22 Kasım 2017 Çarşamba

CHP Esenler ilçe kongresine sayılı günler kaldı.

CHP Esenler ilçe kongresine sayılı günler kaldı. 
CHP Esenler ilçe kongresine sayılı günler kaldı. İlçe başkanlığı için iki adayın isminin gündeme geldiği Esenler’de kıyasıya bir yarış başladı.
Paylas
Gazeteci Erdoğan Aksu, CHP Esenler İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu delegelere kahvaltılı toplantı ile duyurdu. Ailesinin ve kendisinin koyu bir CHP taraftarı olduğunu belirten Erdoğan Aksu, SHP-CHP birleşmesinden hemen sonra Esenler CHP teşkilatının kurucuları arasında yer aldığını, iki-üç dönem yöneticilik yaptığını, daha sonra yönetime asla talip olmadığını ifade etti.
Uzun yıllardan sonra CHP Esenler İlçe Başkanlığı’na yeniden talip olmasını Erdoğan Aksu şöyle anlattı:
“Benim babam ve annem atadan CHP’li, 80 faşist darbesinden sonra kurulan SODEP’in de Bakırköy kurucu üyeleri. Buradaki dostların tamamının annesi, babası, amcası veya bir yakını mutlaka CHP’li. Ben de 1987 yılında SHP Bakırköy ilçesine üyelik başvurusu yapan, 1994 yılında ilçe olduğumuzda belediye meclis üyesi adayı olan bir siyasi akrabanızım. Seçimlerin hemen sonrasında SHP-CHP birleşmesinde Esenler CHP Kurucu yöneticilerindenim. İki buçuk dönem yöneticilik yaptıktan sonra istifa ederek bir daha da yöneticiliğe talip olmadım.
Peki, uzun yıllardan sonra bu kez neden ilçe başkanlığına adayız, yönetmeye, kollektif anlayışla hep birlikte yönetebilmek adına niye yola çıktık?
Elbette durduk yerde adaylaşmadık. Yıllar içinde hep yol ve yöntem hakkında itirazlarımızı yaptık doğruları gösterdik. Anlattık. Maalesef Esenler’de iyi kötü onca değişime karşın diğer ilçelerin aksine 30 yıldır fazla değişmeyen yenilenmeyen bir örgüt dinamiğine sahibiz dedik. Yani yıllardır aynı yüzlerin hükümranlığı sürüyor. Aynı kişilere benzer roller dağıtılıyor.”
Aksu, açıklamasında CHP içinde gençlere ve kadınlara gereken önemin verilmediğini, önlerinin açılmadığını, parti yönetiminde aksayan yönleri dile getirmek için aday olmaya karar verdiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ne yazık ki gençlerimiz partimizde yükselemiyorlar. Onlara ilerleyecek kulvarlar bir türlü açılmıyor. Kadınlarımız kota malzemesi olarak görülüyorlar dedik. Bir kez daha bunları gür bir sesle söylemek için adaylaştık. Ne yazık ki 10 yıllardır partimiz uzaktan kumandalı yönetiliyor. Parti sokma akıl, kulaktan dolma bilgi, fitne, dedikodu ve jurnal kültürsüzlüğü ile darboğaza sürükleniyor. Partimizde gittikçe binlerce yıllık hayat tarzı örseleniyor. Temel ilkelerimizden hoşgörü ve dayanışma yok sayılıyor. Hayata yön veren yaşamsal izlenimler ve reel siyaset içten dışa hırpalanıyor. Uyum bozuldukça bozuluyor. Önyargılı üslup öncülüğünde yeniden yapılanmaların da önü kesiliyor.
Hele son yıllarda daima ben merkezli siyasal açılımlara prim tanınıyor. Peşin hükümlerle rekabet ve parti içi demokrasi hiç işletilmiyor. Yetkin ve deneyimli kadrolar filtreleniyor.
İşte bunlara karşı çıkabilmek ve sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini hayata geçirebilmek ve eylemleştirmek için aday olduk.”
Yerelde ve genelde CHP’yi iktidara taşımak yolculuğunda halkın desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Aksu, kendisi için değil, vatandaşların geleceği için destek istediklerini ifade ederek açıklamasını “Çocuklarımıza, torunlarımıza, gençlerimize, cefakâr fedakâr kadınlarımıza, analarımıza, bacılarımıza hepimize mutlu bir geleceğin inşası için destek bekliyoruz. Kurtuluş Meclisini Esenler’de kurmak için bizlerle yan yana, omuz omuza ve bir olmanızı istiyoruz. İktidara ulaşmaya birlikte yöneterek bir nebze olsun katkı sunabilmek için bu kutlu yolda birlikte yürümek için destek istiyoruz” sözleri ile tamamladı.

Hiç yorum yok: