18 Aralık 2016 Pazar

GİZLİ KOD; TERÖR…

GİZLİ KOD; TERÖR…
 
Küresel Krallığın gizli kodu; terör…
 
Dünyaya terör ihraç eden, egemen sermaye destekli tüm terör odaklı örgütlerin konuşlandırıldığı, manevra kabiliyeti kazandırıldığı ve eğitilip, hazır kıta el altında bulundurulduğu yer Ortadoğu. Ortadoğu İslam coğrafyası.
 
Peki, neden Ortadoğu ve İslam coğrafyası, sözde İslam ülkeleri terör yatağı;
 
Örgütsel terörizmin önünde ve arkasında ‘din, dil, ırk, mezhep, meşrep, soy, sop, köken, kabile, bayrak, toprak’ daha başka ne eklense de  hiç fark etmez. Hepsi ayni tarz ve hepsini ayni güç yönetiyor. Ve tamamı, özünde ümmetçiliği metheden bu coğrafyada mutlaka taban buluyor. 
 
Aslında dipçik uyarısı yapan dipnotlarında gizli bu coğrafyanın kodları. Ve hiçte gizli değil terörizmin burada rakamsal katlanması.
 
Bölgede din ve dini değerler evrim geçirmediğinden dinsel idealler ve dini yaşama biçimi değişiyor sadece. Bu değişim de rotasını bin yıllar ötesine çeviriyor. Bu çevreleniş dinci terör örgütlerince sağlanıyor. Sağlatılıyor. Sağlıksız ortam hazırlanışının hemen ertesinde egemen güçler ve cehaletin egemen olduğu bu toprakları modern görünüm altında kutsal mesajın içeriğini de boşaltan bir kurtuluş ideolojisi kuşatıyor. Veya emperyal sermaye böyle bir kurtuluş empoze ediyor, ettiriyor. Ve Küresel Krallık coğrafyaya tamamen egemen olmak, hâkimiyet kurmak için böyle bir projeyi terör ilintili örgütlüyor… 
 
Bu örgütlü yıkımın adı oydu, buydu, Arap baharıydı hiç fark etmez. Küresel krallığın dayattığı bu kurtuluş ideolojisi ile önce sınırlar dizayn ediliyor, haritalar çiziliyor. Cennet cehennem ikileminde daima bir kurtarıcı özlemi duyan İslam coğrafyası, coğrafyanın neden kurtarılacak hale geldiğini, kimler tarafından getirildiğini hiç sorgulamıyor. Sonra küresel güçler tarafından iç kavgalar körükleniyor. Ve içten dışarı sarkan savaşlar tezgâhlanıyor. Gizli kod; terörün yerleştiği bataklık iyice genişletiliyor. Her ortaya sürülen ide, sözde değişim kıpırdanışları bir bir çökünce aksayan durumu kapatmak aksiyon beklentisindeki terörist takımlara kalıyor. Bırakılıyor. Veya bölgesel çıkmaz terörizm satan örgütlere ihale ediliyor. Sallanan coğrafya sorgu sualsiz terörizmin batağına sürükleniyor ve sembolik biçimde sahte cennet vaatlerine kapılma düzeni işletiliyor.
 
Küresel Krallığın gizli kodu; terör olduğu biline biline bir biçimiyle hepsi Müslüman olan bu ülkeler, ya terörizmle besleniyor, ya da ihraç ediyorlar. Zaten vakti zamanında Ortadoğu’da küresel krallığın kurduğu kurgu devletler yüzyıldır bu gizli kod uyarınca coğrafyada terörizm, terörist ve terör cenneti yaratmış. Yani transfer çok kolay. Ve faşizme yatkın liderler istikballeri uğruna bilerek veya bilmeyerek çokuluslu terörizmin yerli işbirlikçileri vasıtasıyla kendi ülkelerini cehenneme çeviriyorlar.
 
Bölgesel kodlar ile Küresel Krallığın gizli kodu birleştiğinde veya İslam coğrafyasının ayarlarıyla oynandığında, halklar da ‘cihat’ kapsamında anında terörize ediliyor.  Kodlar arası ilişkileri de terör örgütleri düzenliyor. Yani katılmalar ve kapılmalarla coğrafyanın yeniden projelendirilmesi kodları gizlenen bu küresel krallık piyonlarına bırakılıyor. Hepsinin arkasında ya bir bölge ülkesi veya emperyal güçlerden biri var. Destekler açık saçık ama pay kapma telaşından veya elde ettiğini kaybetmek korkusundan gören yok.
 
Gizlenmeden izlenen tek fikir var. Var olan kurulu devlet sistemine düşmanlık, açılan ve açılacak savaş, vahşi ve cani terörist saldırılar, vur kaç taktikli bitmeyen kavga. Yani açık veya aleni kurulu devletleri sivil veya askeri, eli silahlı, bombalı terörist saldırganlığı ile yıpratmak ve zayıf düşürmek.
 
O düşkünlükte vakti zamanı gelince de son darbeyi gizli kaydıyla, Küresel Krallık vuruyor. Son yıllarda İslam coğrafyasında yaşananlar son darbenin vurulacağı günlerin geldiğinin habercisi, sonun başlangıcıdır. Göklerden beklenenin yeryüzünde bulunduğu tavrı ve tabusu sistemin kodlarının değişmesine de ilk adımdır. Seçilmiş coğrafyalarda seçilmiş insan kehaneti dinin temel prensiplerine aykırı duruş ve en akıldışı beklenti olmasına karşın coğrafyanın gizli kodları ile resmen alay ediliyor. Resmen kutsanıyorlar. Bu mübareklik hilesiyle teröre asla bulaşmayacak görülen ve terörün sıçramayacağı, teğet geçeceği bölge ülkeleri de ateşin içine çekiliyor.
 
Kökleri coğrafyanın derinliklerinde gizli Kutsal Metin’in asılsız yorumlarıyla, dayanıksız çevirileriyle insanlığın kaderi değiştiriliyor. Hayatlar teröre endeksleniyor. Aşırı teokratik ve fundamentalist kararlarla saldırıların zaman aralığı kısaltılıyor.  Hain ve sinsi planların tamamı kısa aralıklarla tedbir alınamayacak şekilde coğrafyaya kader olarak sunuluyor.  Coğrafyanın on yıllardır değişmeyen bu kanaması ve acısı yaşam öykülerinde gizli. Gizli kod; terör katmerleştiriliyor.
 
Böylece süzme kaderci Ortadoğu ve İslam coğrafyası, sapmaz kadercilikten dem vuran sözde İslam ülkeleri terör yatağına dönüşüyor, teröre yataklık ediyor. Ev sahibi ve yer sahibi olarak  hizmet ediyor.         
 
Tüm saklı sunumlar aslında evrensel kaosun ipuçları. Terör yoldan sapmışlığın, raydan çıkmışlığın sayısal değerlerle saptanması. Alakasız birleşimlerle harmanlanması. Ve  rejimsel dönüşümün habercisi. Gizli kod gereğince çözülemediğinde coğrafyada hala direnen kurulu devletler çözülür. Beklenti de budur. Çözülsünler. Beklemek yerine baskın karakter çevresinde toplanma ve dağılmayla toplumların dağılmasına, kurulu devlet sistemlerinin çökertilmesine yönelik çeşitli argümanları da içeren bir böl parçala yönet cambazlığı planlanıyor. Bu terör eksenli cambazlığa tutulmak, tutunmak daha beter günleri getirecektir.
 
Son tahlilde, yarın terörizm Ortadoğu İslam coğrafyasından atılamayacaktır. Ak ile kara ortaya çıkacak, ara çözümlerle, tampon bölgelerle, kapkaç alanlarla, özel güvenli bölgelerle, Çin seddi duvarlarla, temizlenmiş sınır hatlarıyla, akıllı kulelerle, arındırılmış kantonlarla da terör bitirilemeyecektir. Bu kez küresel krallık resmen İslamcı terörist ülkeler kurgulayacaktır.
 
Sol tahlilde, Küresel Krallık gizli kod; terör ile her zamanki gibi kendi celladını yaratacaktır…

Hiç yorum yok: