26 Eylül 2020 Cumartesi

GÖÇ

 DENİZ MAVİSİ GÖÇ


Göç bir deniz mavisi yolculuğu, kara sevdalara susamışlığın ana rengini arama eylemidir. En aykırı serüvenleri yaşamışlığın kutlu sürüklenişi ile yeniden yaşam dizaynıdır. Ne bir vedalaşma ne de uzaklaşma, güneşe düşen gölgelere ateş gülleri savuran kuvvetli bir sille girişimidir. Denizaşırı güncellemedir...


Her göç kutsal kazanımlar biriktirme yetkinliğinin, kendini ispata çağrıdır. Özele uzanan  köryılanın başını ezmek için güç toplama tavrı, toyluğun ve soyluluğu sonlandıran taşkınlığın taş duvar ölçüsüyle hizaya getirilmesidir. Çarpıklığın uzantısı olmayı özendiren öç duygusunun göç ile mahallinden uzaklaştırılmasıdır. O yüzden her göç insanlık ölçeğinde kutlu yolculuk ve utku boyutunda da kutsaldır.


Manzara aynı minval üzere akarken, kuzeydoğuda bir yerden mevcudu yerle bir eden marazaya aşırı şartlanmadır göç. Can suyunun kurumasıyla, serde göçerlik gereği ucunda ışık hedeflenen bir deniz mavisi yolculuğudur. Kaçınılmaz bir yaz mavisi dayanışması.


Göç güç iş. Işığı usturuplu planlanmadıkça hesabı mahşere kalacak karanlık bir durumdur. Ancak asla geçmişe sünger çekmek değildir deniz mavisi göçü. Süngersi akıl çıkmazı ve zemin çakılmasına dalanlar hiçbir davayı çözemez. Davayı başlatarak ceddine rahmet okutanlar, sırası gelmese de kırık dökük göçer giderler büyük hesap arenasına. Çünkü kutsal mirasa ihanet, kutsala ihanettir. Arı kovanına çomak sokmak gibi açık açık densizliktir. Arınılması güçtür. O yüzden geç kalmadan sınır ötesi yolculuk şarttır. Hatta zaman ötesi mekanlara tek yönlü bilet kestirmek bile gerekebilir. 


Zaten fırsatı değerlendirmek varken, dengesizce değer düşürmek yükü dengi kaybetmektir. Kavgaların dayattığı kör karanlıkta alabora olmaktır. Bu özünü kaybetmişlere hiçbir göç, hiç bir deniz mavisi yolculuğu sunmaz. Her adımda sunak sunar ve tuzak kurar.


Göç, salt evrensel rastlantı saltanatına karşı koyanlara reva görülen bir deniz mavisi yolculuğudur. Yazı da yazgı da derinleşir ve kutsal pazarlıklarla göç başlar. Deniz mavisi göçü fındık kabuğuna saklı dünyaların, yağmur çamur demeden arayışı sürdürülen büyük keşiftir...


Ve hiçbir göçün keşkesi olmaz.  Ve de o bilindik dürüstlük daima deniz mavisi göçe hız verir...

Hiç yorum yok: