6 Şubat 2018 Salı

ŞEMİNDEN ŞAMINA CHP’Yİ ELEŞTİRMEK…

ŞEMİNDEN ŞAMINA CHP’Yİ ELEŞTİRMEK…

Yarenlikleri üyelikleri zaten yok. Ayrıca yerelden genele ömürlerinde bir kez olsun CHP’ye oy vermemişler. Yer yarılıp dağları denizleri yutsa da, ölseler de vermeyecekler. Ama kırk yıllık partiliymişlercesine atıp tutuyorlar. Sakınmadan savurup duruyorlar. Sözde iyilik babında önerilerde, önermelerde, yönlendirmelerde bulunuyorlar. Söz sadece onlara kalmışçasına abartıyla eleştirip, göze sürmelik akıllarınca doğru yolu gösteriyorlar.

Ne yol yordam göstermesi. Bu bulunmaz hint kumaşlarının, arap ipeklilerinin topu aslında içten içe bir kinle ve başka başka nice nedenlerle, hatta en küçük nedenlerden ötürü dahi, dâhiyane çaktırmadan saldırıyorlar. Sallıyorlar. Salvoluyorlar. Çekinmeden utanmazlıkla olan bitenle alay ediyorlar. Sözde yorum yapıyorlar. Yaptırılıyorlar.

Bunlar öylece ve nereden geldikleri besbelli, kuşkonmaz bir rahatlıkla tarafsız görüntü ve çakma imaj çerçevesinde CHP’yi ve CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nı rotu çıkmış, sağa yalpalayan dünya görüşüyle yerden yere vuruyorlar. Bu bir kısım köşe yazarları, lafta siyaset uzmanları, külahlı sosyal medya dümbükleri ve mevcut iktidar silahşorlarına çıkıp da kimse size ne demiyor. Diyemiyor. Size ne CHP’den, babanızın partisi mi? Kaç kere oy verdiniz de bu hakkı kendinizde görüyorsunuz. Verecek misiniz veya. Durduk yerde dört koldan, kırkayak niçin saldırıya geçtiniz. Soramıyor.

Bu fırsattan yararlanan saldırganların topu ahlak ve din dışı, bilim ve akıl ötesi taptığı veya hegemonyasına girdiği lider ve siyasi parti ağzıyla laf geveliyor. Tek adam, tek dil, tek yürek sıradanlığıyla, atmosferi kirletiyorlar.  Bol kepçeden esiyorlar, gürlüyorlar. Her yerdeler. Esenlerde, esen esmeyen yerlerde, daima atış alanındalar. Sanal âlemde, sosyal medyadalar. Oradalar, buradalar.

Sıradandan berilik bu alimlik, beterin beteri bilgiçlik taslamalar bir süre daha bu hızla devam eder. Azalır ama kesilmez. Yeni gelişmeler doğrultusunda anlık çıkışlarla yeni yeni programlar dizayn edilir. Son on yıllarda ortaya çıkmış bu ahlak yoksulları, bu dinci bezirganlar sanki pek taraf değillermişçesine CHP’ye düşmanlıklarını her platformda kusarlar. Üstelik nakte endeksli nakkaşlar edasıyla. İpek dantel dokuyarak, acımasızca dokunarak ve kendilerini en bilirkişiler olarak pazarlayarak.

En baba CHP’lilerde safça, bu politika pazarlamacılarını şimdi hangi değerli ürünü piyasaya sürecekler diye bir güzel dinlerler, izlerler. Hem de CHP şöyle büyük parti, ulu çınar, böyle muhalefet, iyi ve iddialı muhalefet iktidarın da isteği ve temennisidir yalanlarına kanarak. Göz sıkışınca dökülen timsah gözyaşlarına aldanarak. Ayrıca bu tiplerin CHP tam tamına iktidar alternatifi olsa kudurmayacaklarmış havasına inanarak. Estirilen sözde ileri demokrasi rüzgârına kapılarak.

Hiç düşünülmez bu kendini bilmez şaşkınlıkta, şeminden şamına CHP’yi kimler niye eleştiriyor…

Hep onlar. Sanki koca memleketi kinci dinci iktidarın emrine bunlar vermemiş gibi, çizdikleri renkli çerçeveye karanlığı boca etmemişler gibi. Üstelik mevcut iktidara karşıtların, yazanın, çizenin, direnç gösterenin gözaltına alınıp, hapsine en baştan hepsi tepki koymuşlar gibi.  Üç maymunu hiç oynamamışlar gibi. Memleketin ikiye bölünüp, kamplaşmasına zemin hazırlamamışlar, namaz kılmalara güvenip toplumun bir kesimini diğer kesime düşman kılmamışlar gibi. Halkoyunda, milletin gözünde sütten çıkma ak kaşık olmayan birilerini yükseltip, garip CHP’lileri düşürmemişler gibi. Derviş edasıyla kılığına kıyafetine bakıp, akara bakara gıybet edip mevcut iktidara oy devşirmemişler gibi. Son yıllardaki açlık sınırı, hız kesmeyen zam zulüm işkence bir yana, son günlerdeki Ortadoğu ve savaş batağında memleketin iyice yalnızlaştırılmasının, al bayrağa sarılı yiğitlerin günden güne yürekleri dağlamasının tüm suçu sadece CHP’ninmiş gibi. CHP’lilermiş gibi. Eleştir ha eleştir.

Bu beleş kargocular kimler, kimin vagonlarına kargo taşıyorlar. Ortamın alaca karanlığında hala CHP’yi olabildiğine değersizleştirme, alabildiğine yıpratma, bu algı operasyonları niye. Onca yapılan yolsuzluğa uğursuzluğa aldırmaksızın bu ne haksızlık. Deminden damına CHP’yi yine kimler niye eleştiriyor, hiç düşünülmez…

Bu yerden bitmeler yerden göğe toptan haklılar. Haklılar çünkü CHP babalarının partisi değil. Kendilerinin hiç değil. Olmadı. Asla CHP’li olamazlar olmasınlar da ayrıca. Bu karalama ve ortalık karıştırmalara sebep rahatsızlık sanki sağdan oy ve kadro devşirilmesi. Sıkıntı buysa boşuna. Bu sağdan oy ve sağcı kadro devşirilmesine hiç de gerek yok. Getirisinden çok götürüsü var zaten.

O yüzden herkes haddini bilecek. CHP’liler her türlü sığ ve sağ despotizmin, ciddi ve yapıcı tartışmayı bitiren demagojinin karşısında cesaretle duracak. Oy avcılığı ve halk avcılığı yapan haddini bilmezlere adalet öğretilecek, hakkaniyet ölçüsünde had bildirilecek. İlerisi gerisi yerlisi yabancısı susacak. Parti eleştirilecek ise eğer gerçek CHP’liler eleştirecek.

Ve CHP de kendisine yakışanı yapacak. Sınıf temelli siyaset üretecek. Gerçek bir sol parti olacak. Sonrası yok. Bu kadarı bile millete ve memlekete yeter…

Hiç yorum yok: