26 Kasım 2016 Cumartesi

İSTANBUL'UN TEK KADIN BELEDİYE BAŞKANI…

İSTANBUL'UN TEK KADIN BELEDİYE BAŞKANI…
 
İstanbul’un ve Marmara Bölgesi’nin seçimle gelen tek kadın Belediye Başkanı Avcılar Belediye Başkanıdır. Yaklaşık 42 kilometre üzerinde yaşayan 450 bin Avcılarlının oy çağındakilerden yarısının oyunu CHP’ye vermesi ile seçilmiştir Belediye Başkanı. CHP hanesine %44 oran ve 106.505 oy yazdırmış, seçilmiş ve en zor ilçelerden birinde görev yapmaktadır. İstanbul ve Marmara’da tek olmayla övünmeyerek; "Bugünkü tablo ile bir kadın olarak gurur duymam mümkün değildir. Bu tablo işin ne kadar vahametini gösterir…" diyebilme yürekliliğini de her fırsatta dile getirmiştir.
 
Avcılar, kişi başına en az bütçeye sahip ancak en fazla hizmetin verilmesi gereken belediyelerdendir. Avcılar halkı, memlekette kadın ve erkek eşitliğinin yok edilmeye çalışıldığı ve kıyasıya İBB için yarışıldığı bir dönemde, İstanbul ve Marmara’nın tek kadın Belediye Başkanını seçme cesaretini göstermiştir. Elbette oy veren vermeyen tüm Avcılar halkı Başkandan ve Belediyeden hizmet bekleyecektir. Bu en doğal haklarıdır.
 
Başkanın seçildiği günden bu yana içten ve dıştan yığınla dertle uğraştığı da bir gerçekliktir. Belli bölge, alan, park, ana arterler ve sahilde önceki başkanlar döneminde olduğu gibi hala Büyükşehir Belediyesi ile boğuşmaktadır. İBB, Avcılar’da CHP’nin Sosyal Demokrat belediyecilik anlayışını uygulanmasını engellemek ve kamuoyunda zayıf düşürmek için bir çivi dahi çakmadığı gibi yapılanlara da mani olmaktadır.
 
Marmara Bölgesi’nde ve İstanbul’da CHP bayrağını dalgalandıran tek kadın belediye başkanına Topbaş zabıtalarının yaptıkları yetmezmiş gibi kaleyi içeriden fethetmek isteyen partililer Başkanı kuşatmış, arzularına ulaşamayınca da zaman içinde zehir zemberek pozlar takınmışlardır. Başkan baştan beri parti dışından olmak, partiye emek vermediği, aday olarak tepeden geldiği gibi konularda partisinin ilçe yönetimince dahi suçlanmıştır.
 
Oysa Başkan; seçim dönemlerinde CHP Avcılar ilçe örgütüne gönüllü destek sunmanın yanı sıra, CHP Bahçeşehir Belde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Belde sekreterliği, CHP Büyükçekmece İlçesi Yönetim Kurulu Üyeliği, CHP Esenyurt İlçesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve seçim organizasyon ve koordinasyonundan sorumlu Başkan Yardımcılığı, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Sağlık’ tan sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Kayıtlı hayatına göre Üçüncü bölgede belde, ilçeler ve il düzeyinde aktif bir partili geçmişe sahiptir.
 
Ola ki partili geçmişi yoktur, Avcılar’a hizmet ise aranan, 1992 ila 2000 yılları arasında Avcılar ve Denizköşkler ‘deki sağlık ocaklarında sağlık ocağı hekimliği yapmışlığı kayıtlara geçmiştir. Yine mesleki açıdan 1999 ila 2013 yılları arası Özel Avcılar Hospital’da Başhekim yardımcılığı ve Avcılar Ambarlı Dolum Tesisleri’nde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği danışmanlığı ve İşyeri Hekimliği yapmışlığı da vardır. Avcılar dahilinde tüm bu görevlerde bulunduysa eğer ve CHP’li olmayı da içselleştirdiyse mesele yoktur aslında.
 
Her şey bir yana, hoş buldukları yere, her boş arsaya, alanlara, meydanlara ve sahipsizleştirdikleri mekanlara kara bulut gibi çöken mevcut iktidar partisinin belediyecilik anlayışının tahakkümü Avcılar’da CHP’nin kazanmasıyla biraz olsun ötelenmiştir. Bu bile değeri gelecekte anlaşılacak bir kazanımdır. Yıllardır iktidar partisinin kazandığı civar belediyelere bakmak yeterlidir. Yoz yönetimler yüzünden yaşanamaz haldedir o garip ilçeler. Oraları yönetenler bile CHP’li belediyelerin bulunduğu ilçelerde belki de birçoğu Avcılar’da ikamet etmektedir. Birbiriyle ben merkezli kavgaya tutuşanların biraz Avcılar dışına çıkmaları gerekir, görsünler millet ne halde memleket nereye gidiyor. Siyaset yapmaları ve politikalar üretmeleri içinde malzeme olur ayrıca.
 
Avcılar’da olması ve yapılması gereken işte bu hâkim talancı anlayışa belediye başkanı, ilçe başkanı ve partililer dayanışmasıyla dik durulmasıdır. Ne yazık ki ilçe başkanı ve yönetimi de Avcılar’da iyi giden işleyişi bozan bir havaya bürünmüşlerdir. Partili olmayı sadece aday adaylığı ve adaylık çerçevesinde görenlerin, seçilmediklerinde kızan ve kıran rolü üstlenmeleri kısmen normaldir.  Ancak şık durmayan kendine yapılmasını istemeyecek dozda arayı açan ve bozan olmaktır. Ayrıca Başkanlık öylesine yaratılan demeçsel  araç maraç kriziyle asla zedelenmez. Makam yıpranır. CHP değer kaybeder. Bir akşamüzeri ikamet ettiği sitede Başkanın park halindeki makam aracının ön camına kurşun isabet etmesiyle de partidaşlar arasında esen soğuk hava bitmeli, buzlar erimelidir. Dostluk kazanmalıdır.
 
Zaten ilerisi düşünülmeden verilen beyanatlar yerelin dışında sadece yandaş besleme basına malzeme olur. Ayni besleme ve yanlı basında sekter kör kurşundan bahis olmaz. Yine de İstanbul’un ve Marmara Bölgesi’nin seçimle gelen tek kadın Belediye Başkanı, CHP’li Avcılar Belediye Başkanı yılmadan bildiğini okur.

Hiç yorum yok: