12 Ocak 2017 Perşembe

DOST MECLISI KURULDU

DOST MECLISI KURULDU

Büyük Millet Meclisi öyle bir meclis ki bir devlet kurmuş ve milletine en layık yönetim şekli cumhuriyeti ilan etmiş. Öyle başka meclislere hiç benzemez Kurucu Meclis. Meclis gibi meclistir.

Dünyada ilktir, tektir ve şimdiye kadar da asla yıkılamayandır…

Dost meclisi de öyle bir meclis ki yalanı olmayan, dostluktan şüphesi olunmayan, gerçek duygularla yüklü bir meclistir. Öyle herkes giremez ve yeryüzündeki temsili meclislerin de hiç birine benzemez.

İlk ve tektir, asıldır ve asla yıkılmayandır…

Yaş aldıkça yıllanmış şarap gibi demlenen, demlendikçe dinlenen, dinlendikçe olgunlaşan dostluklarla kurulur dost meclisi. Meclisi de, dost meclisini de kıymetlendiren her türlü şart ve koşullarda yaşanmışlıklardır.

Mecliste asla kolay kolay unutulmayan, yakalanmaz dostluklar vardır, bir ömre bedel. O yüzden dost meclisinden sayılanların başına hiçbir kötülük gelmesin istenir, dualar edilir.

Öyle anlar olur ki her türlü sıkıntı bir yana bırakılır geçen yıllar tekrar tekrar gözden geçirilir. Tatlı bir muhasebe için de saatler az gelir, artılar eksiler değerlendirilir. Ve gerçeğe ulaşılır.

Gerçekte gelecek yaşam bir avuç arsızın elinde şekillenirken, dayatılan hayat şekil şemal sıkıntısını her saniye hissettirirken her şey bir kenara atılır bazen.

Dost meclisi kurulur Dost Meclisine sığınılır.

Şimdilerde Büyük Millet Meclis artık iş başındadır. Kendine göre kanunları vardır. Bu kanunlar yetmez ise tasarı halinde yenileri konuşulur görüşülür. Yeni yol güzergâhı çizilir. Veya eskiler yeniler harmanlanır yeni nesillere yol gösterilir. Hayat örneklenir. Sözde yenilenme insana huzur getirir. İnsana güç gelir, kuvvet gelir mutluluk verir. Sonra gülünür eğlenilir mutlu olunur.

Hayattan başkaca beklentimiz nedir ki güzellikleri yakalamak, biriktirmek, birikenleri de geleceğe aktarmak. Ama olmuyor nedense, olmuyor.

İşin sonu Dost meclisinde başka, Büyük Millet Meclisinde bambaşka görünüyor. Sanki başka bir yerlere gidiyor, gidiyoruz.


Dost meclisleri üzülür, düşmanlar güler, dostlar böyle derde gülünür mü…

Hiç yorum yok: