22 Kasım 2017 Çarşamba

Yerel Haber 
Partimi iktidar yapmak için aday oldum
22-11-2017 / 16:20
CHP Esenler ilçe Başkan adayı Erdoğan Aksu,” Kutuplaşmadan yana değiliz. Kutuplaştırıp ötekileştirmeden yarım kalan işleri bitiren, yanlış işleyen gidişatı ve mevzuatı düzeltmeye çaba gösterecek bir anlayışla bu yola çıktık” dedi
 Parti içi iktidar olmak için değil partimi iktidar yapmak için aday oldum
CHP Esenler ilçe Başkan adayı Erdoğan Aksu,” Kutuplaşmadan yana değiliz. Kutuplaştırıp ötekileştirmeden yarım kalan işleri bitiren, yanlış işleyen gidişatı ve mevzuatı düzeltmeye çaba gösterecek bir anlayışla bu yola çıktık” dedi
 
AKSU, “Biz birlikte bu zor yola çıktık, neden çıktık; kısacası asla kutuplaşmadan yana değiliz. Kutuplaştırıp ötekileştirmeden yarım kalan işleri bitiren, yanlış işleyen gidişatı ve mevzuatı düzeltmeye çaba gösterecek bir anlayışla bu yola çıktık. Ben de her türlü zor koşullarda daima halkımızın yanında olan, CHP’de siyasal yaşamı, ilerici girişimleri kolaylaştıran, eylemselliği canlandıran bir iradeye başkan vasfıyla destek için aday oldum.
“kavgacı değil, uyarıcı ve uzlaşmacıyım”
Artık iyice yaklaşan kongreyle Esenler’de ameliyat yapma zamanı gelmiştir. Neşteri hür iradeli delege vuracak ve hak, hukuk adalet beklentisiyle mücadele edenler kazanacaktır. Eğer delege aday çıkışımız doğru bulup bizi tercih ederse kazanan ilçem, ülkem, partim ve herkes olacaktır. O yüzden geçmişteki gibi kavgacı değil, uyarıcı ve uzlaşmacıyım. Şimdiye kadar gelmiş geçmiş bütün ilçe başkanlarının iyi niyetli hizmetler verdiğinden asla şüphe etmiyorum. Ancak iyi niyetin yetmediğini gören ve yaşayan birisi olarak bu gidişin olumlu bir sonuç vermediğini de gördüm ve o nedenle aday oldum.

“Artık anlamsız kavgaların değil, barışın egemen olmasının zamanıdır”
Geçmişi tartışmak ve tartıştırmak istemiyorum. Çünkü sadece geleceğin hesaplarını yapıyorum. Geçmişin günahlarına hiçbir şekilde ortak olmadım ve olmayacağım. Ama bu vakti zamanı geldiğinde hesap sorulmayacağı anlamına da gelmez. Artık ideolojinin konuşulacağı, bilginin yarışacağı, projelerin tartışılacağı bir dönem geldiğini hatta geçtiğini anlamalıyız. Artık anlamsız kavgaların değil, barışın egemen olmasının zamanıdır. Yıllarca bunun mücadelesini veren birisiyim. Solun hamurunda yoğruldum, emeğin yüceliğini, emekçiye saygının insanı bir sorumluluk olduğunu ve solun evrensel ilkesi olduğunu bilen ve bu değerler uğruna yaşamını şekillendiren birisiyim.
 
Biz CHP ilçe başkanlığı binalarını aşarak tüm siyasilerle, STK’larla, farklı kimliklerle ve ideolojisi farklı, partileri farklı vatandaşlarımızla buluşmaya zorunluyuz. Kim ne derse desin sol değerlerde buluşacağız. Hiçbir zaman ötekimiz olmayacak. partimizin neden çare olduğunu, olması gerektiğini, parti politikalarımızı her kesimden insanlara anlatacağız. Yani CHP’yi bugüne kadar gereğince anlatamayanların bu eksiğini olduğunca tamamlayacağız. CHP’yi halka anlatmanın, iktidarın yanlışlarını halkımıza şikâyet etmenin ve yaşanan olumsuzlukların üstesinden gelmenin yolu halkın birlik ve beraberliği ile olabileceğini görenlerdeniz.
 
“Herkese Siyaset Yapma Alanları Yaratmak Önceliğimiz Olacak …”
 
İyi bir ana muhalefet ilçe başkanı olacağım, çok yıllar muhalefette kalmayarak partimi iktidara taşımak için çalışacağım. Halkın sorunlarını biliyorum ve bu sorunların çözümü için yerelden genele herkesi ayni çizgide buluşturacağım. İktidar güçlerini rahatsız edeceğim. İlk hedefim üye sayımızın güncellenmesi, üyelerin çoğalarak üye katılımının sağlaması. Bu doğrultuda güncel dedikodulardan arınarak siyaset yapmak isteyen herkese siyaset yapma alanları yaratmak önceliğimiz olacak. CHP’de kapanan kapıları açmak, tüm halk kesimlerini partimizin mücadelesine katmak için adayım. Rant odaklı orta oyuncularına değil de vicdanlarının seslerine kulaklarını açan, onları kucaklayan bir ekibi yaratacağım. Nitelikli, yetenekli ve becerikli olanları partiye katarak güçlü kadrolarla geleceğin planlamasını yapacağız.

“Siyasi rahatlıkla kimseyi oylamayacağım, oyalamayacağım”
Yapacağımız işleri hangi vizyona ve kaynağa dayandıracağımız belli. Ben anlayışı ile değil biz anlayışı ve birliktelik kararlılığı ile gerçekleştireceğiz. Özgür düşünen özgün tavırlı halkın içinden kimliklerden oluşan ekiplerle yol alacağız. Yeni bir siyaset yapma tekniği kuracağız. Seçildikten sonra da dur durak bilmeden kapı kapı dolaşarak halkımıza yaşanan yanlışlıkları ve yapacağımız işleri anlatmak en asli görevimiz olacak. Siyasi rahatlıkla kimseyi oylamayacağım, oyalamayacağım, kimsenin emeğini ve zamanını çalmayacağım. Projeleri yönetimde tartışarak tüm eleştirileri aldıktan sonra hayata geçireceğiz.
 
Kimseyi ötekileştirmeden, CHP’nin ilkelerinden sapmadan, mağdur edebiyatına başvurmadan, gelişen sorunları çözmenin seçildiğim makamın gereği olduğu bilinciyle yorulmadan usanmadan çalışacağız. Sonuç itibariyle sadece CHP’lilerin ilçe Başkanı olmayacağım, halkımızın ilçe Başkanı olacağım. Çünkü parti içi iktidar olmak için değil partimi iktidar yapmak için aday oldum. Çıktığımız bu yolda sonuna kadar haklıyız ve kazanırsak hep birlikte kazanmış olacağız.
İşte birlikte kazanmak ve birlikte yönetmek için adayım…


Hiç yorum yok: