26 Mart 2021 Cuma

ng-TOPRAK ANA, AFFET BİZİ...

 

ng-TOPRAK ANA, AFFET BİZİ...

 

Pandemi açıktan açığa gösterdi, bataklığı sivrisinekten temizlemek için bataklığı kurutmak gerekir. Geçici çözümler yerine kalıcı, kökten temizlik ancak kurtuluşumuz olur.

 

Dünyanın da kökten bir temizliğe ihtiyacı vardır, doğa bunun sinyallerini bize acı bir şekilde vermekte. Tarihe geçecek hatta okullarda ders olarak okutulacak günlerden geçiyoruz.

 

Tarımla başlayan temizlik ancak devamlılığımızı sağlar. Sağlıklı bireyler, sağlıklı toplum ve mutlu dünya.

 

Sanayi devrimi ile başlayan sanayileşme ile tarımdan uzaklaşma, zaman içerisinde kapitalist devletler tarafından desteklenmeyle devam etmiş, insanlara tarımdan el,ayak çektirilmiştir. İşçi sınıfı kazandı gibi gözüksecde insanlık özünü kaybetmiş, toplumlar sosyolojik anlamda büyük değişim göstermiştir. Tüm insanlık medeniyet adı altında sınıf atlamıştır fakat çöküş yavaşça başlamıştır. Çeşitli sınıflar oluşmuş, çatışmalarda beraberinde gelmiştir...

 

Savaşların çıkma sebebi genelde para için olmuş, sömürgeci ülkeler güçsüz toplumların canavarı olmuştur, olmaya devam etmektedir...

 

Tarih kitaplarında okuduğumuz olayların sonucunu mu yaşıyoruz yoksa, diye düşünmeden edemiyorum. Yolun sonuna mı geldik diye düşünürken belliki tekrar başa dönüp özümüze mi dönüyoruz.

 

Ağır ağır geldiğimiz sondan, hızlı bir şekilde başa dönüyoruz. Yaşamak için önce beslenmeliyiz, yanlıştan dönüp doğru beslenmek tabii. Son yıllarda genetiğiyle oynanmış tohumlar insanların da genetiğinle oynamıştır. Bilinçli yapılan bu değişiklik ve beraberindeki nüfus artışı insanları içten içe hasta ederken paraya olan bağımlılık insanları acımasız ve doyumsuz yapmıştır. Doğadan kopuş beraberinde insanı insanlıktan uzaklaştırmıştır. Ve nihayet gözle göremediğimiz virüs tüm dünyayı dize getirmiştir.

 

Doğayla daha barışık olmayı öğreneceğiz. İnsanın para kazanmak için harcadığı emek, şimdi toprakla buluşup bizleri vahşilikten de uzaklaşacaktır. Çok şey değişecek hem de çok. Geçiş dönemi sancılı olsa da bedelini daha kaliteli yaşam ile ödeyeceğiz.

 

Toprak ana bizi bir şekilde yine affedip kucaklayacaktır. Bir tohumdan binlerce ürün veren toprak ana bize yine şefkatini gösterecektir yeterki ona layık olmayı bilelim. Topraktan uzaklaştırılan çiftçiler bizi yine besleyecektir…

 

Toprak ana affet bizi. Özümüze dönüyoruz. Ne mutlu insanlığa…

Hiç yorum yok: