20 Ekim 2018 Cumartesi

KAŞIKÇI ELMASI

KAŞIKÇI ELMASI 
 
Uzun yıllar evvel yılda bir kez olsun kaşıkçı elması konuşulurdu. Televizyonun da ilk yıllarıydı. Televizyon silme kaşıkçı elması üzerinden magazinsel haberleri konu ederdi. Gazetelerin tamamında bir köşe, bir fotoğraf ve göz kamaştıran zenginlik haberlerinde yerini alırdı. Yıllar sonra son iki haftadır Suudlar sözde gözde gazeteci Kaşıkçı üzerinden memleket gündemini işgal ettiler. Kayıp Kaşıkçı…
 
Memleketin hakkıyla yönetilmediğini tescilliyor son zamanlarda yaşananların topu. İşine gelmeyeni hallet mantığı hortlamış dört bir yanda. Acı ama gerçek nice arbedelere maruz kalarak yok ediliyor muhalifler. Bir kaşık suda adamlar boğuluyor. Kaybediliyor.
 
Derin ilişkiler adamı kayıp Kaşıkçı'nın konsolosluğa girişi var çıkışı yok. Öyle ki girişinden sonra içerde dışarda cemalini gören fani yok. O yüzden konsolosluk bile arandı. İz yok. Ses seda yok. Suudlar bin yalan yüz takla vakayı saklamaya çalıştılar. Boş dolaplar gösterdiler. Kendilerini aklamaya haklı kılmaya çabaladılar. Karanlığın ve bu çağda gericiliğin en önde gideni bu Suudlar bedevilikten gelme olduklarından o Kutsal Topraklar üzerinde etmediği kalmamış gibi şu fakir memlekette de bir skandala imza attılar.
 
Köşeye sıkıştıklarını anlayınca da o feci açıklama geldi. Kaşıkçı konsoloslukta bir arbedede aldığı bir yumruk darbesiyle öldü. Yoktu, vardı, girdi girmedi derken öldüğü ortaya çıktı. Hem de bu şekilde neden çıktığı belirsiz bir arbedede. Tek bir yumruk ile. Peki, mevta nerde. Kazayla da olmuş olsa bu resmen bir cinayet değil mi? Konsolosluk bu denli arbedeleşme yeri mi?
 
Karanlığın sağ eli belki de tüm delilleri saklayamadı. Zaten dünyanın gözü önünde cereyan eden bu vakaya Suudi nokta koyuldu. Kaşıkçı’nın konsoloslukta öldüğü resmen açıklandı. Hesaplar tutmadı. Yapılanlara bu kez göz yumulmadı.
 
Suudi kafalar şimdi kovboy dostları ile kafa kafaya verip bu pis işleri örtmeye çabalarlar. At çobanlarının işine gelir. Daha çok petrolün piyasalara sürümü. İstedikleri de o zaten. Suudi arabia da hemen bir kaç zatın görevine son verildi. Onlarca kişi usulen tutuklandı. İş istihbarat servisi yenilenecek sonucuna bağlandı. Olan tek bir yumrukta ölen Kaşıkçı’ya oldu. Elması başkaları götürdü.
 
Şimdi çıkıp bu Suud katliam nerede oldu diye sorulsa toptancı yanıt konsolosluk olur. Peşine hangi konsolosluk denilse kimse bilmez, inadına bilinmez. Çünkü aynı bedevi kafanın ürünü bir akışkanlık dolaşır damarlarda.
 
Oysa el-cevap İstanbul'dur…

Hiç yorum yok: