin ve öğretimin birleştirilmesi ilkesinin bir an önce uygulanmasını gerekli görüyoruz.
 
3-Müslümanlığın yüzyıllardan beri yapıla geldiği üzere bir siyaset aracı olarak kullanılmaktan kurtarılmasının ve yüceltilmesinin şart olduğu gerçeğini de görmüş bulunuyoruz.”
 
Gözde teorik ezberciler on yıllardır bu üç ana hatta üç boyutlu tam gerici teorileri ürettikçe ürettiler. Paralel destekli iktidar olunduğunda da yılların suskunluğu ağır ağır bozuldu. Kıvamına gelindiğinde ucuna bucağına teokrasi temelli teoriler bir bir ışınlandı. Sert teokratik temellere dayandırıldığı gizlenen her çıkış, üzerinde yeterince kafa yorulmamış basmakalıp bir muhafazakârlığa kapı araladı. Milletçe sağa yaslanılan ve eğrisi doğrusu denklenmeden yapılan her şey son on yılların çağ ötesi çılgınlığını son noktaya taşıdı.
 
Teokratik düzen heveslisi teorik ezberciler, sözde demokratik çıkışlarla yaşamsal her şeyi her fırsatta teorik teokratik ezbere bağladılar. Kerameti kıyameti bir birine karıştırdılar. Önce özellikle bu üç şeyi korumak sonra direkt düzenlemeler çerçevesinde bozmak üzere üçten beşe her şeyi teokrasiye dayandırdılar. Tüm üç boyutlu kaotik durumları ise hangi sol ise o sola endekslediler. Şu fakir memleketin alicenap milletini ezelden ezberden yekpare girişimlerle yalandan ileri demokrasiye, yani üç boyutlu teokrasiye inandırdılar.  
 
Yani doksan yıl öncesine döndürülmüş oldu şu garip memleket. Bir asırlık gerileme kimsenin derdi değil. Dünün bugünden bugünün dünden hiçbir farkı kalmamış ortada zerre kusur yok.  Teorik ezbercilerin teokratik taarruzları aynı pervasızlık içinde rejime-sisteme varmış karşı duran yok. Hep aynı yalan, talan ve dolan, kananlar da deli dolu. Cumhuriyet tarihini yok etmeye yönelik bir teokratik teorik ezbercilik var, önemseyeni hiç. Tarih maarif, din iman tanımayan bir softa hayranlık tarif ediliyor, saf durup ipine sarılan çok.
 
Sonuç itibariyle yüz yıl önce oynanmış tüm yerinde paylaşım oyunlarını tersine çeviren,  yedi düveli denize döken, ezber bozan, emperyalizmi hüsrana uğratan, egemenliği kayıtsız şartsız millete veren o Kutsal İsyan’a, isyancılık öğütleniyor övülüyor. Teokrat dağıtım kanallarından rejime düşmanlık yükleniyor, teorik ezbercilere armağanlar üstüne armağanlar veriliyor, hani benim ki diyenler sıraya geçmiş.
 
Son günlerinde iflasın eşiğinde yerinde sayan şu fakir memleket, üç boyutlu kandırmacaların eşliğinde karanlığa boyanıyor. Karaltının içinde yer almış tüm teorik ezberciler de geçmişin tüm ayak izlerini silmeyi baş görev kabul etmişler. Demokrat tavrıyla teokrat köktenci tuzak formüllerle hala memleketin sacayağı üç noktaya bindirdikçe bindiriyorlar. Dolmuşa gelmenin sonuçları ise ortada. Elbette durum bu olur.
 
Mütemadiyen her şeyi elde etmek için her şeyi yapmayı öngörmek, gerisingeriye teokrasiye özlemin resmen dışa vurumu. Hemen her şeyi elden çıkarmak bir yana cumhuriyetin temel değerlerine dokunmak ise aslında bindiği dalı kesmek. Bu gün genel geçer akçe görünenteokrasi mücahidi teorik ezbercilerin, teokratik düzen sunan üst başlıkları, yarın turnikelerde geçmez ise hangi başlığa sığınılırsa sığınılsın üstleri kırmızı kalemle çizilir.
 
Teorik ezberciler biliyorlardır muhakkak;  tarihe oyun oynamak kara gözlüklerle üç boyutlu film izlemeye benzemez…

Hiç yorum yok: