8 Mayıs 2019 Çarşamba

SİKLON VADİSİ...

Yüksek hukukun yılın ilk iftarı öncesi alelacele daraağacına çekildiği, adaletin atalet kanunu ekseninde sıfırın altı işletildiği 6 Mayıs darbesi sonrası suya yazı yazmak devri kapandı.  Yazılmak devri açıldı. Konuşmak devri başladı. Çünkü pis darbeci yeseka yedilisi sayesinde siyasi atmosferde alçak bir basınç alanı oluştu. Yeryüzünün en büyük ve şahane, üç yanı çepeçevre Deniz yarımadası artık siklon vadisi...

Siklon kiklon ama karar top on. Şimdi silikonumsu suni iklimden beklenen bu kısır sağır alan çevresinde hızla dönen kaotik rüzgârların oluşturduğu her türden şiddet, faşizm ve mental fırtına.

Silikon vadisinden siklon vadisine formatlanan milli girişimcilik fantesizi bu. Bu emperyal ruhsuzluğun son hamlesi, pis yedili ortodokslaşması. Klişe milli 6 Mayıs darbesi. Sol tahlilde 6.filonun intikamı. Son tahmin yeni kıble tayini...

Siklon vadisinde siklamen mavisi kışın çiçek açar. Baharı müjdeler. Kendi çapında geleceği kurgular. Kuyusunun çeperi kadar hayata akar. Ancak hilebazların topunun hazirana kadardır ömrü. Ondan sonrası mutedil dalgalı malta siklameni...

Eskisi yenisi farketmez siklon vadisinde en devrimci politik eylemlilik hali darbelere direnmektir. Faşizme dayanmaktır. Bitmeyen kavgadır. Sika sika buraya kadarmış. Onu anlamaktır. Seçim geçim hikayesini yaşamaktır. Ve deneyimleyerek öğrenmektir; lambanın plotuna altı üstü bir tir değen de, anında yüksek kurullu 6 Mayıs darbesi.

O yüzden kir, pir, tir derken sanki hiç bir şey olmasa bile bir şeyler oldu ve 6 Mayıs yeseke darbesi geliverdi. Yesek yemesek babında yine yeniden siklon vadisi vaadleri peşten. Demek ki tam isabet tirler, tiranın canını epeyce acıtmış.

İşte bundan böyle tam akıllı olmak devri. Bu suni siklon vadisinde iyice yerleşen tiranizm daha ne tiranlar çıkarır bilinmez. Çıkarsa çıkar ama bu 6 Mayıs yeseke darbesi, bir yandan da en yüksek mertebenin de evveliyatını şaibeli kıldı. Sanki onunda seçimi meçimi şaibei şems. İkinci mazbata savaşı kapıda.

Ayrıca yüksek dereceden bu yedi uyuyanları, yedi zakkum darbeciyi bu milletin yedi ceddi unutmayacak.

Unutmaz çünkü Şehri Ramazanın ilk iftarına dakikalar kala, yirmi beş yıldan sonra Şehr emanetinin başına bin cendereden geçip seçilen şehreminine makul görülen bu darbe açık seçik kullaşmadır. Yedi düvele hizmettir. Kula kulluktur.

Siklon vadisinde resmen laylon hakimliktir. Millete kesilen bu naylon faturanın da muhakkak bir bedeli olur.

Darbeler tarihiyle sabit kimse ilahi adaletten kaçamaz. Cezalar kesilir. Bedel gün olur ödenir...

Hiç yorum yok: