30 Haziran 2017 Cuma

BEYEFENDİNİN GAZELİ…

BEYEFENDİNİN GAZELİ…

Şiddet ve cebirde parametresi bozukluk çok bilinmeyenli denklere ve denklemlere hammaddedir. Nicelik ve nitelik böyle olunca hep bir başkaldırı beklenir. Baş göz üstüne ama isyan beklemek çoğunlukla boşadır. Doğan boşlukta beyefendinin gazeli ile tüm dertlerden kurtulunacağını beklemek ise başkaldırıya isyandır…

Hariçten gazel mevsiminde sıcak normallerin üzerinde seyrederken beyefendinin gazeli bir kara fanus içinde saklananlar ile buluşur. Pratiksel protestoların alasını prosedürümde yok babında Haliç’ten seyretmek ise başka manalar ifade eder. Seyre kayıtsız taze bilinçler işte bu manasız kötülükten zehirlenir. Bilinçdışı öykülerle de katı saflaşma başlar. Tepkisizlik ve topraktan tabuta mahkumiyet fanilikten sayılır. Çözülme ve çürüme tabanda kökleşir. Nasıl bir çözülme ve çürüme ise bu tüm beyinsel bedensel özellikleri de un ufak eder.

Ederi kederi bir kenara edilgenlik hep aileden biri gibi görünenlere milyonlarca yıl öncesinden genetiğe işlenmiş dürtülerle taviz demektir. Ödüllenme gayeli bunca ödün vermeler elbette çürümeyi tetikler. Çözülmeyi de taktikleştirir. Bu durum çok boyutlu çok efektli bir düzenlemedir aslında. Aslı astarı başa çakılan en ayrıntılı senaryolardır. Veya beyefendinin gazellemesine koşut güzellemelerdir.

Gazeller pek güzel ama her dirilişte beyefendinin gazeli yüksek adalet, asalet, kutsiyet ve külliyet içerdikçe çekinceler de artar. Bu çerçevede adı çıkmış adaletin topuzu kaçar ve damarlardan çekilir kan. Ve kandırmaca kanalında uzak geçmişin izleri sürülür. Kaldırımlara vuran ise bir iz sürme karşı karşıyalığıdır. Ömür törpüsü yakınmalar artınca gözden geçirmeye değmez denir ama beyefendinin siması görüldükçe gözler seğirir. Bir çırpıda sergilenen örneklerle gerçeği öğrenme yolculuğu daima ertelenir. Adaleti kayıp tamamı laboratuvar ürünü gözlemlere dayanan gazellere hariçten methiyeler düzülür.

Harç karıldıkça beyefendinin gazelleri hangi tür parçalanmışlıkları gizler zamanla güzel güzel anlaşılır. Hangi bakışa sahip olunduğu ile ilişkilidir bu güzellikler. Nedir bu güzellikler hiç sorgulanmaz. Soranlar bir güzel önce gözetlenir sonrası malum. Ve yetkin sosyal rehberler denetiminde fenomenleştirilir beyefendi. Ve beyefendinin gazelleri...

Yeni doğandan bir ayağı çukurda ya kadar cümle âlemi kuşatır beyefendi ve gazelleri. Bilim dünyası bazen envanterlerine de giren, kazılarda karşılaştığı koyu karanlığa lazer tutar. Ve o tutkuyla tematik bir atmosfer yaratılır. Sözde ilimcilere göre beyefendinin gazelidir tüm buyrukların özü. Buyurmaların görüntüsü ise, tekdüze olan her durumun onun dilinde maharetli elinde altın damlasına, altın yumurtaya çevrilmesidir. Artık kim kimden çıkarsa pozisyonu. Amaç beyefendiyi ve gazellerini eşsiz, erişilmez ve unutulmaz kılmaktır.

Kıldan ince kılıçtan keskin her tema, her temas karışık ışık, sis ve ses oyunları ile desteklenir. Diplomalandırılmaz belki ama beyefendinin gazelleriyle sertifikalandırılır. Serfler de bu temaşada zevkten bayılır. Zaten tüm tezgâh fildişi kulelerde kulluk etme yarışıdır. Dur duraksız gazelden beslenmektir. Beyefendiyi beytü imal gereğince beslemektir.  Beyefendiye beylenmektir. Taksimin takdimini hiç düşünmeden ağa düşün, adaya kaçın, modaya uyun saplantısıdır. En sağduyulu eğilim beyefendinin gazeli ile uyumak ve parmak şıklattığında uyanmak hevesidir.

İşte bu makamda tavan teras soluklanmaları da beyefendinin gazelleri ile kapalı alan korkusuna evrilir. Çünkü çağdaş alternatifleri bulmak ve aramak sadece beyefendinin uhdesinde kabul edilir. Bu yüzden gizemi keşfetmek tamamen yasaklanır. Kurşunlu gübre ile karşıtlık renklendirilir.

Bu renksel curcunada her türlü analiz boşunadır; geçmişten bu yana tüm aldatmacalar hangi ucuz roman konusudur. Hepsinin mi yoksa altın tepsinin midir hüküm. Hangi konseptle tasarlanmıştır sarı öküzün boynundaki dünya.  Zihnin derinliklerinde yepyeni bir dünya saklı mıdır, şavkı yasaklı mıdır? İşte beyefendinin gazeli buralarda, benzer durumlarda devreye girer. Ancak parametresi bozukluk siyasal sayacı tersine işlettiğinden çok bilinmeyenli denklemler eşittir başkaldırı sonucunu verir ve gecikmiş yürüyüş başlar.


Başlayınca da beyefendinin yapması acil uzun süreli bir yurtdışı ziyareti ve dönüşteki ağdalı gazeli beklenir. Beyefendinin fendine güvenenleri ve gazellerinden bereketlenenleri geren durum şimdilik budur…

Hiç yorum yok: