23 Mayıs 2019 Perşembe

HİLAFSIZ, İLAHİ KOMEDYA!

Giriş; Alt başlık, Sonun başlangıcı...

Böyledir kör siyaset. Taraflı tarafsız görmek isteyen herkes her şeyi görür ama politik polimciler işine geleni. Asla gerçeği değil. Sadece görmek istediğini. Sıklıkla görmezden gelirler. Bilmezden de. Yani bir İlahi Komedya'dır politik arenada oynanan. Tamamen tragedyadır siyasa kulvarında her kurgucu ve kuşkucu adım. Ve hesapsız adımlar sona yakınlaştırır.

Hele sözel ve görsel medyacılık. Medyacılar. Mandacılar. Yağcılar. Yağmacılar. Yalandan hava pompalayıp durup, durum kollayıp sağ gösterip sol vuranlar. Sol gösterip sağ vuranlar. Köşeye sıkışınca da çarçabuk kaçışanlar.  Topu komedya ötesi. İlahi komedyacılar. Sanki ilahi emir gereği has dur. Sus pus. Peşine yakın çekim sıvışma.

Yetersiz yeteneksiz girişmeler; Esti gürledi. Adam yerine koydu, koymadı. Falan filan...

Peki niye şu es vermeler, bu sebepsiz gerilmeler? Yüksek gerilim neden? Şundan;

Daha düne kadar pek de tanınmayan biri çıkıp yerel ve genel siyasi atmosferi dağıtınca siyasetin tarafları ve sözde medyanın tarafsızları apıştı. Çare kalmadığından veya on yılların alışkanlığından metezori bir birine yapıştılar. Artık niyet neyi kurtarmak ise. Ancak akışkanlık kayıp. Ondan herşey.

Üstelik kısa zamanda dünya alem tanınan bu kişi yaşatılan anaforu, çözülemez görülen siyasal muammaları Karadenize özgü analitik zekâ ile çözümleyince işin rengi hepten değişti. Açık deha örneği tüm saklı gizliler, ayıplar günahlar karton belgelerle ortaya dökülünce rakiplerinin yüz rengi de morardı. Kazanırız babında yenilenen seçim de kapıda. Ya tekrar yenilgiyle biterse beyinleri kurcalamaya başladı. Kısır saldırılar da bundan.

Gelişme; Sözde tarafsız bölge adamakıllı kuşatılınca, Hakan çekildi. Çektiler. Aldılar gerisin geri...

Yani on küsur yıllık programa,  programın ekran yüzüne hiç bir şey olmasa da bir şeyler oldu. Olduğu kesin. Bitime yarım saat kala  sahibin  emriyle ses nefes kısıldı. Ak ekran karardı.

Anlaşma on ikiye kadarmış ama konuk her attığını on ikiden vurunca ev sahibi huzursuzlandı. Oligarşik dayatmacılık tutulan tarafı belli etti. Program gözü tarafsız bölgeyi iğneli telle çevirdi. Rütbesi çoktan sökülmüş amiral gemisi de böylece battı. Meraklanılan misyon yarım kaldı.

Sonuç; Bu bal gibi taraflı, tarafsızın da çok yakında, Haziran sonrası ipi çekilir...

Ana fikir; Görünen o ki, bu İmam çakma defans, hoppa ofans tanımaz. Topunu ezer geçer...

Hiç yorum yok: