23 Mayıs 2019 Perşembe

BİR SEÇİM ÇALINMIŞ...

Mart seçiminin iptali, hakkedilmiş mazbatanın  geri alınması ve seçim yenilemesini kanunen haklı çıkaracak Gerekçeli Karar; bir akşam üzeri ajanslara düştü. Tıpkı yediye dört iptal kararı gibi. Hemen hemen aynı saatlerde. Ve az buçuk irdelendiğinde beklendiği yönde olduğu görüldü. Yani dağ fare doğurdu...

Bavullara sığmayan klasörler dolusu itiraza atıfta bulunularak bağıtlanan Gerekçeli Karara göre; öyle denildiği gibi oyların çalınmadığı da netleşti. Ancak gayrı kanuni bir emirle mazbata, kanunlar üstü bir talimatla resmen 'Bir Seçim Çalınmış' olduğu hukuken tescillendi. Yani bir kez daha mızrak çuvala sığmadı...

Açıkça Bir seçim çalınmış çünkü ikiyüzelli sayfalık aklı ve mantığı zorlayan bir hikaye yazılmış. Milli irade gaspını ifşa eden basit bir kurgudan ibaret topu. Yani gelecek nesillere ibretlik bir hukuk garabeti. Gerekçeli karar adıyla açıklamakta zorlanılan bir hilkat garibesi.

İptal kararı; kanunen seçme hakkının özüne müdahaleydi. Gerekçeli karar ise hukuki dayanaklardan yoksun olası bir müdahaleye daha teşvik...

Külliyen hukuksuzluk kokuyor her satırı. Sanki yine bir şeyler olmuş, fark yaratmayan bir şeyler var. Ve farkına varılamamış. Şeyler de gerekçe babında hukuki terimlerin sıralandığı fos bir manzumede karar kılmışlar. Yaptık ettiğe, yaparız ederize hizmetçilik yarışı akıyor her kelimesinden. Yani tam ikiyüzelli sayfa ama numunelik tek bir satır dahi gerekçe yok içinde.

Yarınlara sarkacak bu utanç sayfalarında, şer şerbetçilerinden etik dışı kıvırtmalar var. Öyle ki şerhler bile şeyhten haber bekler gibisinden marazi yapıda..

Sözde iptal kararına nazire yaparcasına yanaşmacı yağmacı izahatlar yığını. Ana hatları tırnak içinde; "Kamu çalışanı olmadığı halde sandık başkanı olarak görev yapan 754 kişinin görev yaptığı sandıkların 750 tanesinde AKP'li üye görev yapmış ve bu sandıklarda AKP 1.104 üye ile temsil edilmiştir..." Hakimlerin bir kısmında bu kanaat hakim.

Yüksek hakimler bu gerekçeli kararla birlikte seçimde hile hurda olmadığı, seçim sonucunu etkileyecek oranda bir kaçak göçek oy bulunamadığını da açık açık deklare etmiş oldular.

Elde kalan ise iptal ettik ama bilin bakalım neden iptal ettik fermanı gibi sıfır gerekçesiz bir karar kitapçığı...

Öyle ki gerekçeli kararda itirazcıların bütün iddiaları hiç gereksiz  yer almış. Sayfalar bu yüzden ikiyüzelliye dayanmış. Öyle elle tutulur, kanıtla sabit gerekçe bolluğundan değil. Yani hukuğa dayandırılmaya çalışılan bolca safsata. Kavram kargaşası. Bu arada eski karar da güme gider.

Peki sonuç, göz göre göre 'Bir Seçim Çalınmış' oldu...

İkinci mazbata savaşı ise Haziran sonrası. Ve yine bu Yeseka ile.

Çalar mısın, dalar mısın?

Hiç yorum yok: