25 Mayıs 2019 Cumartesi

ÇARÇUR...

Yılbaşından bu yana memleket sorunlarına hiç odaklanılmadı. Sadece yerel seçimler. Sonrasında da İstanbul'da koltuğa hangi taraf oturacak meselesi. Haliyle çok oyalanıldı. Ekonomi patladı. Yine bir sürü kaynak çarçur edildi. Hele İstanbullunun parası hepten çarçur...
İmamoğlu 31 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten hemen sonra karton projelerle İstanbul'un iliğine kadar nasıl emildiğini, karton belgelerle gözler önüne serdi. Yirmi beş yıldır keyfekeder yönetenlerde ise anında isyan.
İsyana neden; "İstanbul'un israf düzeni, bütün kaynakları bir küçücük azınlığa paylaştırmaya dayanıyor. O kaynakları paylaşanlar arsızlaşıyorlar; ülkede bir gerilim havası hakim olsun ve kendi menfaatleri sürsün diye uğraşıyorlar..." saptaması.
Belgelerin hepsi Sayıştay raporlarından. Belediye sitesinden. Son beş yılda belediye borcu tam 4,5 kat artarak 6 milyar liradan 27,5 milyara çıkmış. Yıllık faiz yükü 8 kat artarak, 149 milyon liradan 1 milyar 155 milyona çıkmış.
Bütçe açığı 5 yılda 20 kat artmış, 216 milyondan 4 milyara çıkmış...
Sınırsız israf düzeninin faturasını ise 16 milyon İstanbullu ödüyor.
İstanbul'un seçilmiş Başkanı İmamoğlu; "Sizin hakkınızı çarçur ediyorlar. Cumhurbaşkanı ise cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, belediye başkanları hakkınızı çarçur ediyorlar..."
Çarçurun devamı için kıyasıya çalışılıyor; can yakacak raporlara erişim engeli. Önemli dosyalara ulaşım ertelensin diye meclis üyelerinin açtığı davalar. Gereksiz harcamalar yüzünden yıllık 750 milyon TL civarındaki zararın üstünü örtmeler. Hiç uygulanmayan fikir projelerine 226 milyon aktarmaları aklamalar...
Hiç zorlanmadan resmi kanallardan belgelendirilebilecek bir çarçur düzeneği kurulmuş. Elde kalsın derdiyle çırpınmalar.
Çal kanunum çal;“Fikrimi çalmaları mühim değil. Asıl mühim olan kendi fikirlerinin olmaması”. İşte bütün mesele bu.
Şimdi tüm bu kayıtlı belgeli çarçur düzenini değiştirebilecek bir seçim var Haziran'da.
Büyük olasılıkla İmamoğlu yeniden kazanacak ve Hazirandan sonra her şey çok çok güzell olacak...

Hiç yorum yok: