1 Nisan 2016 Cuma

KARADENİZ SOLDAN DALGALANIR, HER EYLÜLDE NAİL KİTABEVİ RAFLARINDA…

KARADENİZ SOLDAN DALGALANIR, HER EYLÜLDE NAİL KİTABEVİ RAFLARINDA…

“Karadeniz Soldan Dalgalanır, Her Eylülde…” kitabı İstanbul’un en gözde kitabevlerinden, Kuzguncuk’taki “Nail Kitabevi” raflarında yerini aldı…

İstanbul’da doğan veya kendisini İstanbullu sayan her İstanbul sevdalısının görmesi gereken bir semt Kuzguncuk. Kuzguncuk, sokakları ve kapılarının birbirine açılmadığı rengarenk tarihi evleriyle, filmlere romanlara hikayelere konu olmuş ev sahipliği yapmış bir mahalle. Eski ama eskimemiş mahalle kültürünün hala yaşatılabildiği bir rüya…

Camiler, Kiliseler ve Sinagogların yan yana konuşlandığı, Türk, Ermeni, Yahudi, Rum herkesin hala iç içe ve dostluğu pekiştirerek yaşadığı tarihi bir semt Kuzguncuk. Milattan öncesinden bu güne tüm imparatorlukların armağanı evleri, konakları, sokakları, cumbaları, bostanları ile yaşayan bir müze Kuzguncuk.

Marmara’dan içeri Perihan Abla Sokak’tan, İnci Çayırlı Sokağa, Ekmek Teknesi fırınından merdiven çıkışlı sokaklarıyla yeşil deryaya, oradan Bereketli Sokak’a ve çarşı içinden narin narin dalgalanan denize inen buğulu bir soluk Kuzguncuk.

Ve tarihi çarşı içinde Bereketli Sokak’ın köşe başında bir kitabevi; Nail Kitabevi…

Nail Kitabevi kitapla sanatla iç içe saatlerce usanmadan zaman geçirilecek, kitap satın alınacak, çay kahve yudumlarken okunacak, ayrılmakta zorlanılacak duvarlarındaki raflarından, iki katında dört bir yanından kitap fırtınası estiren, bodrum katında ise içinde bulunmaktan haz alınacak sergi bölümüyle bir tarihi labirent, bir kütüphane sessizliği, özgün tarzlı kitabevi yani bir başka alem...

Nail Kitabevi aynı zamanda birbirinden değerli kitapları okurlar ile buluşturan ve yeni kitap hazırlıkları da olan bir yayınevi. Bu değerli mekânı İstanbul’a, Kuzguncuk’a ve kitap dostlarına kazandıran kitap sevdalısı genç girişimci ise Erhan Nailoğlu.

Nail Kitabevi ve Nail Yayınevi’nin kurucusu Erhan Nailoğlu, kitabevi ve yayınevi ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“ Kitabevi binamız kendi haline bırakılmış, yıkılmaya ramak kalmış viran bir durumdaydı. Bu metruk binayı aslına uygun olarak ve bir kitabevi tarzında restore ettik. Deyim yerindeyse yeniden inşa ettik. Kitapseverlerin sadece kitap satın alacağı bir yer olmasından çok okuyabileceği, dinlenebileceği, çocuklarına böylesi tarihi binaları tanıtabilecekleri biçimde dizayn ettik.

Aslında her yaştan dostlarımızdan kitabevimize gelenlerin özel üretim ev keki ve limonata eşliğinde tarihe bir yolculuk yapabilmelerini arzuladık. Ve bu arzumuzu da gerçekleştirdik. Yayınevi olarak da yayın politikamızı önleyici tıp, popüler okuma, felsefe, çocuk kitapları, roman, öykü, şiir, bitkisel pratik gibi geniş perspektifte oluşturduk. Şimdiye dek yedi kitap yayınladık.

Yabancı yazarlara ait ve toplumumuzda karşılık bulan; ‘Bildiğin Gibi Değil, Dorn Method, Oto Pilot, Valfierno, Empati, Önyargı Atlası ve Kimsenin Bilmediği Şeyler’ yayınladığımız kitaplar. Yaklaşık yirmi adet kitabımızın da yayın hazırlıklarını sürdürüyoruz.

Kendi yayımladığımız kitaplarımızın yanı sıra değişik yayınevlerine ait kitapları da okurlarımız ile buluşturuyoruz. ‘Karadeniz Soldan Dalgalanır… Her Eylülde’ kitabı da onlardan biri ve artık raflarımızda yerini aldı…”



Hiç yorum yok: