24 Ekim 2017 Salı

DESTEK…

DESTEK…
 
Çoğu kere yaşanan döneme değişim ve dönüşüm için en uygun şartlar damgasını vurur. Vurur ancak destekte zorlanılır. İşte yaklaşan günler o zorlanma günlerdir…
 
Zamanı geldiğinde destek, sempati ve güven doğrusunda verilir ve alınır. Destek için özellikle hâkim anlayışın yok edebileceği algısı en büyük etkendir. Bazen de güç gösterisi ve psikolojik mücadele de gerekir. Eylemci karakterlerin öne çıkması gerekir. Ancak bu sayede ertelenmiş destek artar. 
 
Artan destekle de kitlelere değişim ve dönüşümün mümkün olduğu inancı yerleşir. Bilinç ancak bu biçimde oluşur ve bilinçlenme başlar. Yani çağın gereği sempati ve empati dik duruş çerçevesinde örgütlenir. Ciddi örgütlenme ile de antipati ortadan kalkar. Bilinçlilik tam burada devreye girer, girmelidir. 
 
Önemli olan tepkili kitlelerde sempatiyi bir şekilde yaratmaktır. Yani mevcut yapıdan memnuniyetsizliği, kırılmaları sessiz yığınlar karşısında iyi yönetmek gerekir. Gözdağı, karmaşa ve demogojiye yüz vermeden ve ürkmeden propaganda yöntemlerini inandırıcı kullanmak gerekir.  
 
On yıllarca kullanılan propaganda yöntemleri irdelendiğinde gerçek ortaya çıkar. İzlenen yanlış yol haritaları bugünü doğurmuştur. Destek günden güne daha da azalmıştır. Şimdi özgürce hayata geçirilecek, ekol yaratacak bir yansımaya ihtiyaç vardır. Bu yankıya önem verilmesi zamanıdır. Yoksa nüfuzu ellerinde tutanların klik çalışmaları yine başlar.
 
Sevgi, sempati ve psikolojik üstünlük sağlama politik güç yaratmanın temel ölçüleridir. Pratiğin de temelidir. Öncelikle krizin en iyi biçimde tanımlanması gerekir. En başta bu yönde çaba sarf edilmelidir.  O yüzden klinik vaka bu taklit ve kopya düzeneği derinleştiren çelişkilere karşı duruş gösterilmelidir. Karşı çıkış küçük büyük demeden verilen destekle olgunlaşır. Olgunlaştırılmalıdır. 
 
Bir kere uyumsuzluk perspektifini ortaya koyduktan sonra tüm dengesizliği bir bir tahlil etmek sorunları çözmek adına atılacak ilk adımdır. Zaten kriz genişledikçe altyapı hazırlıkları da hızlanır. Veya hızlandırılır. Olmadık biçimde tersi tavır, tersine akışa hizmettir. Veya yok olmaktır, sıfır noktasına gerilemektir. 
 
Sürekli ilerlemek için ise şablon ayarlı yetkililere ve etkilerine aldırmadan destek tabelasını sil baştan değiştirmek gerekir…
 
Burada demokratik mücadele ve nitelikli yarışma safında yer almak destek ile olabileceğinden siyaset dışına konuşlanmış ama hala siyasete yön veren unsurların da temizlenmesi şarttır. Yani egemen model anlayışlı siyaset erbapları ve robotlarının bu oligarşik tavrı çözümlenmelidir.
 
Çözüme ilk adım ise uzun yıllar sonrasının bu en uygun şartlarında karar verme inisiyatifini bir kez özgürce kullanmak, doğru ve akılcı destek olmaktır.

Hiç yorum yok: