9 Kasım 2017 Perşembe

“MUSTAFA KEMAL” YÜKSELEN DEĞER…

“MUSTAFA KEMAL” YÜKSELEN DEĞER…
 
Her 10 Kasım’da olduğu gibi fırsat bulan, kürsü kuran, mikrofonu kapan yine Atatürkçü kesilecek ve Atatürk edebiyatı yapacak. Kendi kafasındaki Atatürk’ü bir güzel konuşturacak. Mustafa Kemal’in kurduğu kurmadığı parti mensupları yine ‘askeriniz’ diye haykıracak. Yıllardır Atatürk karşıtlığına zirve yaptıran iktidar bile bu 10 Kasım’da 2019 seçimler yılına yatırım maksatlı timsah gözyaşları dökecek. Yeni bir başlangıç yapacak.
 
Çünkü Mustafa Kemal şu garip memleketin hiçbir döneminde olmadığı kadar yükselen değer konumunda…
 
Mustafa Kemal’in ne kadar emaneti varsa bir bir ihanet edenlerden; gazeteler sıra sıra fotoğraflarla, televizyonlar etkileyici reklam filmleriyle Mustafa Kemal’e sevdalarını pekiştirecekler. Hele hele sosyal medya toptan Mustafa Kemal’ci kesilecek. Günün mana ve önemine binaen yerli işbirlikçi burjuvazi bir günlük reklama milyarlar ayıracak. Ajanslarda, aralarda, Mustafa Kemal’e övgü üstüne övgüler dizilecek.
 
Ancak unutulan bir şey var ki Mustafa Kemal son günlerde gerçekten yükselen değer.
 
Her 10 Kasım öncesi ve sonrasında Anıtkabir’e milyonlar akacak. Renkli görüntüler dört bir yanda evlere taşınacak. Kim gerçek, kim sahte Atatürkçü birbirine karışacak. Görsünler için oralarda buralarda bir kelam mir kelam aktarımlar yapılacak. Öncesinde sonrasında Kemalistlerin düşman ilan edilmişliği unutulacak, unutturulacak. Siyasi rant elde etmek maksatlı manevralar ikiyüzlülüğü dahi utandıracak boyutlara varacak. Ve her şey birden bıçak gibi kesilecek.
 
Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyetin tüm temel değerlerinden vazgeçip, nimetlerinden patlayasıya faydalananlar, yıkılması için uğraşanlar sıkıyı görünce birden Mustafa Kemal’in ipine sarılırlar. Yıllardır böyle.
 
Öyle böyle değil, inceden planlanmış en duygusal anma programlarına, en renkli ve hisli videolara pek de aldanmamak lazım. Hafta geçer herkes yine durduğu yerde durur, zaten amaç voliyi vurmaktır ve de vurulur. Hele o büyük sermayenin yerli uzantılarının sözde büyük gazetelerdeki ilanları memleketi can evinden vurur. Bu nice Atatürkçü kesilmektir ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyenler dahi yayınlananlara çarpılır. Paranın açmayacağı kapı yoktur hesabıyla bir günlüğüne yer yerinden oynatılır.
 
Ancak oyun bitti veya bitmek üzere ve Mustafa Kemal gelecek günlerin yükselen değeri.
 
İşlerine geldiğince şu fakir memleketi ve Mustafa Kemal’i sömürdükçe sömürenler, yükselenler, zenginleşenler, koltuklaşanlar, azgınlar ve doymazlar  yüzünden rejim değişti. Adalet rafa kaldırıldı, özgürlükler kısıtlandı, laiklik yok edildi millet ampul ışığına hapsedildi. Memleket zifiri karanlığa çekildi. Yıllar evvelinde Atatürk’ün izlerini silmek, kurduğu cumhuriyeti yıkmak için yola çıkanlar, görevi bu olanlar hala baştacı ise onlardan iyisi yoksa aynaya bakmak lazım.
 
Eğer gerçekten yoksa, elbette yarınların yükselen değeri Mustafa Kemal’dir.
 
Onca bunca değersizleştirme senaryolarına rağmen Mustafa Kemal’i yok etmenin imkânsız olduğunu görenler yakında çark eder.  Patronları da çark eder. On yıllardır memlekete hayali yabancı sermayeler ve büyük sermayeye uygun model dayatanların çizdiği rotanın akibeti belli olmaya başladı. Toptan iflas. Konuşmaların arasına Mustafa Kemal’den alıntılar sıkıştırmalar da sıkışıklığın bariz göstergesi. Siyasette Mustafa Kemal düşmanlığı ile kurulunan koltuk kurucu liderin koltuğu. Günü gelir adamı yakar.
 
Bu memleketin adam gibi adamlarının başında gelen şimdilerin de yükselen değeri Mustafa Kemal’dir. Elde kandil aramaya lüzum yok, asla o bu değil…
 
Yıllarca Atatürk ve kazandırdıklarına utanmadan sövgüler düzenler, yarın övgüler sıralayarak siyaset dünyasında tutunma yarışına girecekler. Ki öyle görünüyor. O halde yakın gelecek de Mustafa Kemal yine yükselen değerdir.
 
Bu günden ileriye artık 10 Kasım’lar beklenmeyecek gibi. Fırsat bulan, kürsü kuran, mikrofonu kapan yine Atatürk edebiyatı yapacak. Atatürkçü kesilecek…
Çünkü Mustafa Kemal şu garip memlekette her dönemden daha çok yükselen değer…

Hiç yorum yok: