14 Aralık 2016 Çarşamba

HİT LİDER, FİT LİDER…

HİT LİDER, FİT LİDER…
 
Dünyanın hala en nefret ettiği liderlerden o.  Kökeni karmakarışık, geçmişi çözülememiş karanlıklarla dopdolu. Apaçık bir deli. Dahi pozunda dünyayı karanlığın tam ortasına, derinliğin en dibine, savaşın en vahşisinin içine çekmekten çekinmemiş bir Hit lider…
 
Asil Kavgam dedi iç kargaşa yarattı, alt üst kimliklerle uğraştı.  Kafatasçı bir faşiste dönüştü. Dinler arası düşmanlığı kavgasına baz aldı. İstediğini yapmak için değişim şart dedi. Değişime partisinin adından başladı.  Adı İşçi Partisi olan partiyi Nasyonal Sosyalizm olarak değiştirdi. Moskova kapılarına kadar da dayandı. Faşizme Sosyalist gençler geçit vermedi ve yenildi.
 
Halkını mağdur edip, savaşı da kaybedince bir dehlizde intihar etti.
 
“ Almanya'da Weimar Cumhuriyeti'ni Hit lider yıktı. Hitler'in kurduğu cumhuriyetin adı da demokratik cumhuriyetti. Adı demokratik özü faşist bir cumhuriyet kurdu. Hit lider'in parlamento darbesiyle kurduğu cumhuriyetin silah gücü de SA’lar ve SS’ler oldu. Hit lider'in faşist diktatör olma yolunda ilerlediğini göremeyen, sezemeyen, çözemeyen ve ona yetki kanunu verenler ise merkez sağ partilerdi.  Hit lider’e ve diktatöryasına kapı aralayan yasalara karşı çıkan ise sosyal demokratlardı. Sosyal Demokrat vekil sayısı ise sadece 88 idi.
 
Hit lider’e az çok karşı çıkan muhalifler ile basın mensupları derhal cezaevine atıldı. Yok edildi. Hit lider Reichstag yangını yani parlamento yangını gibi provokasyon ve başka komplolarla son olarak Alman ordusunu da ele geçirdi. Peşine İkinci Dünya Savaşı'nı başlattı…”
 
Alman değildi, Alman ırkını kutsal ilan etti. Ari ırk, saf Alman yaratma peşine düştü. Laboratuvarlık evlenmeler icat etti. Onların çocuk sahibi olmalarını sağladı. İnsan bedeni üzerindeki canavarca deneyleri destekledi.
 
“ Tıbben öfke nöbetlisi, cinsel sapmaları olan, epilepsi gölgesinde yaşayan, aşırı korkak bir klinik vakadan, silik bir kimlikten faşizmin duayeni yaratıldı. Führer oldu, fahri erleri acımadan harcadı. Keyfince astı kesti. Yakaladığı yandaş topluluklara cırtlak sesiyle esti gürledi. Yağdı yağmaladı. Çoluk çocuk, genç yaşlı, hasta ihtiyar kadın erkek, gaz odalarına gönderdi.
 
Alman solu yaklaşan Faşizm tehlikesini hiç göremedi, kavrayamadı. Görenler yüksek sesle söylemedi. Büyük fotoğraf milletten kaçırıldı. Dönemin sosyalistleri ve sosyal demokratları birbirleriyle uğraşırken bir anda aradan çıkıverdi…”
 
Dünya ekonomik krizi yaşıyordu ve Almanlar faşizmin çoktan kapıya dayandığını hiç hissedemediler. Gözler kör, kulaklar duymaz, tam felçli bir kamuoyu oluşmuştu. Hit liderin ilk iktidarı kapma girişimi başarısız olunca hapse atıldı. Tez çıktı, önce koalisyon ortağı sonra tek başına iktidar oldu. İktidara ulaşınca kendi planladığı komplolara dayandırarak 4 yıl olağanüstü hal ilan etti. O hal ile tüm partileri yasakladı. Nazi Partisi diktatörlüğünü kurdu.
 
Hit lider halkın desteği ve sanayicilerin, devletin kurum ile kuruluşlarının tam desteğiyle, göre göre hem de demokratik yollardan iktidarı ele geçirmişti. Almanlar başlarına geleni ve dahi gelecekleri anlamakta çok geç kalmışlardı, dünya da öyle.
 
Faşistlerin kutsal kitabı Kavgam’ın otuz birinci sayfasında düşman olarak “Yahudileri Sosyal demokratlar ve Marksistleri” ilan etti.
 
Gamalı Haç Dünyanın baş belası olurken çevresine “ Beceriksiz generallerle savaş falan yönetemezsiniz kendime Stalin’i örnek alıyorum. Adam ordusunu hiç acımadan temizliyor…” diyordu.
 
Yine Kavgam’da demokrasinin köküne inen zehri ” Irkçı Devlette bütün idareci çevreler parlamenter çoğunluk prensibinden, yani kitlenin kararıyla hareket etmekten kurtarılmalıdır. Bunun yerine kayıtsız şartsız şahsiyet hakkı koyulmalıdır…” şeklinde açıklıyordu.
 
Yani Hit lider, hâkimiyeti resmen kayıtsız şartsız şahsa indirgiyordu veya tek kişiyi şahsını yüceltiyordu…
 
Bir fakir memleket için sanki birden düğmeye basıldı. Başarısız hain- dinci faşist bir darbe girişimi püskürtülüyor. Olağanüstü hal ilan ediliyor ve uzatılıyor. Ekonomik kriz vurmuş. Kent merkezlerinde canlı bombalar patlıyor. Ortama bir nefret politikası egemen. Niye olduğu karanlık nice acılar yaşanıyor.
 
Yoksul memleketin garip insanları, Fit lider ve liderlerin peşine takılmış gözler başka şey görmüyor. Ancak Fit lider ve liderler asıl neyin peşinde duymak,  görmek, öğrenmek, bilmek, anlamak, kavramak ve başına gelecekleri şimdiden hissetmek durumunda. Ve ona göre tavır almak zorunda.
 
Yok, bekleyip görelim derse;
 
Ulu Önder’lerinin “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” kurucu Kavramından uzaklaşıldıkça ki istenen sanki odur, milletin Nutuk’u, nutku tutulur, resmen Kavgam’ın içine düşülür.
 
O vakit at izi it izine, Hit lider ile Fit lider birbirine karışır maazallah…

Hiç yorum yok: