27 Aralık 2017 Çarşamba

TEŞEKKÜRLER, CHP DELEGELERİ…

TEŞEKKÜRLER, CHP DELEGELERİ…

Sevgi saygı sözcüğü az gelir CHP delegelerinin yarısından biraz fazlası, toplam delegasyonun yüzde elli sekizi; Siyasal platformda on dakikada pusanlara, araya bir nazım ölçüsü sıkıştırıp onu da eline yüzüne bulaştıranlara, toplumda görünmez adam gibi kaybolanlara, kuru kalabalıkta ise kasım kasım kasılanlara onuncu kez kol kanat gerdiniz, el verdiniz. Hem de kılı kırk yaran bir maharetle, kırkları üzen bir meclisle veya her nasılsa, ucuna uyarına nasıl söylenebilir ise Esenler’e akordu bozuk ayar çektiniz…

Koskoca iki yıl boş boş durdunuz, ortalıklarda hiç görünmediniz, anca kongre zamanı meydana çıktınız. Sözde yol erkân öğütlendiğinizden, kulağınıza bir şeyler fısıldandığınızdan salonda sabırsızca oturdunuz. Birden fazla vurgularla dolu, bu yüzden bilinçli uzatıldığı besbelli, anladığınız ama anlamazdan geldiğiniz uzun konuşmadan sıkıldınız. Sandıklar kurulduğunda gözlerimi kaparım vazifemi yaparım tarzında, bir an evvel sözde demokrasi arenasını terk etmek için oy verme kuyruğunda oflayıp pufladınız. Başkaları için iki yılda bir güç bela kazanılan, sizin cepte bulduğunuz delege pozunda ve rolünde onuncu kez yine halk partisinde halkla kucaklaşamayacakları kazandırdınız.

Kazandırdınız ve sözde kazandınız. İlk kaybı ise bu elli sekizlik yüzdeyle neredeyse bir başına kalan çarpışanların ve onca ısrara rağmen davula tek tokmak vurdurmayanların aksine davul zurna halaylaşmaya yaşadınız. Ve gecenin zil zurna sarhoşluğuna ittiniz nice kayıpları da.

Davul zurna sevindiniz çünkü çok iyi biliyordunuz ki son dakikada bile ekipsiz, grupsuz tekleme oylarla karşınıza dikilenler elli sekizlik güruhtan bir kaçını ikna edip yanına çekebilseydi nal toplayacaktınız. Sınıfta kalacaktınız. Ama neyse ki olmadı ve siz bir kez daha yanıldınız. Bir kez daha yanılttınız. Olsun bakalım. Teşekkürler Esenler CHP.

Teşekkürler CHP Esenler delegasyonu, anladınız mı neyi söylemek istediğimizi?

Siyasetin ana gemisini en teklediği anda, dibi iyice delinmişken, arkada bıraktığı iki yıllık faaliyetler enkazına rağmen, denizde yüzen can yeleklerine hiç aldırmadan bir güzel akladınız. Yalandan kime öykündüğü belirsiz davudi şişinmelerin eline kozu verdiniz. Sorgusuz sualsiz o kozu verdiğiniz ise sanzatu el yapar şimdi malum yerde. Siz ilahi mesajı okuyanı da, okumayanı da birlediniz, derlediniz ama yarın toplumu dertlendireceğinizi unuttunuz. Bazen yalancı iktidarın iktidardan sayılmazlığını bilmezden gelip her defasındaki gibi sakınmadan bol kepçeden dağıttınız. Ele geçen son fırsatı da harcadınız. Aslında hiç de siz aldırmayanlara, makam koltuk kapıp keyfini sürenlere yeni bir fırsat daha yarattınız. Nerdeyse dibe çakılmaya ramak kalmışken, köhnelik erimeye yüz tutmuşken asırlık çınarda çıraklara çıta atlattınız. Çok çok teşekkürler.

Teşekkürler Esenler CHP,  neyi söylemek istediğimi siz hiç kuşkum yok anladınız…

Teşekkürler, çok teşekkürler Esenler’in köşe başlarını tutmuş, kılcal damarlara kadar yayılmış çarkçıbaşı politika cambazları. Siyaset ve kongre tüccarları. Tenekeden lafazan siyaset tellalları. Sıkıştığında kara kalpaklı, mavi gözlü sarı paşaya selam dua sallayanlar, yatsıya kadarlık yalancılar, ülke yansa elin balya balya samanını düşünenler, bu çağda hala din iman mezhep gözetenler, kimleri sevindirdiniz biliyor musunuz?

Onları sevindirdiniz, onları; Kasa başıcıları, köşe dönücüleri, feleği şaşan fesbuk fesleğenleri. fildişi sedef kakma kutucuları, kapalı zarf açık tasnif ihalecileri, yandaş yancıları, tüm kötülüğü ve şaibeleri, tek renkli kelebekleri, siyah laleleri, erenlerle ermeyenleri, üste verenlerle vermeyenleri, silkelendikçe sikkelenenleri, sirke küpüne bal çalanları, kutsalı puta puntalayanları, boş bulduğu mezara sıkışanlar, defteri kebiri sağdan almaya tapanları, soldan dinsiz imansız kafir diye bahsedenleri. Velhasıl kelam iki arada bir deredeki mir kelamları da sevindirdiniz…

Toptan topunuza, çok ama çok teşekkürler. Teşekkürler, CHP Esenler delegasyonu anladınız siz neyi söylemek istediğimi…


Ve teşekkürlerimiz özellikle yüzde elli sekizlik delegasyona teşekkürlerimiz bir sonraki makalemizde de devam ettirilecek…

Hiç yorum yok: