2 Ocak 2017 Pazartesi

PARALI GURKA DİNCİLER…


PARALI GURKA DİNCİLER…

İnsanlık tarihinde insanlığı paralayan böylesi dehşetengiz bir dincilik görülmemiştir kesinlikle. Ve bu yüce dine de asla yakışmamaktadır dini siyasete, siyasete dini bulaştıran görüntüler. Veya pek az görülmüş, görülür görülmez de icabına bakılmıştır. Ancak son yıllarda cephe genişleyip, sınırlar akıl dışı genişletildiğinden dur durak biraz zor olacak gibi…

Çünkü son yıllarda resmen tüm Tek Tanrılı dinlere takıntılı bir güruh yetiştirildi. Varsa yoksa benim dinim, bizim dinsel doğrularımız kapsamında bir dini bilinç kurgulandı. Öyle ki din açlığı çeken yığınlara kendi dini içindeki dincilere bile iflah olmaz düşmanlık hisseden bir din anlayışı benimsetildi. Dinsel erozyona açık yörelerde bölgelerde ise din dayanaklı isyanlar körüklendi.

Hal böyleyken on yıllardır birileri çıkıp da dinimize imanımıza söven, kutsalımıza dokunan, canımıza malımıza kastedenler her kimse Müslüman olsalar bari diyemedi. Bu nasıl Müslümanlıktır diyerek çıkışamadı. Hatta meydan resmen paralı gurka dincilere ve onların yaydığı kurgu dine bırakıldı. Belki de din tüccarlarının ve para baronlarının işine geldi bu durum. Kurgu dinin kurgu dincileri, din kurgulu siyasetin siyasetçileri ve emperyal destekleyicileri büyük olasılıkla işlerin bu hale geleceğini en baştan biliyorlardı.

Önceden biliniyordu veya bilinmiyordu ama sonuçta sınırlar dışında yaşananlar içeriye sıçradı.  İçeri sızan veya hazır kıta bekleyen yıllarca beslenenparalı gurka dinci örgüt mensuplarınca dinci anarşi hortladı, hortlatıldı. Koca yıl sürdü. Hatta yeni yılın ilk saatlerini bile boş geçmedi bu besleme paralı gurka dinci güruh. Şu güzel memlekette daha çok acılar çektirileceğinin sinyali verildi.

Ortalığı kan gölüne çeviren bu paralı gurka dinci terör örgütlerini ve paralı kukla teröristleri besle kargayı oysun gözünü emsali peydahlayanlar öncelikle parayı basanlar sonra da paralı gurka dincilerdir. Hatta devleti idareyle mükellef kılınanlar bile zamanlı zamansız bu paralı gurka dincilerin sapkın yolunda gitmeyi, kendileri gitmeseler de toplumca gidilmesi gerektiğini teşvik etmişlerdir. Anarşizmin çapının genişledikçe genişlediği görüldüğü halde din gurkalarını desteklemişlerdir.

Yani on yıllardır ihtirası tepe yapmış hâkim gücün güdümünde yüce din, paralı gurka dincilerin ve özellikle devşirme paralı gurka dincilerin akla ziyan fetvalarıyla bozuldu. Çıkış yolu aranmadı hiç. Yıllar içinde dine verilen zarar görüldü ve lafta onarılmaya çalışıldı. Ancak olması gereken din budur, böyleydi böyledir tarzında çarpıtmalarla bu günün dinci anarşistleri çoktan eğitilmişti.
Ayrıca dine yakın geniş halk yığınları bu devşirme paralı gurka dincilerin, büyük din âlimleri olduğu zikredilerek resmen kandırıldı. Zilliyetine bakılmadan, art niyetlilik fark edilmeden, er veya dişi ağlama duvarını kullanabilen, kurgu dinde uzmanlaştırılmış bu devşirme paralı gurka dinciler ve yerli yamakları memleketi kuşattı. Dört bir yanda emperyal dünyanın çıkarları doğrultusunda, egemen sermayenin finansıyla dini konferanslar veriyorlar, bu amaçla kurulmuş yazılı medyada makaleler yazıyorlar, yandaş görsel medyada özel programlara çıkartılıyorlardı. Kalın ciltli kitaplar bastırıyorlar ve bedavaya her önüne çıkana dağıtıyorlardı. Apaçık kurmaca bir din satıyorlardı.

En acısı emperyalizmin uşağı,  kapitalist sistemin paralı kuklası, bu devşirme paralı gurka dincilerin ve yerli paralı gurka dincilerin uydurduğu din, gerçek din budur namına toplumun kılcal damarlarına dek zerk edildi. Masum insanlar kurgu dinle resmen zehirlendi.

Din adına zehirleme operasyonları ardı sıra sürerken kimseler bu devşirme paralı gurka dinciler kimdir, neyin nesidir sormadı. Sormak isteyenlerin de önü kesildi sordurulmadı. Bu devşirme daltabanları kimseler yargılayamadı. Oysa devşirilmiş paralı gurka dincilerin açık seçik kime hizmetçilik ettikleri apaçıktı. Bu açık seçik durum bile görmezden gelindi.

Daha neler neler görmezden gelindi. Devşirme paralı gurka dincilerin tamamına yakını iki isimli ve iki soy isimliydi. Yani bu din paralayıcılar yerine göre bir yerli ve bir de ecnebi isim ve soyadı kullanıyorlardı. Bunların hepsine tıpkı basım yüceden yüce bir tılsım değmiş, değer değmez de değerlenmişler ve anında safi sufi,  dişi erkek pufidik dinci kesilmişlerdi. Lafta öyle sevilmişlerdi ki hangi milletten oldukları hiç önemsenmiyor, milletten sanılıyorlar, daha doğrusu ümmetten sayılıyorlardı.

Şu fakir memlekette yıllarca gerçek dinin kalesi o misyon bu misyon tarafından yıkılmamıştı. Ancak ayni misyonun paralı gurka devşirme dinci seyyahları, misyonerleri sayesinde tuğla tuğla sökülerek hırpalanıyordu. Gizli amaç önce cumhuriyete endeksli dini gelişmişliği geriletmek sonra da ulus devleti yıpratmaktı aslında.

O yüzden bu devşirme paralı gurka dinci misyonerler her sohbetlerinde fırsat yaratıp ulus devlete çakıp çakıştırıyordu. Hâkim irade destekli bu çapsız çıkışı da masum inananları aldatmak için yaymaya çalıştıkları kurgu dinin uydurma prensiplerine bağlıyorlardı. Ulus devlete yönelik haksız yakıştırmalarla taraftar keskinleştiriyorlardı. Yani kurgu dini de yedeğe alarak böl parçala yönet yöntemi işletiliyordu.

Mistik gelenek repertuarı yüklenip görücüye çıkan bu paralı devşirme gurka dinciler şıpsevdi misali ilahi aşka gark olur olmaz anında din değiştirdiklerinden dem vurarak izleyenleri de alnından vuruyorlardı. Yalandan gözyaşı sağanaklı bu ulvi hidayete ermek faslından sonra ise hissettirmeden özlerine dönüp gâvurlaşıyorlardı. Ama adı sohbet özü toplu hipnoz olan, din motifli Avrupai tarzlı bu şölenlerde kimse perdenin arkasını göremiyordu, tehlikeyi sezemiyordu. Gerçi bir sorgulama arzusu da yoktu. Kutsal tastan, altın kaptan beslenmişlik gereği marş, bayrak, toprak, sınır tanımaz bir dini pencere ayarlanıyordu. Rüzgâra sırtını verenler dünya dinlerinin hepsine düşmanlaştırılıyordu. Tüm katıksız saflaşmalar din ve ahlak dışına taşıyordu. Ve bu nasıl biçim bir hidayete ermişlik, hidayet bulmuşluk araştırmadan illüzyona kapılanlar, cehalet derecesinde diyet ödemeye koşullandırılıyor ve cihata heveslendiriliyordu.

Paralı gurka devşirme dinciler sözde bu güzel dinin tüm güzelliğini dünyaya anlatıyorlardı. Ama tek dünya tanıyorlardı para dünyası ve paraya tapıyorlardı. Şu fakir memleket ve memleketin din fakiri garipleri de bila bedel onlara hizmet ediyorlar ve neredeyse tapınıyorlardı. Her kuytuda, köşede, köşe başında mantar gibi biten ve ortalığa ulu orta serpiştirilen bu devşirme paralı gurka din parlatıcılarının, bu hep çift isimli şarlatanların, yanardöner hizmetçiler sınıfından pespayelerin maskesini düşürmeye kimseler yeltenmedi. Batı Dünyası bu tür, türdeş tehditleri, boş zırvaları sınırları dışında tutarken, resmen bâtıla kapı aralayan üçüncü dünya ülkelerinde ise emperyal sömürünün esenliği için devşirme paralı gurka dinciler kullanılıyordu. Ayrıca içten dışa din odaklı batı düşmanlığı körükleniyordu, fişekleniyordu. Düşülen kuyu öyle karanlıktı ki bilimsel düşünce ve çağdaş yaşam şeytani boyuta çekiliyor, resmen şeytanı gösteriliyordu.

Bu yerli ve yabancı ismi birlikte kullanan paralı gurka devşirme din bezirgânları ve yerli işbirlikçileri ümmetçilik bazında arabesk bir modele köleliği on yıllarca cilaladılar.

Nedendir, nedeni hangi ilahi güçtür anlaşılmaz biçimde bu dine geçen paralı gurka dinciler, devşirme dinciler anlaşılmaz derecede anında âlim kesilip yerli ulemaları bile hizaya çekiyorlardı. Hem de paralı gurka dincilere bile din dersi veriyorlardı. Kimse çıkıp muhterem sen kimsin, neyin nesi kimin fesisin sormuyor bu devşirme emperyal paralı gurka dincilerin plastik din satma eylemine çanak tutuyordu. Sanki bu sarık altına gizlenmiş, örtü altına saklanmış gözü de gönlü de doymaz güdüklere, sahte güler yüzü zübüklere kalmıştı yüce din. Bozuldukça bozuldu.Ve devşirme dinciliğe sığınıldı. Din tabanlı yaratılan boşlukta kıvranan millet hâkim dini düşünceye ve kurgusal iradeye boyun eğdi ve biat etti. Öyle ki hayatı din odaklı gören millet himmetten vaz geçti ve kime olduğunu unutarak bilmeden resmen ümmetleşti.

Dinin izahı izanı on yıllarca paralı gurka dincilere ve devşirme paralı gurka dincilere kaldığından kıble şaştı. Bu çağda dinsel kargaşa ve mezhep kavgaları başlatıldı. Ve kardeşler coğrafyası bu kıble şaşkınlığı yüzünden kana bulandı. Kini bu topraklara yayan, devletleri bu aşamaya getiren bu devşirme paralı gurka dinciler ve onların yetiştirdiği yerli yabancı paralı gurka dinci terörist örgütler kana doymadı. Bu bereketli topraklar her dinden misyonerlerin cirit oynadığı, ortalığı karıştırdığı, teröre zemin hazırlayacak kaos planladığı, krizler projelendirip proglamladığı bir cehenneme döndürüldü.

Şimdi böylesine feci bir atmosferin oluşmasında direkt pay sahibi olan paralı gurka devşirme dincilere, çift isimli, çift soy isimli soysuzlara terör ve din adına tavsiyeler vermek, reçete önermek düşmez de kalmaz da. Lakin meydan yine onlara bırakılmış gibi.

Gün ortalığı kasıp kavuran kıyametler kopartan bu paralı gurka dincilerin dinden bertaraf edilmesi günleridir…

Hiç yorum yok: